Etiket: Yapmaya

  • Dan Petrescu: “Bu maçta elimizden geleni yapmaya çalıştık”

    Dan Petrescu: “Bu maçta elimizden geleni yapmaya çalıştık”

    HK Kayserispor Teknik Direktörü Dan Vasile Petrescu, 1-1 berabere sona eren BB Erzurumspor maçının ardından, “Bu maçta elimizden geleni yapmaya çalıştık, 1 puan aldık” dedi.

    Süper Lig’in 24. haftasında Kazım Karabekir Stadyumu’nda oynanan BB Erzurumspor – HK Kayserispor mücadelesi 1-1 berabere sona erdi. Mücadele sonrası HK Kayserispor Teknik Direktörü Dan Vasile Petrescu, karşılaşmayı değerlendirdi.

    Petrescu, “Bugün iki takım içinde ölüm kalım maçıydı diyebiliriz erken olsa da, ligin altında kalan iki takımın mücadelesiydi. İlk yarı Erzurumspor’un bizden çok daha iyi oynadığını söyleyebilirim. Penaltıdan gol atmış olsalar da, pozisyon bulamamış olsalar da daha çok istek gösterdiler ilk yarı daha çok savaştılar. 10 kişiyle dahi Erzurumspor gerçekten çok iyi mücadele etti. Biz de bu maçta elimizden geleni yapmaya çalıştık. 1 puan aldık ama 1 puanı hak ettik mi diye sorabiliriz. Son maçta Alanyaspor maçında 3 puanı hak eden taraf bizdik, berabere kaldık. Bu maçta Erzurum’un bir tık daha hak ettiğini söyleyebilirim. Çünkü daha çok savaştılar, daha çok istediler. 1 puan iyi bu anlamda. Bir şekilde bizim çalışmaya ve savaşmaya devam etmemiz lazım. Gelecek adına da bu zorluk ligde biz bu şekilde savaşırsak ligde kalma adına bir şeyler yapacağız” şeklinde konuştu.

  • Yaşadıkları ilde kar olmadığı için Erzurum’a kayak yapmaya geldiler

    Yaşadıkları ilde kar olmadığı için Erzurum’a kayak yapmaya geldiler

    Türkiye’nin en büyük kayak merkezlerinden biri olan Erzurum Palandöken kayak merkezinde yerli ve yabancı turistler eğlenceye doyamadı. Bazı vatandaşlar ise yaşadıkları ilde kuraklık yaşadıkları için Erzurum’a geldiklerini söyledi.

    Erzurum’da yerli ve yabancı turistler kayak yapmanın zevkini çıkartmak için palandöken kayak merkezine akın etti. Pandemi nedeniyle sürekli evde kalmak zorunda olan vatandaşlar Palandökende kayarak stres attı. Bazı vatandaşlar ise yaşadıkları ilde kuraklık olduğu için Erzurum’a geldiklerini ifade etti. Eğlenceye doyamayan macera severler kar üzerinde yaptıkları artistlik hareketler ile güzel görüntüler oluşturdu.

    Yaşadıkları ile kar yağmadığı için Erzurum’a geldiklerini belirten vatandaşlar, “Ülkemizin batı kesimlerine artık çok fazla kar yağmıyor. Bu nedenle insanlar doğuya kar hasreti gidermek için daha fazla geliyor. Tatilimiz güzel gidiyor çocuklarım daha yeni öğrendi kayak yapmayı. Zevkli ve eğlenceli herkese tavsiye ediyorum. Biraz maddi durumla da alakalı gelebilen olursa kesinlikle gelsin. Hem güzel şehrimiz Erzurum’u görürler hem de kayak yaparak keyifli zaman geçirirler. Kesinlikle çok güzel stres atıyoruz. Yaz tatili ile kıyasladığım zaman yaz tatilleri daha yorucu oluyor. Ama kar tatilleri öyle olmuyor. Kayak yapıyoruz geziyoruz yiyoruz ve içiyoruz” dedi.

  • MEGEM, meslek ve iş sahibi yapmaya devam ediyor

    MEGEM, meslek ve iş sahibi yapmaya devam ediyor

    Eskişehir sanayisinin yüksek teknolojiye dayalı yetişmiş teknik ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan, Eskişehir’de ilk ve tek merkez olan Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi (MEGEM) istihdama sunduğu büyük katkı ile Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor.

    Yüksek teknolojiye dayalı yetişmiş teknik ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak, istihdama katkı sunmak amacıyla 2009 yılında kurulan Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi (MEGEM), Eskişehir sanayisine eğitimli, alanında donanımlı insanlar yetiştirmeye devam ediyor. İlk olarak 2009 yılında CNC Eğitim Merkezi ile Eskişehir sanayisine hizmet vermeye başlayan merkez, 2011 yılında Endüstriyel Otomasyon Merkezi ve 2013 yılında ise Kaynak Teknolojileri Eğitim Merkezi, Kaynak Teknolojileri Tahribatlı ve Tahribatsız Test Merkezi yanı sıra Üç Boyutlu Koordinat Ölçüm Merkezi ile sanayi sektörünün gelecekteki değişimini de dikkate alarak mesleki eğitim ve gelişim programları sunmaya, Eskişehir OSB’nin paydaşı olan tüm sektörlerdeki sanayicilere uyumlu mesleki eğitim, öğretim ve gelişim programları ile çözüm ortağı olmaya devam ediyor.

    Eskişehir’den Türkiye’ye örnek merkez

    Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinin maddi katkılarıyla BEBKA ve AB fonlarından sağlanan mali yardımlarla kurulup, sürekli geliştirilen MEGEM’in ve içindeki tüm merkezlerin tüm kontrolü 2014 yılında Eskişehir OSB Müdürlüğüne geçmiştir. 4 yıl boyunca iştirakleriyle beraber hizmet veren MEGEM, Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanlığına Nadir Küpeli’nin seçilmesinin ardından yepyeni bir vizyona bürünerek Anonim Şirket statüsüne kavuşturulmuş, böylece daha işlevsel bir şekilde çalışması sağlanarak, alanında Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor.

    Sanayicinin nitelikli iş gücü ihtiyacı MEGEM ile kapanıyor

    Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, MEGEM’in büyüyen Eskişehir sanayisinin yüksek teknolojiye dayalı yetişmiş teknik ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla uzun yıllardır aralıksız hizmet verdiğini aktararak, “MEGEM herhangi bir alanda uzmanlığı ve mesleği olmayan kişilere eğitim veren bu kişileri sanayiye nitelikli iş gücü olarak kazandıran bir kuruluş. Mesleği olmayan gençlerimizin kollarına burada bir altın bilezik takıyor ve onları meslek sahibi yapıyoruz. Eskişehir’de bu alanda kurulan ilk ve tek merkeziz. Şehrimizde ve ülkemizde sanayicilerimizin mesleki eğitim almış ve yetişmiş insan gücü açığımız sürekli artıyor, burada verdiğimiz eğitimlerle biz bu açığı kapatıyoruz. Yıllardır Eskişehir’e büyük bir gayretle hizmet veriyoruz. Eskişehir’de bu alandaki boşluğu başarıyla dolduruyoruz. Verilen her eğitimin ardından kursa katılan herkesin bir altın bileziği ve birer mesleği oluyor. Buradan mezun olanları yapmış olduğumuz yönlendirmelerle organize sanayi bölgemizdeki ve ilimizi genelindeki sanayi kuruluşlarında istihdam ediyoruz” dedi.

    MEGEM’den istihdama önemli katkı

    MEGEM’in 2009 yılından bu yana istihdama büyük katkı sağladığını aktaran Başkan Küpeli, “Eskişehir Organize Sanayi Bölge yönetimi olarak, her yaştan ve her toplumsal katmandan insanın katma değer üretmesini sağlamak bizim temel görevlerimizden biri. Bu doğrultuda mesleklerdeki gelişim ve değişmelere çağın koşullarına uygun eğitimlerle çözüm sunmaya gayret gösteriyoruz. Önemli kuruluşlarımızdan biri olan MEGEM, kurulduğu ilk günden bu yana şehrimizin sanayisine büyük güç katmakta, şehrin sanayisine eğitimli, alanında donanımlı insanlar yetiştirmeye devam etmektedir. 2009 yılından bu yana Eskişehir sanayisine hizmet veren merkezimizde bugüne kadar 980 kursiyer eğitim görmüş, bunlardan 650 kursiyerimiz hemen sertifikasını alır almaz çeşitli fabrikalarda istihdam edilirken, diğer kursiyerlerimiz ise mezun oldukları dönemler içerisinde çok kısa bir sürede iş bulmuşlardır. Eğitim verdiğimiz neredeyse herkes birer iş sahibi oldu” diye konuştu.

    Yeni yönetimle MEGEM’in hizmetleri hızlandı

    Başkan Küpeli, “Yönetime gelmemiz ve MEGEM’in yeni yüzüyle hizmet vermeye başlamasıyla, merkezimize o kadar yoğun bir talep oldu ki, 2019 yılında açtığımız 3 farklı kurs programı için toplam 695 kişi başvuruda bulundu. Yapılan sınav ve testleri geçen 165 kişiye 4 dönem halinde eğitim verdik ve meslek sahibi yaptık” dedi. Başkan Küpeli pandemiden dolayı bu yıl sınırlı sayıda kursiyer almalarına karşın eğitim gören kursiyerlerin yaklaşık yüzde 90’ının işe yerleştirildiğini aktardı. Küpeli ayrıca, gelişmiş eğitim alt yapısı sayesinde ve bilgi birikimiyle 2015 yılında MEGEM’de Nijerya’dan gelen 20 kişilik bir ekibe de kaynak eğitimi verildiğini ifade etti.

    Test ve ölçüm yaparak belgelendirme hizmeti de veriyor

    Merkezin istihdama sağladığı katkı yanı sıra bölgedeki çok sayıda firmanın test ve ölçümlerini yaptığını ifade eden Başkan Küpeli, “Merkezimiz bünyesinde bulunan test laboratuvarlarıyla bölgedeki çok sayıda firmanın önemli test ve ölçümleri yapılarak, belgelendirmektedir. Bu sayede firmalara ciddi boyutta maliyet ve zaman avantajı sağlanmaktadır. Son iki yılda 40 farklı firmaya toplam 527 adet çeşitli konularda test hizmeti verilmiştir. Merkezin laboratuvar kabiliyetleri önümüzdeki dönemde yapılacak yeni yatırımlarla daha da geliştirilmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

  • Fabiano Leisman: “Takım için her şeyi yapmaya hazırım”

    Fabiano Leisman: “Takım için her şeyi yapmaya hazırım”

    Denizlispor’un savunma hattındaki yeni transferi Fabiano Leismann, “Galibiyet aldığınızda öz güveniniz de yeniden geliyor. Öz güven kazanmak içinde bir galibiyet alarak devam etmek istiyoruz” dedi.

    Süper Lig’de 3. hafta müsabakaları kapsamında Antalyaspor’a konuk olacak Denizlispor hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. İdman öncesi basın mensupları ile bir araya gelen ve yeşil-siyahlı ekibin savunma hattındaki yeni transferi Fabiano Leismann Antalyaspor deplasmanında 1 puanın dahi önemli olduğu söyledi. Hedeflerinin galibiyet olduğunu söyleyen Leismann, “Yarış içerisinde düşünün kendinizi ve her maçın ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz. O yüzden alacağınız 1 puanın bile sezon sonunda fark oluşturacağını düşünebilirsiniz. Tabii ki istediğimiz gibi başlamasak da istediğiniz noktalara gelebilmek için her hafta her gün neyi çalışmamız gerekiyorsa onu pratiğe döküp sahada yansıtmak için elimizde bir fırsat var. Bu fırsat da Antalyaspor maçında kullanmak istiyoruz. Bir galibiyet aldığınızda öz güveniniz de yeniden geliyor. Öz güven kazanmak içinde bir galibiyet alarak devam etmek istiyoruz” dedi.

    “Bana 5 dakikada olsa 90 dakikada olsa ne gerekiyorsa yapmaya hazırım”

    Kendini hazır tutan oyuncuların teknik direktörlerin ilk 11 seçmesinde zor durumda bıraktığını söyleyen savunma oyuncusu Leismann, “Her idmanda kendinizi hazır tutarsanız, iyi çalışırsanız hocanın seçim zamanı geldiğinde zorluk verirsiniz. Bu da hocanın elini kuvvetlendirir. Benim için oynamak, oynamamak önemli değil. Aldığım şanslar benim için önemli, onları değerlendirmek istiyorum. Bana 5 dakikada olsa 90 dakikada olsa ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Bunun adına tabiri caiz ise hocamıza zorluk çıkarmak için en iyi şekilde çalışıp, en iyi şekilde performans idmanlarını vererek aynısını maçlarda da yansıtmaya çalışacağım. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

    “Takım arkadaşlarımla iletişimim adaptasyon sürecini hızlandırdı”

    Takıma adapte olduğunu söyleyen Fabiano Leismann, “Adaptasyon sürecimin hızlı bir şekilde ilerlediğini düşünüyorum. Ben İspanyolca, Portekizce ve Almanca konuşabiliyorum. İngilizce az çok kendimi anlatabiliyorum. Onlarla konuşarak, onları tanıyarak, zaman zaman beraber vakit geçirmek adaptasyonu hızlandırır. Ben bu konuda biraz şanslı olduğumu hissediyorum. İdmanlarda da çok rahat anlaşabiliyoruz” diye konuştu.

  • Diyabet hastaları için ‘mor baklava’ yapmaya başladı, siparişlere yetişemiyor

    Diyabet hastaları için ‘mor baklava’ yapmaya başladı, siparişlere yetişemiyor

    Erzurum’da diyabet hastalarına özel mor baklava yapmaya başlayan baklava ustası, siparişleri yetiştirmek için gece gündüz çalışıyor. Mor baklavaya ise özellikle diyabet hastaları yoğun ilgi gösteriyor.

    Erzurum’da 28 yaşındaki Selami Atiş, Malatya’da yapılan mor ekmekten esinlenerek diyabet hastaları için mor baklava üretimine başladı. Erzurum’da ilk defa Selami Usta tarafından yapılan, ahududu, incir, kırmızı lahana gibi mor sebze ve meyve özleri sayesinde şekerin hastalardaki negatif etkisini sıfırlayan ve tüketenin şeker oranında herhangi bir yükselmeye yol açmayan mor baklava, şeker hastalığı olup da tatlı yemeye korkan vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

    Mor meyve ve sebzelerin kurutularak unla karıştırılıp hamurunun hazırlandığı ve arasına kaymak ile fıstık eklenen mor baklava, meyvelerden yapılan şerbet ile tatlandırılıyor. İçerisinde şeker maddesi bulunmayan mor baklava, hazırlandıktan sonra saatler içinde tükeniyor. Her yaştan bireyin damak tadına hitap eden mor baklava siparişlerine yetişemeyen Selami Atiş, şehir içi ve şehir dışından baklavaya çok sayıda talep olduğunu söyledi.

    12 yaşından beri baklava ustası olarak meslek hayatını sürdürdüğünü ifade eden Selami Atiş, “Gaziantep ve Kahramanmaraş ustalarımızdan öğrendik mesleğimizi. 16 yıldır bu mesleğin içerisindeyim. Mor baklavayı, Malatya’da mor ekmek üretilmeye başladı bizde onu takip ettik. Bu ekmek diyabet hastalarına özelmiş. Oradan yola çıkarak araştırdık, onlar mor un kullanıyor biz Antep unu kullanıyoruz ama hamur aşamasında mor meyveleri kurutup katıyoruz. Şerbetini ise mor meyvelerden yapıyoruz. Şeker hastalarına bugüne kadar hiçbir şey olmadı, Sağlık Bakanlığı onaylı. Bayram öncesinde şehir içi ve şehir dışına siparişlerimiz var, yetiştirmekte güçlük çekiyoruz” dedi.

    “Siparişleri yetiştirmek için gece gündüz vardiyalı çalışıyoruz”

    Mor baklavayı Erzurum’da ilk defa kendisinin yaptığını kaydeden Atiş, “Erzurum’da ilk defa biz yapıyoruz. Türkiye’de yapanlar daha önce olmuş. Bizim baklavamız yüzde 100 meyvelerden oluşuyor. Günlük olarak 120-130 tepsi yapıyoruz ama bayram olduğu için bu sayı iki katına çıktı. Gece gündüz vardiyalı bir şekilde çalışıyoruz” diye konuştu.

    3 yıldır şeker hastası olduğunu ifade eden bir vatandaş ise, “Selami ustada ilk bu mor baklava çıktığı zaman bana önerdi. Şeker hastası olduğum için biraz tereddütlü davrandım ama denedim. Herhangi bir problemim olmadı. Erzurum için ve hastalar için çok güzel bir şey. Normal bir baklava gibi tadı aynı değişen hiçbir şey yok” şeklinde konuştu.