Etiket: Şile’den

  • “Yaşasın Hayat” Şile’den sonra Bursa’da

    Prof. Dr. Osman Müftüoğlu tarafından kurulan “Yaşasın Hayat”, Şile’den sonra Mercure Bursa Otel bünyesinde profesyonel ekibi ile hizmet verecek.

    Hastalıkları tedavi etmekten çok önlemeyi, bedenleri ve ruhları sürekli zinde tutmayı, hayatı mutlu, huzurlu, hareketli ve keyifli bir süreç haline getirmeyi hedefleyen, hem ruhen hem de bedenen sağlıklı olmayı ilke edinen Yaşasın Hayat Bursa’da faaliyete başladı. Kilo yöntemi ve zindelik için hayat diyeti, intermittent fasting, gurme diyeti, detoks ve sağlıklı hayat için detoks, antiaging, dermal terapiler, ayak sağlığı, refleksoloji, karyoproksi programları sunacak. Ayrıca zihnî arınma için kurulan hayat okulunda daha mutlu, huzurlu, ve sağlıklı hayatın temellerinin atılacağı dersler verilecek. Nefes terapisi, yoga ve meditasyon da müşterileri bekleyen hizmetler arasında. Yaşasın Hayat 07:00 – 23:00 saatleri arasında termal havuz ve SPA ile hizmet vermenin yanında özel fitness dersleri, pilates, pentafit, aguarobic, doğa yürüyüşleri ve çocuk aktivite programları ile müşterilerine keyifli anlar sunacak.

  • Dünyada marka haline gelen porçini mantarı Şile’den sofralara taşınıyor

    Dünyada marka haline gelen ve başta İtalya olmak üzere ülkelerin göz bebeği olan porçini mantarı, Şile ormanlarından sofralara taşınıyor.

    Şileliler arasında ‘kıtırdak’ ismi ile bilinen porçini mantarı, sofralara Şile ormanlarından geliyor. Şile’nin yöresel mutfağında büyük öneme sahip olan mantarın tencere yemekleri, tavası, ızgarası, böreği, pidesi yapılıyor. Pek çok farklı mantar türüne ev sahipliği yapan Şile’nin yerli halkı her yıl mantar zamanı aileleriyle birlikte mantar toplamaya çıkıyor. Şile’de toplanan mantarlar talep doğrultusunda tüm Türkiye’ye dağılırken, Şile halkının da yan gelir kaynağı oluyor. Eylül, Ekim ve Kasım aylarında özellikle meşe ağacının altında kendiliğinden yetişen porçini, orman sınırı boyunca gazeller üzerinde genellikle çok sayıda görülüyor. Hoş kokusu ve lezzetli tadı ile yenilebilen en iyi mantarlardan biri olan porçini, kurutularak, konserve veya turşu halinde saklanabiliyor. Porçini, Avrupa restoranlarında porsiyonu 15-20 eurodan satılıyor.

    Şile’nin bir diğer ünlü ve lezzetli mantarı ise yörede “gelincik” diye bilinen ‘Sezar’ mantarı. Bölgede kendiliğinden yetişen lezzetli mantarın Sezar adıyla tanınmasının nedeni ise Roma İmparatoru Sezar’ın bu mantarı sadece kendi için toplatıp, halka yasaklatması.