Etiket: Tarzı

  • Kayseri OSB Başkanı Nursaçan, “Ahilik, bir okul, bir yaşam tarzı ve bir hayat biçimidir”

    Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, “Ahilik sadece bir esnaf teşkilatlanması değil, Müslüman Türkü’n insanlığa sunduğu bir medeniyet projesidir” dedi.

    Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, “Ahiliğin temelinde Allah’a kulluk şuuru, kul hakkı, kendi emeğiyle geçinme ve kişisel emeğin yüceltilmesi olgusu yatmaktadır. Ahilikte, kaliteli üretim ve güven, sistemin temel unsurudur. Ahilikte, tembellik, asalaklık hoş görülmez. Ahilik sistemi, iş ile ahlakın uyumunu esas alır” diye konuştu.

    Nursaçan, “Ahilik, hem dünyevi hem de uhrevi bir sitemdir. Ahiler bu anlayışlarıyla, Selçuklu ve Osmanlı Türkiyesi’nde ahlaklı ve güçlü bir iktisadi model oluşturarak, berekete, helal kazanca, kaliteli üretime, dayanışmaya ve emeğe dayalı bir iktisadi sistem oluşturmuşlardır” ifadesinde bulunarak şunları söyledi:

    “Bugünün dünyasının, özellikle de bugünün küresel ekonomik sisteminin, Ahilerimizden alacağı, ahilerimizden öğreneceği çok önemli dersler vardır. Hırs ve tamahın her tarafı kuşattığı şu günlerde, dünyanın ahilerimizden kanaat etmeyi, şükretmeyi öğrenmesi gerekiyor. İşte bu yüzden yüzyılların içinden süzülerek gelen bu geleneği, bu kültürü, bu ruh ve mayayı çok hassas şekilde korumak, güçlendirmek ve gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Ahilik, kardeşlik, bilimin hikmetle beslenmesi, ticarette ahlakla yoğrulmasıdır. Ahilik haftasının birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olmasını diliyorum.”

  • Tenis kortlarının elegan tarzı şehre iniyor

    Tenisin modern ve dinamik stilini günlük hayatla buluşturma amacıyla kapsül koleksiyon oluşturuldu.

    Giyim markası NetWork, tenisin modern ve dinamik stilini günlük hayatla buluşturma amacıyla kapsül koleksiyon oluşturdu. Kortlardan sokağa taşınan tenis esintili yaz koleksiyonunun en prestijli tenis turnuvalarından olan ‘Australian Open’dan ilham alınarak hazırlandığı belirtildi.

    Kadın koleksiyonunda feminen kesimlerin sportif detaylar ile harmanlandığı parçalar rahat ve modern şıklık arayanların stiline yansıyor. Fit &Flare formdaki elbiseler, polo yaka t-shirtler, pilili etek, şort ve pantolonlar ile günlük kombinlerde spor şıklık oluşturuluyor. Dinamik çizgiler ve renklerden esinlenerek hazırlanan erkek koleksiyonunda ise; polo yaka trikolar, t-shirtler, biye detaylı gömlekler, vintage çantalar, sneakerlar, blazer ve joggerlar hem klasik hem de gün boyu sportif tenis stiline sahip olmak isteyenler için kortlardan ilham alıyor.

  • Devlet Bahçeli’nin yeni tarzı

    Klasik otomobillere olan ilgisi ile dikkat çeken Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu kez kıyafetiyle ilgili odağı oldu.

    Türk siyasetinin en ciddi siyasi karakterlerinden biri olan MHP lideri bahçeli, zaman zaman klasik otomobil, dinlediği müzik ve seçtiği yüzüklerle medyada haber oldu. MHP lideri Bahçeli’nin sosyal medyada paylaşılan spor takım elbisesi oldukça ilgi çekti. Bahçeli’nin tarzı sosyal medya takipçilerinden oldukça ilgi gördü.

  • Diş çürüklerini beslenme tarzı tetikliyor

    İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Diş Hekimi Aylin Bal, diş çürüğünün oluşma nedenlerini beslenme tarzımızın belirlediğine işaret ediyor.

    Günümüzde hazır gıda endüstrisinin gelişmesiyle birlikte her an elimizin altında olan bu tür gıdaların tüketiminin de artması, daha az çiğneme gerektiren yumuşak gıdalarla beslenilmesi, günümüzde diş çürüğü artışının başlıca sorumlusu olarak kabul ediliyor. İlk insanların sert gıdalarla beslendikleri için dişlerdeki temizliğin doğal yollardan gerçekleştiğini belirten İAÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Diş Hekimi Aylin Bal, günümüzde hazır gıda ve daha az çiğneme gerektiren yumuşak gıdaların diş çürüklerine davetiye çıkardığına vurgu yapıyor.

    Elma, havuç, ayva ısırılarak yenmeli!

    Elma, havuç, ayva gibi sert besinlerin ısırılarak yenmesinin diş etlerini güçlendirdiği gibi dişlerin mekanik temizlenmesini de sağladığını ifade eden Diş Hekimi Bal, “Bu tarz meyveleri ısırarak yemeye özen göstermeliyiz” diyor.

    Diş düşmanı yiyecek ve içeceklere dikkat!

    Diş hekimi Aylin Bal; işlenmiş karbonhidratlar, alkol, yapışkan gıdalar, kola-gazoz gibi şeker ve asit oranı yüksek içecekler, limon, sık kahve ve çay tüketimi, şekerli sakız gibi yiyecek ve içecekleri diş sağlına düşman gıdalar olarak tanımlarken; protein, peynir, yoğurt gibi kalsiyumdan zengin gıdalar, yer fıstığı, rafine edilmemiş hububat, kereviz, yeşil çay, kivi, balık, şekersiz, xylitollü sakız, elma gibi gıdaların diş dostu gıdalar olduğunu belirtiyor.

    Neyi nasıl tüketmeliyiz?

    Diş Hekimi Bal, içeriğinde yüksek düzeyde şeker ya da nişasta bulunan yiyeceklerin öğünler arasında değil, ana öğünler esnasında tüketilmesinin diş sağlığı açısından önemli olduğuna dikkat çekiyor.

    Şekerli gıda yedikten sonra bir parça peynir yemenin diş çürümesinin önüne geçeceği bilgisini de paylaşan Bal, yemeklerden sonra veya bir şey atıştırdıktan sonra su içmenin dişler açısından faydalı olacağını belirtirken, suyun besinlerin renklerinin diş minelerinize geçişini azaltacağı gibi ağız içi asiditesini de korumaya yardımcı olacağına vurgu yapıyor. Bal, biberonla beslenen çocuklarda özellikle gece verilen sütün içerisine pekmez, reçel gibi şekerli gıdalar koyulmaması uyarısında bulunuyor.

  • Yeni yılda yeni yeme tarzı

    Uzmanlar, yeni yılın ilk günlerinin yeme alışkanlığının gözden geçirilmesi için fırsat olduğunu söyledi.

    İnsanların ayak üstü beslenmeye yöneldiğini ifade eden Özel Hayat Hastanesi diyetisyeni Dilara Süngü Bulut, “Neyi ne zaman, nerede, neden ve nasıl yediğiniz çok mühim. Daha sağlıklı yeme tarzı geliştirmek için bazı değişiklikler yapmanın faydası var. Yemekler ve atıştırmalıklar önceden planlanmalı. Gelişi güzel yemek yüksek kalori alımına sebep olur. Bulunduğunu ortamda çikolata, kurabiye, bisküvi tüketilirken, sağlığınızı ve kilonuzu korumak adına çantanızda bulundurduğunuz meyveyi yiyin. Hazmetmek ve sindirimi rahatlatmak için gıdaları yavaş tüketin. Her lokmanın keyfini çıkarın. Sonuçta doyduğunuz anlamına gelen sinyaller mideden beyne geç ulaşıyor. Tüketilmesi daha uzun süren gıdaları seçmekte fayda var. Mesela bir kase yoğurt ile yapılmış marullu bir cacık, bir kase yoğurda göre daha uzun sürede tüketilebilir” dedi.

    Bulut, “Öğünlerden önce 2 küçük bardak su içmeyi alışkanlık edinin. Gün boyunca susamayı beklemeden su içmeye özen gösterin. Gözden uzak gıda mideden de uzak olur. Etrafımızda yüksek kalorili cipsler, bisküviler, şekerlemeler bulundurmamak gerekir. Bunların yerine meyve, çiğ sebze ve diğer az kalorili gıdalar tercih edilmeli. Yürüyüş, yüzme, bisiklet ve benzeri sporları ihmal etmemeli” diye tavsiyelerde bulundu.