Etiket: tavuk

  • ‘Tavuk yedi’ diye tilkiye böyle ceza verilir mi?

    ‘Tavuk yedi’ diye tilkiye böyle ceza verilir mi?

     

     

     

    tavuk-yedi-diye-tilkiye-boyle-ceza-verilir-mi-508905-664x354

    Aydın’ın Söke İlçesi’ne bağlı Bağarası Mahallesi yakınlarında tavuk çalan bir tilki çok ağır işkence edildikten sonra itlaf edildi.

    Ayağı bağlı vaziyette yol kenarında ölüp kalan tilkiyi görenler tilkinin bu şekilde cezalandırılmasına ‘insafsızlık’ olarak değerlendirdiler.  Havaların kurak gitmesi ile birlikte doğada yiyecek bulamayan pek çok yabanı hayvan Türkiye’de en yüksek sıcaklığın yaşandığı illerin başında gelen Aydın’da yerleşim yerlerine inmeye başladı. Dağlardan kenar mahallelere inen tilkilerden biri Söke’nin Bağarası Mahallesi yakınlarında insanlar tarafından yakalanarak ayağına bağlanan iple uzun işkenceler sonunda öldürüldü.

    Öldürüldükten sonra ayağına bağlı ip ile yol kenarına terk edile talihsiz hayvanın bu şekilde eziyet edilerek öldürülmesi görenleri üzdü. Tilkilerin özellikle köylerde ve kenar mahallelerde tavuk çaldığı için cezalandırılıp öldürüldüğü belirtildi.

  • Tavuk Cağ’da

    Erzurum’un vazgeçilmez simgeleri arasında bulunan ve kuzu etinden yapılan cağ kebaba rakip olarak tavuk cağ kebap çıktı.

     

    Et fiyatlarının yüksek olduğu söyleyen Erzurumlu cağ kebap ustası Murat Altunlu, kent mutfağına yeni bir tat kazandırarak daha ekonomik ve leziz olduğu için tavuğu cağ kebapta kullanan Erzurumlu usta, cağ kebap sektöründe “Bende varım” dedi.
    Erzurum mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan cağ kebap, kentte 1980’li yıllarda adını sıkça duyurmaya başladı. Şu an 10’un üzerindeki iş yerinde müşterilerin beğenisine sunulan cağ kebapta yeni bir dönem başladı. 10 yıldır cağ kebap ustası olan Murat Altunlu babası Memet Usta’dan aldığı bilgi ve birikimi mesleğine yansıttı.
    Askerlik vazifesi sırasında kuvvet komutanlarının garsonu olan Altunlu, etin her geçen yükselen fiyatı karşısında çareyi beyaz ette buldu. Geliştirdiği özel salamura tekniğiyle tavuktan yapılan cağ kebapta iyi bir çıkış yakalayan Altunlu, sektördeki rakiplerine “Ben de varım” dedi. “Etin pahalılığı beni bu yola itti” diyen Altunlu, “Bir süre kilolarca tavuk etini salamura için denedim. Bu kıvamı tutturmak için günlerce çalıştım. En büyük destekçim babam Memet usta ve arkadaşlarımdır. Bu alanda iddialıyım. Hemşerilerimin desteğiyle işletmemi büyütüp kent istihdamına katkıda bulunmayı amaçlıyorum” dedi.
    Altunlu, Yakutiye Parkı arkası Cennet Çeşme Caddesi’nde açtığı işletmede hazırladığı 5 liralık özel menüyle Erzurumluları tavuktan yapılan cağ kebabını tatmaya davet etti.

  • dadaş’ın önceliği et

    AHMET AKBUĞA
    ERZURUM (İHA) –

     

    Erzurum’da halkı kırmızı eti birinci, tavuk etini ikinci, balık etini de üçüncü sırada tüketiyor.

     
    Erzurum’da tüketim alışkanlıkları ve tüketicinin su ürünleri hakkında bilgisini belirlemek amacıyla bir anket çalışması yapıldı. Ankete 1500 kişi katıldı. Anket sonuçlarına göre Erzurum’da yüzde 56 oranında kırmızı et, yüzde 37. 33 oranında tavuk eti ve yüzde 6. 66 oranında balıketi tüketildiği ortaya çıktı. Erzurum’da en fazla tüketilen balık cinsinin ise yüzde 48 oranıyla hamsi olduğu belirlendi.
    Ankete katılanların balık tüketim şekli olarak yüzde 60 oranında kızartma ve yüzde 40 oranında ızgara biçimini tercih ettikleri görüldü.