Etiket: Paket

  • Yankı, paket yemekte raf ömrünü 60 güne çıkardı

    Yankı, paket yemekte raf ömrünü 60 güne çıkardı

    Kurulu kapasitenin yüzde 90’ı ile hizmet vererek günlük 13 bin kişiye yemek üreten Yankı Yemek & Catering A.Ş., 2020 yılında yoğunlaştırdığı Ar-Ge faaliyetleri ile raf ömrü uzun ürün ve yöntemlere odaklandı. Bu yıl hizmet ağını genişleterek perakende satışı da hedefleyen firma, 2021 sonunda yüzde 20 ila 25 seviyesinde büyüme hedefliyor.

    Bursa’da Çalı Sanayi Bölgesi’ndeki modern tesislerinde sanayi tesisleri ve iş yerleri için yemek üreten Yankı Yemek A.Ş., taşımalı yemeğin yanı sıra yerinde üretim hizmeti de veriyor. Geleneksel yöntemler kullanarak üretimini gerçekleştirdiği gıdaları hiçbir kimyasal katkı kullanmadan raf ömrünü 60 güne çıkararak paket yemek ile perakende ve EDT (Ev dışı Tüketim) sektörüne de adım atmaya hazırlanıyor. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Dönmez, pandeminin etkilerinin çok yoğun hissedildiği 2020 yılında, hızlı ve yerinde atılımlar yaparak verimli bir yıl geçirdiklerini söyledi.

    2020 yılı için yüzde 10 ila 20 seviyesinde büyüme hedeflediklerini ancak pandemi nedeniyle sadece mevcudu korumayı başardıklarını belirten Coşkun Dönmez, “2020’de enflasyon kaybı yaşadık. Bu yıl hedefimiz yüzde 20 ila 25 büyümek. 2020’nin verimsizliğini bu yıl kapatmak istiyoruz” dedi.

    Yeni iş alanları geliştirmeye odaklandıklarından da bahseden Coşkun Dönmez, “Sanayinin yanı sıra zincir restoranlara ve kafelere de hizmet veriyoruz. Pandemi döneminde yaptığımız çalışmalar sayesinde iki patentli ürünümüzü de bu yıl pazara sunuyor olacağız. Mühendis kadromuz ile yürüttüğümüz Ar-Ge (Araştırma ve geliştirme) faaliyetleri kapsamında, raf ömrü ve dolayısı ile son kullanma tarihi daha uzun olan ürünler üzerinde çalışıyoruz. 2020 yılında Ar-Ge faaliyetlerine odaklandık. Bu yıl da ürünlerimizi piyasaya çıkarma dönemimiz olacak. Ürünlerimizi perakendeye uygun hale getiriyoruz” şeklinde konuştu.

  • Paket döner tesisindeki skandal görüntüler Kırklareli’nden

    Paket döner tesisindeki skandal görüntüler Kırklareli’nden

    Hazır döner paketleyen maskesiz 2 kişinin sosyal medyada yayılan videosu görenleri hayrete düşürdü. Tarım ve Orman Bakanlığının talimatıyla yapılan araştırmalarda görüntülerin Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde bulunan et entegre tesisinden paylaşıldığı ortaya çıktı.

    Döner paketleme işletmesinde çalışan maskesiz 2 kişinin döner başındaki eğlenerek maskesiz şekilde paketleme yaptığı görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti. Döner paketlemeye çalışan 2 kişinin, korona virüsün baş gösterdiği bu günlerde maskesiz şekilde müzik eşliğinde dönerlerle oynayarak, paketleme yapmaya çalıştığı anlar görüntülerde yer aldı.

    Yapılan araştırmanın ardından görüntülerin Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde bulunan et entegre tesisinden paylaşıldığı ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı talimatıyla Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy polis ekipleriyle işletmeden numuneler alındı. İncelemelerle ilgili tutanak düzenlendi.

    Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Pandemide sokağa kurduğu dev semaverle müşterilere paket çay servisi yapıyor

    Pandemide sokağa kurduğu dev semaverle müşterilere paket çay servisi yapıyor

    Erzurum’da kahvehane sahibi vatandaş sokağa kurduğu dev semaverle müşterilere paket çay servisi yapıyor. Kahvehanelerin kapalı olmasından dolayı müşteriler bu hizmete yoğun ilgi gösteriyor.

    Korona virüsle mücadele kapsamında uygulanan yeni tedbirlerde kahvehanelerin faaliyetlerine ara verildi. Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Mahallebaşı semtinde pandemiyi fırsata çeviren 52 yaşındaki çaycı Selami Kılıç da, sokağa dev bir semaver kurdu. Kahvehanelerin kapalı olmasından dolayı çay içmek isteyenleri mağdur etmemek isteyen Kılıç, müşterilere paket bardak çay servisi yapmaya başladı. Kahvehanede oturamayan vatandaşlar ise paket bardak çaylarını alarak keyfini çıkarırken, dev semaverden çay servisi yapan Kılıç, tedbirlere uyarak yevmiyesini kurtarmayı hedefliyor.

    Pandemide böyle bir şey yapmanın aklına geldiğini söyleyen Kılıç, “Pandemiden dolayı kahveler kapanınca bizde böyle bir yöntem bulduk. Vatandaşa hizmet ediyoruz” diye konuştu.

    Vatandaşlar ise, “Oturma yok, ayakta çay veriyorlar güzel bir durum. Kahveler kapalı biz de dışarıda çay içmeye çalışıyoruz” dediler.

  • Samsun’da lokantalarda paket servis mesaisi

    Samsun’da lokantalarda paket servis mesaisi

    Samsun’da korona virüs tedbirleri kapsamında lokantalar paket servis hizmeti vermeye başladı. Tedbirin yeni başlaması nedeniyle ilerleyen günlerde yoğunluk yaşayabileceklerini söyleyen lokantacılar mesailerine devam ediyor.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni tedbirleri açıklamasının ardından restoran ve lokantalar gün içinde paketle satış yapmaya başladı. Samsun’da ise kısıtlamanın ilk gününde vatandaşlar lokantalardan gel-al yaparak veya telefonla arayarak sipariş verebiliyor. Lokanta çalışanları ise kısıtlamadan dolayı ilerleyen günlerde paket servislerde bir yoğunluk yaşayabileceklerini söyledi.

    Bir lokantada döner ustası olarak çalışan Dursun Ceylan, tedbirlerden dolayı iş yerinde müşteriler ağırlayamadıklarını belirterek, “Şuan ilk gün olduğu için ne olacağı belli değil. İnsanlar sabah saatlerinde sonra yavaş yavaş sokağa çıkmaya başladı. Yoğunluk bekliyoruz” dedi.

    Lokantada çalışan Hüseyin Tekiner ise, “Kısıtlamadan önce paket servislerimiz oluyordu. Şu anda al-git veya paket servis yapıyoruz. Şu anda ilk gün olduğu için biraz durgunluk var ama halkımıza hizmet vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

  • İzmir’de restoranlarda paket servisi yoğunluğu

    İzmir’de restoranlarda paket servisi yoğunluğu

    İçişleri Bakanlığı tarafından korona virüs tedbirleri kapsamında 81 il valiliklerine gönderilen genelge doğrultusunda restoran, lokanta ve online yemek sipariş firmaları saat 20.00’den sonra sadece telefon veya online sipariş alarak hizmet vermeye başladı.

    İçişleri Bakanlığının, korona virüs (Covid-19) ile mücadele amacıyla valiliklere gönderdiği genelge kapsamında, restoran, lokanta ve online yemek sipariş firmaları saat 20.00’den sonra sadece telefon ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti vermeye başladı. Bu kapsamda İzmir’in Bayraklı ilçesinde bulunan bir restoranın işletme sahibi Burçin Akkoç (33), alınan kararın ardından müşterilerine paket servis ve online sipariş şeklinde hizmet verdiklerini ifade ederek, “ İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge ile saat 20.00’den sonra online veya gel al yöntemi ile paket servisleri alıyoruz. Gördüğünüz gibi şu an mekanımız boş ve kararın ilk saatlerinden dolayı yoğunluğumuz var. Paket servisi veya gel al yöntemi ile hizmete devam ediyoruz” dedi.

    “Kararın ilk saatlerinden dolayı bir yoğunluk yaşıyoruz”

    Bayraklı ilçesindeki bir restoranın işletme müdürü Mehmet Aktaş (29) ise, karar doğrultusunda akşam saat 20.00 itibari ile tüm personelleri ile birlikte yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini belirterek, “Akşam saat 20.00 itibarı ile restoranımız paket servislerine başlamış durumdadır. Şu an kararın ilk saatlerinden dolayı bir yoğunluk yaşıyoruz ve bu yoğunluğu da ilerleyen saatlerde atlatacağız. Bütün masalarımız şu anda boş. Paket servisi, online veya gel al hizmeti veriyoruz. İçişleri Bakanlığımızın almış olduğu kararı destekliyoruz ve inşallah bu virüsü en kısa sürede atlatacağız” diye konuştu.

    Ayrıca, gel al yöntemi çerçevesinde ilçede bulunan bir restorana gelerek sipariş veren restoran müşterisi Orhan Aydoğdu (41), “Siparişe geldim buraya ve gördüğüm kadarıyla her taraf boş. Böyle olması daha iyi oldu. Hiç olmazsa vakalar artmaz. Şimdi siparişimi alıp evime gideceğim” şeklinde konuştu.

    Restoran, lokanta ve online yemek sipariş firmaları, hafta sonu da saat 10.00 ile 20.00 saatleri arasında sadece paket servis ya da gel al hizmeti verecek.