Etiket: Toplandı

  • Zafer Kalkınma Ajansı Afyonkarahisar’da toplandı

    Zafer Kalkınma Ajansı Afyonkarahisar’da toplandı

    Zafer Kalkınma Ajansının 2020 yılı 7. Yönetim Kurulu Toplantısı, ajans Yönetim Kurulu Başkanı Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in başkanlığında Afyonkarahisar’da yapıldı.

    Toplantıya Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Kütahya Valisi Ali Çelik, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Nuri Demir, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç katıldı.

    “Mali destek programlarına 99 proje başvurusu yapıldı”

    Toplantı gündemine ilişkin bilgiler veren Vali Gökmen Çiçek: “İlk gündem maddemizde 27 Şubat 2020 tarihinde ilan ettiğimiz, Ajansın plan, program ve stratejik öncelikleri ile uyumlu, kısa ve orta vadede yatırıma dönüştürülebilecek nitelikteki fizibilite çalışmalarının desteklenmesinin amaçlandığı Fizibilite Desteği Programı’na yapılan proje başvurusunu değerlendireceğiz. İkinci gündemimizde Bölge kamuoyu ve paydaşlarımızın yakından takip ettiği 2020 yılı proje teklif çağrılarının değerlendirme sonuçlarını ele alacağız. Bildiğiniz üzere 27 Şubat 2020 tarihinde Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı ve Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı adıyla toplam 30 Milyon TL bütçeli 2 mali destek programı ilan etmiş ve bu programlara toplam 99 proje başvurusu almıştık. Mevzuatta öngörülen değerlendirme süreçleri tamamlanmış olup değerlendirme sonuçları Yönetim Kurulu’nun onayına sunulmaya hazır hale getirilmiştir. Biz de mevzuatta Kurulumuza tanınan yetkiler çerçevesinde sonuçları değerlendireceğiz. Sonuçların şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyor, başarılı proje sahiplerini tebrik ediyor ve ilgi gösteren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

  • İstanbul İl Pandemi Kurulu, Vali Yerlikaya başkanlığında toplandı

    İstanbul İl Pandemi Kurulu, Vali Yerlikaya başkanlığında toplandı

    İstanbul İl Pandemi Kurulu, Vali Ali Yerlikaya başkanlığında toplandı. Toplantıda, il genelinde yürütülen pandemi çalışmaları kapsamında alınan tedbirler, yapılan denetimler, filyasyon ve izolasyon takip çalışmaları, toplu ulaşım ile kademeli mesai konuları ele alındı.

    İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Hasdal Yerleşkesinde toplanan İstanbul İl Pandemi Kurulu’na başkanlık etti. İl Pandemi Kurulu’na, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Vali Yardımcısı Niyazi Erten, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Marmara Bölge Baştabibi Dr. Bekir Lütfi Çelepçıkay, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Nuh Köroğlu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Albay Tayfun Paşaoğlu, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İl AFAD Başkanı Gökhan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Arzu Gür, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hacı Mehmet Güner, İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı ve Pandemi Kurulu üyeleri katıldı.

    İl Pandemi Kurulu’nda, İstanbul genelinde yürütülen pandemi çalışmaları kapsamında alınan tedbirler, yapılan denetimler, filyasyon ve izolasyon takip çalışmaları, toplu ulaşım ile kademeli mesai konuları ele alındı.

  • Amasya’da günlük 60 ton süt toplandı

    Amasya’da günlük 60 ton süt toplandı

    Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından geçen ağustos ayında günlük 60 ton çiğ süt toplandı.

    Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine üye üreticilerin işletmelerinde üretmiş oldukları çiğ sütler, köy merkezleri ve 5 ana merkezde bulunan yerleşik süt soğutma tanklarına alınarak ağustos ayı içerisinde günlük 60 ton ortalama çiğ süt miktarıyla üretime devam ediliyor.

    İl genelinde 133 adeti köylerde bulunan süt evlerinde üreticilerin üretmiş olduğu sütler sabah ve akşam teslim alımı yapılarak anlık soğutulması sağlanmakta. Ayrıca Merzifon, Suluova, Gümüşhacıköy, Amasya Toklucak ve Göynücek ana merkezlerde bulunan laboratuvarlarda tüm kalite kontrolleri yapılarak üretilen sütler süt sanayine sevkiyatları gerçekleştiriliyor.

    Üretilen sütlerin bir kısmıyla kaşar peynir, tereyağ, beyaz peynir, örgü peynir, tel peynir, klasik peynir, sakız çökelek yapılırken ayrıca günlük pastörize süt 3 ve 5 litrelik ambalajlarda, satış mağazalarında, bayilerde ve e-ticaret üzerinden kargolama yöntemiyle tüketicilere satılıyor.

  • Bartın’da Pandemi İl Koordinasyon Kurulu toplandı

    Bartın’da Pandemi İl Koordinasyon Kurulu toplandı

    Bartın Valisi Sinan Güner başkanlığında Pandemi İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.

    12 Divan Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Cemal Akın, Garnizon Komutan Vekili Deniz Albay Erkan Şahin, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Vali Yardımcısı Vekili Gökhan Gürbüzerol, İl Emniyet Müdürü Çetin Bozkuş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fahri Semiz, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Metin Çetin ile ilgili kurum müdürleri katıldı.

    Toplantıda İl Sağlık Müdürlüğünce Covid-19 salgınına karşı Bartın’da yürütülen çalışmalar ve salgın ile ilgili güncel istatistiki verilere ilişkin sunum yapıldı.

    Ardından Bilim Kurulunun tavsiye kararı ile Milli Eğitim Bakanlığınca açıklanan 31 Ağustos 2020 tarihinde “uzaktan eğitim”, 21 Eylül’de “aşamalı ve seyreltilmiş” şekilde yüz yüze eğitimin sağlanabilmesi noktasında; Bartın’da ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitenin 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde öğrencilerin huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri açısından alınacak tedbirler görüşüldü.

  • ESOGÜ Covid-19 Tavsiye Kurulu toplandı

    ESOGÜ Covid-19 Tavsiye Kurulu toplandı

    Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Covid-19 Tavsiye Kurulu, kurul alt komisyonunda görevli personelin de katılımıyla toplandı.

    Kurul, ESOGÜ’nün tüm birimlerinde ESOGÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı tarafından hazırlanan “Covid-19 Eylem Planı” çerçevesinde sahada sorumlu olacak kişileri belirlemek suretiyle denetim yapmak ve ilave tedbirler alarak tavsiyelerde bulunmak üzere oluşturuldu. ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki toplantıda katılımcılar tüm yönleriyle Covid-19 hastalığı, üniversitede alınacak önlemler ve ESOGÜ Covid-19 Tavsiye Kurulu’nun çalışma süreci hakkında bilgilendirildi.

    Toplantının açılış konuşmasını yapan ESOGÜ Rektör Yardımcısı ve ESOGÜ Covid-19 Tavsiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Arslantaş, 11 Mart 2020’de ülkemizde ilk Covid-19 vakasının bildirilmesinin ardından 15 Mart 2020’de ESOGÜ’de salgınla ilgili ilk toplantının yapıldığını ve daha sonra YÖK’ün görevlendirmesiyle Covid-19 Üst Komisyonu’nun kurulduğunu söyledi. Sonrasında ise üniversitede Sağlık Bakanlığı Covid-19 Bilim Kurulu Üyesi, ESOGÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş’ın önerisiyle ESOGÜ Covid-19 Tavsiye Kurulu’nun kurulduğunu belirten Prof. Dr. Ali Arslantaş, kurulun üniversitede Covid-19 konusunda izleme faaliyeti yürüteceğini, eksiklikleri belirleyeceğini ve ilgili birimlerle birlikte sorunlara çözüm getirmeye çalışacağını kaydetti.

    Açılış konuşmasının ardından Sağlık Bakanlığı Covid-19 Bilim Kurulu Üyesi, ESOGÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş’ın bilgilendirme sunumu gerçekleşti. ESOGÜ Covid-19 Tavsiye Kurulu’nun kuruluş amacının ESOGÜ’nün pek çok üniversiteden önce adım atarak 2020-2021 eğitim-öğretim yılına hazırlıklı olmasının sağlanması olduğunu kaydeden Prof. Dr. Selma Metintaş, kurul olarak yürüttükleri faaliyetlerin öğrenci için olduğu kadar personel için de önemli olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Selma Metintaş, önemli olanın korunabilmek ve koruyabilmek olduğunu ve tüm kurul üyelerini birer pandemi mücadele savunucusu ve gönüllüsü olarak gördüklerini söyledi. Konuşmasına Covid-19 virüsü hakkında bilgiler vererek devam eden Prof. Dr. Selma Metintaş, hastalığın belirtilerinin ortaya çıkış süresinin influenzaya göre daha uzun olduğunu, oluşturduğu hastalık tablosunun da influenzadan farklı olduğunu ve hastaların yüzde 20’sinin hastane bakımı gerektirecek kadar hastalandığını kaydetti.

    Virüsün Çin’de ortaya çıkışı ve dünyaya yayılması ile ilgili bilgiler de veren Prof. Dr. Selma Metintaş, bugün gelinen noktada salgınla mücadelede başarısız olan ülkeler nedeniyle salgın eğrisinin dünya çapında yukarı çıkmaya devam ettiğini ifade etti. Covid-19 virüsünün hasta kişilerin öksürmesi, hapşırmasıyla ortaya çıkan damlacıkların hava yoluyla solunması ya da temizlenmeyen ellerin ağız, burun ve göze teması yoluyla başka insanlara geçtiğini belirten Prof. Dr. Selma Metintaş, bu nedenle bilinçli maske kullanımı, sosyal mesafe ve el hijyenine mutlaka dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Prof. Dr. Selma Metintaş Covid-19’dan ülke bazında, bireysel bazda ve kurumsal bazda alınacak önlemlerle korunmanın mümkün olduğunu söyledi. Ülkelerin Covid-19 ile mücadelede iki ayrı yöntemin izlediğini belirten Prof. Dr. Selma Metintaş, İngiltere ve İsveç gibi ülkelerin uyguladığı hafifletme stratejisinin başarısızlığa uğradığını, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu bazı ülkenin ise baskılama stratejisini uyguladığını kaydetti.

    Prof. Dr. Selma Metintaş Covid-19’a karşı bireysel bazda etkili önlemler alabilmek için öncelikle sağlık okur-yazarlığı yüksek, olayı iyi anlayabilen ve olayın önemine inanmış bireylerin varlığının gerektiğini vurguladı. Bireysel olarak solunum hijyenine dikkat etmek gerektiğini ve kimin virüs taşıdığı bilinemeyeceği için sosyal mesafenin korunması ve kalabalık ortamlardan uzak durulmasının gerekli olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Selma Metintaş, el temizliğine dikkat etmenin de çok önemli olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Selma Metintaş, Covid-19’a karşı kurumsal bazda alınabilecek önlemleri anlatırken kapalı alanların havalandırılmasının ve 4 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde düzenleme yapılmasının gerekliliğine dikkat çekti. Bilgilendirici broşürlerin görülebilecek yerlere asılması, alkol bazlı el dezenfektanı ya da kolonya kullanımı, temizliğe dikkat edilmesi ve elle temasın azaltılmasının da önemine dikkat çeken Prof. Dr. Selma Metintaş, işyerlerine mümkünse ziyaretçi kabul edilmemesi ya da sayısının minimuma indirilmesinin gereğine de işaret etti. Prof. Dr. Selma Metintaş, personel ya da öğrenci açısından hassasiyetle üzerinde durulması gereken bir noktanın da Covid-19 belirtileri gösteren kişinin bunu haber vermesi ve ardından da hemen Covid-19 polikliniğine başvurması olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Selma Metintaş, yemekhanelerin de enfeksiyon bulaşması açısından büyük risk taşıdığını belirterek, buralarda masa ve sandalyeler arasındaki mesafenin uygun olması gerektiğini söyledi.

    Güvenlik görevlilerine özel bir parantez açan Prof. Dr. Selma Metintaş, güvenlik görevlilerinin Covid-19’dan korunma konusunda çok iyi eğitim almaları ve maskeden taviz vermemeleri gerektiğini belirtirken, diğer insanları maske takmaya teşvik etmeleri açısından da güvenlik görevlilerine büyük önem verdiklerini söyledi.

    Toplantı Prof. Dr. Selma Metintaş’ın katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdığı bölümle sona erdi.