Etiket: Paylaştı

  • Başkan Hazinedar, Usta Gazeteci Doğan Şentürk’ün Acısını Paylaştı

    Usta gazeteci Doğan Şentürk’ün vefat eden babasının cenaze törenine, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da katıldı. Başkan Hazinedar, Şentürk’e başsağlığı diledi.

    FOX TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk vefat eden babası Ayhan Şenyurt için Şakirin Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına merhumun sevenleri ile Doğan Şentürk’ün çalışma arkadaşları, dostları ve Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar katıldı. Başkan Hazinedar, Şenyurt’un acısını paylaşarak başsağlığı diledi. Cenaze namazının ardından Ayhan Şentürk’ün naaşı Karacaahmet Mezarlığı’nda defnedildi.

  • Pehlivan Develer Kozlarını Aydın’da Paylaştı

    Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu organizesinde 2015 yılının son deve güreşi Efeler’de yapıldı. Ücretsiz ve havanında güzel olmasıyla binlerce kişinin izlediği deve güreşleri şenlik havasında geçti. Çatımların da oldukça dengeli olduğu güreşlerde pehlivan develer kıran kırana güreşti.

    2015 yılının son deve güreşi Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu organizesinde Efelerin ev sahipliğinde yapıldı. Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden 150 pehlivan devenin katıldığı güreşler Hayvan Pazarı bölgesindeki yeni oluşturulan arenada sabah erken saatlerde başladı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da izlediği deve güreşlerine binlerce vatandaş seyretti.

    “GÜREŞLER KIRAN KIRANA GEÇTİ”

    Ege, Akdeniz ve Marmara bölgesinin pehlivan develeri sahiplerine ödül kazandırmak adına arenaya çıkan develer kıran kırana güreşti. Tozu toprağa katan develer süresi içerisinde yenişemeyince urgancıların develeri ayırması kolay olmadı. Rakipleri ile kıyasıya güreşen develerin güreşi izleyenleri heyecanlı anlar yaşattı. Rakipleriyle uzun süre güreşen ve izleyenlerin beğenisini kazanan develer vatandaşlardan yoğun alkış aldılar. Bazı develer rakiplerini tuş ederken develerin br çoğu berabere kaldı.

    BELEDİYE KUPASINI TOPUKLU EFE KAZANDI

    Güreşlerde Özlem Çerçioğlu adına güreşen Topuklu Efe isimli deve belediye kupasında Özçelik isimli deve ile karşılaştı. Uzun süre güreşen ve Özçelik’in teke inmelerini ve bağlamalarını savuşturan Topuklu Efe rakibini bağlayarak güreşin galibi oldu. Rakip iki deveyi urgancılar ayırırken Topuklu Efe’nin kupasını Aydın Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarından İbrahim Gürdal verdi. Sabah saatlerinde başlayan güreşler akşama kadar şenlik havasında devam etti.

    SEDYEDE İZLEDİ

    Güreşlerden yedine yetmişe herkes izlerken aşırı rahatsız olan bir vatandaş ise sedyede İzledi. Yaşlılığa bağlı çeşitli rahatszlıkları bulunan 82 yaşındaki Umurlulu Necati Saydam, gençliğinde hiç kaçırmadığı güreşleri yaşlandığı için çocukları tarafından getirildi. Yaşlı şahıs güvenli bir bölgeye getirilen sedyesinde battaniyesine örtünerek güreşleri izledi.

  • Kocasıyla Aynı Kaderi Paylaştı

    Muğla’nın Fethiye ilçesinde her gün iş çıkışı yürüyüş yapan kadın, otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Talihsiz kadının, 6 yıl önce kocasını da bir kazada kaybettiği belirlendi.

    Kaza, saat 18.30 sıralarında Fethiye Antalya karayolu eski Çamköy Halk Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; bir toptan gıda firmasında çalışan Neril Ökdem (39), iş çıkışı yaklaşık 500 metre yürüyerek kavşağa geldi. Kendisini eve götürmek için araçlarıyla bekleyen arkadaşlarına ulaşmak için yolun karşısına geçmeye çalışan Ökdem’e Hüseyin T.’nin kullandığı 48 JJ 939 plakalı otomobil çarptı.

    Aşırı süratli olduğu iddia edilen otomobilin çarpması sonucu havaya fırlayan Neril Ökdem, 57 metre sonra orta refüje düşerek feci şekilde can verdi. Ökdem’in ölümüne neden olan araç ise, kazanın meydana geldiği noktadan 91 metre sonra durabildi.

    DOKTOR TAVSİYESİ ÜZERİNE YÜRÜYORDU

    Kocası Ali Ökdem’i 2009 yılında otomobilin dereye yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada kaybeden Neril Ökdem’in iki çocuğunu okutabilmek için işe girdiği öğrenildi. Rahatsızlığı nedeniyle doktora giden Ökdem’e yürüyüş tavsiye edildiği ve talihsiz kadının tavsiyeye uymak için her gün iş çıkışı yürüyerek arkadaşlarıyla kavşakta buluştuğu ifade edildi. Ökdem’in iki çocuğunun da üniversitede eğitim gördüğü kaydedildi.

    Kaza nedeniyle Fethiye-Antalya karayolunda trafik kontrollü olarak verildi. Ökdem’in cenazesi otopsi için Fethiye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Güvenlik güçleri otomobil sürüsü Hüseyin T.’yi gözaltına aldı.

  • TKDK Erzurum İl Koordinatörlüğü, Ipard Iı Programını Erzurum İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü Yöneticileriyle Paylaştı

    TKDK Erzurum İl Koordinatörü Dr. Atilla ÖZLÜ, 18 Aralık 2015 tarihinde ilk çağrısına çıkılan IPARD II programını tanıtmak üzere Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün gerçekleştirmiş olduğu yıllık koordinasyon toplantısına katıldı.

    İl Müdürü Osman Akar ile birlikte müdür yardımcıları, şube müdürleri ve 20 ilçe müdürünün yer aldığı toplantıda söz alan İl Koordinatörü Özlü; yatırımcıların TKDK hibe desteklemelerden faydalanma noktasında yardımlarını esirgemeyen değerli yöneticiler nezdinde tüm kurum çalışanlarına teşekkür ettikten sonra PARD II hibe programı kapsamı ve hibe oranlarında gerçekleşen değişiklikler hakkında bilgi verdi.

    IPARD II programında Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar içerisinde yer alan süt üretimi, et üretimi (Kırmızı ve Kanatlı) ve yumurta üretimine yönelik yapılacak yatırımlara hibe destek oranları 40 yaşı altındaki genç yatırımcılar için 5 puan ilaveyle %70, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme kapsamında bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması, zanaatkarlık ve yerel ürün işletmeleri, arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve pazarlanması, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ve yenilenebilir enerji yatırımları kapsamında (genç çiftçi ayrımı olmaksızın) %65, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar kapsamında et (kırmızı ve kanatlı) ve süt işlemeye, su ürünlerinin işlenmesi meyve sebze paketleme ve soğuk hava depolarının yapımına yönelik yatırımlarda ise hibe destek oranın %50 olduğunu belirten Özlü, sözlerine şöyle devam etti; hibe desteklerinin KDV ve Gelir Vergisinden muaf olduğunu dolayısıyla reelde hibe oranlarının belirtilen destek oranların daha da üstünde gerçekleştiğini söyledi.

    Ardından il yöneticileri ve ilçe müdürlerinin sorularını cevaplandırdıktan sonra il müdürlüğü Koordinasyon toplantısına devam edildi.

  • NEÜ’de Ünlü Şefler Deneyimlerini Öğrencilerle Paylaştı

    Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Gastronomi Topluluğunun düzenlediği “Gastronomi ve Turizm Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey” konulu konferansta Ünlü Şefler Eyüp Kemal Sevinç ve Esat Özata öğrencilerle buluştu.

    Düzenlenen programa Türk ve Konya mutfağı üzerine araştırmaları ve kitapları bulunan Nevin Halıcı da katıldı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ferhan Nizamlıoğlu yaptığı açılış konuşmasında, Gastronominin sadece iyi yemek pişirmek anlamında kullanılamayacağını içinde turizm, gıda ve sağlık bilgisi gibi şeyleri de barındıran multidisipliner bir alan olduğunu söyledi. Öğrencilere, hemen her alanda çok parlak bir mesleğe ve sanata sahip olacaklarını söyleyen Nizamlıoğlu, gastronominin sabır, özvereni gerektiren bir sanat olduğunu da belirtti.

    Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raif Parlakkaya ise gastronomi bölümlerinin alanda ihtiyaç duyulan nitelikli personelin yetiştirilmesi anlamında önemli görev üstlendiğini söylerken öğrencilerinin iş başında eğitim uyguladıklarını da hatırlattı. Öğrencilerin Almanya’da staj programıyla yurtdışı deneyimi kazandıklarının altını çizen Parlakkaya, alanda başarısını kanıtlamış şeflerin öğrencilerle bir araya gelmelerinin önemli olduğunu söyledi ve Eyüp Kemal Sevinç’le, Esat Özata’ya teşekkürlerini iletti.

    Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu da önemli bir faaliyete ev sahipliği yaptıklarını söyleyerek: “Öncelikle insanların fizyolojik ihtiyaçları karşılanmalıdır. Gastronomi topluluğumuzu tebrik ediyorum. Bu noktada sizler en temel görevi icra ediyorsunuz. Bu bir sanattır sadece bilim değildir. Kendi alanlarında başarılarını kanıtlamış misafirlerimiz sizlerle tecrübelerini paylaşacaklar. Beraberce istifade etmeyi umuyor kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

    Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise, böyle canlı bir topluluğu görmekten memnun olduğunu söyleyip Eyüp Kemal Sevinç ve Esat Özata’ya teşekkür ederek sözlerine başladı. Şeker, “Kendilerinin bu mesleğe ve sizlere olan saygısını görmüş olduk. Üniversiteler olarak yetiştirdiğimiz gençlerin mesleklerini sevmelerini ve onun gereklilikleri konusunda yetkinlik kazanmalarını arzuluyoruz. Hayatın zorluklarına karşı iyi yetiştirilmemiz gerektiği konusunu düşünmemiz gerekiyor. Ülkemizin kültürünü yayma konusunda çaba sarf etmemiz gerekiyor. Topluluğunuzla başka projelere imza atmayı umuyorum.” ifadelerini kullandı.

    “KENDİ MUTFAĞINIZA SAHİP ÇIKMALISINIZ”

    Konya’da NEÜ öğrencileriyle bir arada olmaktan memnun olduklarını belirterek konuşmasına başlayan Eyüp Kemal Sevinç, Gastronominin son yıllarda yükselen bir trend olduğuna dikkat çekti. Önce kendi mutfağımızı öğrenmemiz gerektiğine vurgu yapan Sevinç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünya mutfağını tabii ki öğrenmeliyiz ama yerel mutfaklar, kendi kültürümüzle yoğrulmuş bilgiler çok daha önemli. Yaptığımız yemeklerde önce kendi kültürümüzü öne çıkaralım, Konya’da da istediğiniz ürünü bulma konusunda şanslısınız. Lütfen bunları önemseyin. Kendi mutfağınıza sahip çıkın.”

    Yerel Mutfaklarla alakalı çalışmaların arttığını belirten Sevinç, mutfakta yaratıcılığın, yeni lezzetler geliştirmenin çok önemli olduğunu vurguladı. Çok fazla yabancı şefle çalıştıklarını kaydeden Sevinç, önce kendi mutfağımızın kıymetini bilmemiz gerektiğinin altını çizdi.

    “HAYAT DA YEMEK GİBİDİR, KATILANLARIN DOZUNU KAÇIRDIĞINIZDA LEZZETİ KAÇAR”

    Esat Özata ise, Gastronomi ve Mutfak Sanatlarının akademik boyutuyla alakalı bilgiler verdi, öğrencilerin merak ettiği sorulara cevap verdi. Özata: “Teknolojinin çok geliştiği şu günlerde bilgi çok fazla yayılmış durumda. Burada aldığınız Gastronomi ve Mutfak Sanatı eğitimiyle beraber, neyi, nerede aramanız gerektiğini biliyorsunuz. Okul yıllarınızı boşa geçirmeyin. Yemek yaparken bir şeylerin dozunu kaçırdığınızda nasıl lezzetli olmuyorsa, hayatta da öyledir. Dozunu kaçırdığınızda, her şeyin tadı maalesef kaçıyor. Uygulama da en az teori kadar önemlidir ve elinizdeki tüm imkânların kıymetini bilmelisiniz.” ifadelerini kullandı.

    Esat Özata, her sabah 6’da uyandığını söyleyip, güne erken başladığını ancak bundan hiç üzüntü duymadığını söyledi. İşini severek yaptığını belirten Özata, “Kaliteli hayat dediğimiz şeyi yaşamak, bizim gayemiz olmalı. Ben yemek yaparak mutlu oluyorum. Siz de bunu yaparken mutlu musunuz bunu düşünmelisiniz. Kendinizi geliştirmelisiniz, mutlu olacağınız şeyi bulmalısınız. Nihayetinde, ne kadar donanımlı olursanız hayattan o kadar zevk alırsınız.” dedi.

    Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in Eyüp Kemal Sevinç ve Esat Özata’ya hediye takdimi ve salondaki tüm öğrencilerle selfie çekiminin ardından program sona erdi.