Etiket: Sofrasına

  • Şehri Tuşba’da Şehr-i Ramazan kardeşlik sofrasına yoğun ilgi

    Van merkez Tuşba Belediyesi’nin “15 Temmuz Şehitler Parkı” havuz başında kurduğu “Kardeşlik sofrası” başta basın mensupları aileleri ile olmak üzere yoğun ilgi vardı.

    Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü,”nün “15 Temmuz Şehitler Parkı” havuz başında kurduğu “Kardeşlik sofrası” binleri ağırladı. Zengininden fakirine, yaşlısından gencine, şehit yakınından gazilere kadar binlerce kişinin katıldığı “Kardeşlik sofrasına” Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, AK Parti Tuşba İlçe Başkanımız Muğdat Günini, Tuşba İlçe Mili Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Van’da görev yapan basın mensupları ve sosyal medya fenomenleri, Tuşba Belediyesi meclis üyeleri, Tuşba Belediyesi birim müdürleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Top atışı ve okunan ezan ile yaklaşık 2 bin kişi aynı anda iftarını açtı. İftarın açılmasının ardından çocuklara Hacıvat-Karagöz ve yüz boyama oyunu ile geleneksel Ramazan coşkusu yaşatıldı.

  • (Özel) Aş evinde pişiyor, ihtiyaç sahibi ailelerin sofrasına gidiyor

    Zeytinburnu Belediyesi Aş evi, yılın 12 ayı boyunca, her gün yardıma muhtaç 150 aileye 4 çeşit sıcak yemek dağıtıyor. Yıllardır bu hizmeti sürdüren belediye, aynı zamanda hiçbir ayrım gözetmeksizin aş evine gelen vatandaşlara sıcak çorba ikramı yaparak, vatandaşlara güzel bir ev ortamı sunuyor.

    Zeytinburnu Belediyesi Aş evi, ilçede yaşayan yardıma muhtaç 150 aileye yılın her günü 4 çeşit sıcak yemek servis ediyor. Aş evinde uzman ekipler tarafından özenle pişirilen yemekler, uygun taşıma koşullarıyla ailelerin evlerine götürülüyor. Periyodik aralıklarla gıda mühendislerinin kontrolünden geçen yemekler, ailenin sağlık durumu dikkate alınarak seçiliyor. İlçedeki 13 mahallede bulunan ihtiyaç sahibi ailelere hizmet veren iki ekip, her sabah saat 08.30’da yola çıkarak öğle saatlerine kadar yemekleri yardıma muhtaç vatandaşların evlerine kadar ulaştırıyor.

    “Her gün sıcak çorba ikramı yapılıyor”

    Yardıma muhtaç vatandaşların uğrak noktası haline gelen Zeytinburnu Belediyesi Aş evinde, vatandaşlara yılın 365 günü sıcak çorba ikram ediliyor. Yoğun ilgi gören Aş evi, sıcak çorbasıyla vatandaşların içini ısıtıyor. Osmanlı çorbası, mercimek, düğün ve yayla çorbası gibi 15 çeşit çorbanın yapıldığı aş evinde günde 3 bin kişiye çorba ikram ediliyor. Aş evi birçok vatandaşın buluşmasıyla yakaladığı çeşitlilik sayesinde birbirini tanımayan insanların aynı sofrada bir araya gelmesine de vesile oluyor. Evsizlerin, mültecilerin, yolda kalan birçok vatandaşın umut kapısı olan aş evi yaşlı, maddi durumu olmayan ihtiyaç sahibi vatandaşları da unutmuyor.

    “Dağıttığımız yemekleri vatandaşın sağlık durumunu göz önünde bulundurarak hazırlıyoruz”

    Zeytinburnu Belediyesi Aş evi Müdürü Muhammet Güneş, vatandaşlara yılın her günü kesintisiz hizmet verdiklerini belirterek, “Hizmetimiz 365 gün kesintisiz devam ediyor. Zeytinburnu’muzda 13 mahallemiz var. Bu 13 mahallemizi ikiye böldük, sosyolog, psikolog ve zabıta ekibimizin belirlemiş olduğu 150 aileye her gün iki aracımızla saat 08.30 ile 13.00 a kadar 4 çeşit yemeğimizi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Ayrıca salon hizmetimiz de var. Aş evimizde sıcak çorba pişiyor. Saat 10.30 ile 15.00 arası kesintisiz çorba ikramlarımız var. 15 çeşit çorbamız var. Hafta da iki defa çorbamızın çeşidini değiştiriyoruz. Evlere dağıttığımız yemeklerde ailelerin sağlık durumlarını da göz önünde bulunduruyoruz. Aile şeker hastasıysa biz ona göre yemek çıkartıyoruz. Yapmış olduğumuz hizmeti dört dörtlük yapma derdindeyiz” şeklinde konuştu.

    “Her gün evime sıcak yemek getiriyorlar”

    Engelli çocuğuyla tek başına yaşadığını ifade eden, “Her gün evime sıcak yemek getiriyorlar. Hepsinden Allah razı olsun. 3 senedir buradayım, çok memnunum. Yatıp kalkıp onlara dua ediyorum. Haftanın 7 günü yemeğimizi getiriyorlar” diye konuştu.

    13 yıldır evine sıcak yemek getirildiğini belirten Fatma Kahveci, “Üç oğlum var, biri hasta, diğeri ayakkabı boyuyor. Üçüncü oğlum ise otelde çalışarak eve bakıyor. Her gün kapıma kadar 4 çeşit yemeğimi getiriyorlar. Allah razı olsun” dedi.

  • Kaymakam Mehmetçiğin sofrasına konuk oldu

    Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret ederek, Mehmetçikle birlikte öğle yemeği yedi.

    Mudanya Jandarma Komutanlığı’na ziyarette bulunan Kaymakam Faik Oktay Sözer, Binbaşı Samet Ali Kılıçoğlu’nun konuğu oldu. Ziyarete Mudanya İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Dursun da katıldı. Görüşmenin ardından karavanadan yemek yenildi. Kaymakam Sözer ve İlçe Emniyet Müdürü Dursun, Mehmetçiklerle beraber yemek yemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

  • CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, iftar sofrasına konuk oldu

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün 5’inci gününde mola verdiği Kızılcahamam Bulak Mahallesi’nde bir ailenin iftar sofrasına konuk oldu.

    CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun “MİT TIR’larının görüntülerinin yayınlanması” davasından tutuklanmasının ardından Ankara Güvenpark’tan İstanbul’a Adalet Yürüyüşü başlatan Kemal Kılıçdaroğlu, Kızılcahamam’ın Bulak Mahallesi’nde mola verdi. CHP Lideri, Bulak Mahallesi Muhtarı’nın daveti üzerine Kezban-Turgut Köprücüoğlu ailesinin iftar sofrasına konuk oldu.

  • Yeni yıl sofrasına özel tüyolar

    Yılbaşı heyecanıyla yemeği fazla kaçırıp ertesinde pişmanlık yaşamamak ve yeni yılın ilk gününe hafif bir mideyle gözlerinizi açmak için özel tüyolar veren beslenme uzmanları, yılbaşı gecesine kadar hafif ve düzenli yemek yemenin önemli olduğunu söyledi.

    ’Kendimi yılbaşı sofrasına saklıyorum’ diye gün boyunca aç kalınmanın insanın kendisine yaptığı en büyük kötülük olduğunu ifade eden uzmanlar, çünkü akşam yemeğe oturduğumuzda hızımızı alamayıp yemelere doyulamayacağını söyledi. Yılbaşı sofrasına gözü dönmüş bir halde oturmamak için, sabah mutlaka kahvaltı yapmanın öneminden bahseden Acıbadem Bursa Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Semra Pehlivan, “Akşama kadar öğünlerinizin düzenli ve sağlıklı olmasına özen gösterin. Dengeli ve hafif bir kahvaltı için 1 dilim peynir, 1 yumurta, 2 dilim tam buğday, çavdar ekmekle birlikte tüketilen açık çay veya 200 ml süt içerisine 3-4 yemek kaşığı yulaf ezmesi ile bir porsiyon meyve ve 2-3 tam ceviz, sabah ihtiyacınız olan enerjiyi sağlıyor. Öğle yemeği için, çorba ve zeytinyağlı sebze yemeklerinden oluşan hafif bir menüyü 1-2 dilim tam buğday ekmeği ile tüketilebilir. İki ana öğün arasında ise, meyve, süt, yoğurt, kepekli grisini gibi sağlıklı şeyler atıştırılması ihmal edilmemelidir” dedi.

    Yılbaşı sofrasına oturmak için en ideal zaman akşam yemeği saatleri olduğunu belirten Pehlivan, “Yemeğe ilk olarak salata ile başlamak gerekiyor. Ayrıca ekmekten de uzak durmak gerekirken, yemekleri de dışarıdan hazır almak yerine kendimiz hazırlamalıyız. Yiyecekleri yoğurt ve baharatlarla tatlandırmak yiyeceklerinizi hem daha besleyici hem de daha az kalorili yapar” diye konuştu.

    Tatlı seçimini ise sütlü tatlı, kabak tatlısı, meyveli tatlı, dondurma veya sadece meyve tercih edilebileceğini belirten Pehlivan, yemek sonrasında her daim el altında olan çerez tabaklarına da dikkat çekti. Pehlivan, “Ceviz, fındık, badem gibi kuruyemişler yararlı yağlar dediğimiz Omega-3’ten zengin olsa da, bu besinlerin fazla alımı vücuttaki yağ depolarını artırma özelliğine sahip. Çerez tabakları yerine misafirlerinize şık bir şekilde havuç ya da salatalık dilimleri sunabilirsiniz. Beslenmede atlanmaması gereken diğer bir önemli kural ise, su tüketimi. Normalde gün içerisinde su tüketimi 10-12 bardak olmalı” şeklinde konuştu.