Etiket: MUTFAK

  • Mutfak tüpünden sızan gaz 12 kişiyi zehirledi

    Şanlıurfa’da mutfak tüpünden sızan gazdan zehirlenen 12 kişi hastanelik oldu.

    Edinilen bilgiye göre olay, Şanlıurfa merkez Haliliye ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi’nde yaşandı. Akşam yemeğini yedikten sonra misafirleriyle birlikte evde oturan Suriye uyruklu 12 kişi, odalara yayılan koku üzerine baş dönmesi ve mide bulantısı geçirdi. Mutfağı kontrol eden şahıslar, tüpte sızıntı olduğunu anlayınca durumu sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine giden sağlık ekipleri, Suriye uyruklu ev sahibi Hamid El Hassan, eşi ve 6 çocuğuyla birlikte misafir olarak gelen 4 kişinin zehirlendiğini belirledi. Ambulanslarda ilk tedavileri yapılan şahıslar, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan şahısların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

    Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • BTSO Mutfak Akademi’de hedef 5 yılda 5 bin kadın istihdamı

    Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hayata geçirilen BTSO Mutfak Akademi sektör temsilcilerini ağırlamayı sürdürüyor.

    Gerçekleştirilen ilk tanıtım toplantısında Bursalı yemek sanayicilerini ağırlayan BTSO Mutfak Akademi, bu kez de fırıncılar ve unlu madde imalatçılarını ağırladı. Toplantıya BTSO Hizmet Ticaret Konseyi Başkanı Irmak Aslan, Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Adnan Yılmaz, Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar, BTSO Meclis Üyeleri Turgay Güler ve Talip Andıç ile sektör temsilcileri katıldı.

    Toplantıda konuşan BTSO Hizmet Ticaret Konseyi Başkanı Irmak Aslan, BTSO Mutfak Akademi’nin sektörün ihtiyacı olan nitelikli personelin yetiştirilmesi konusunda en doğru adres olacağını söyledi. BTSO Mutfak Akademi’de dünya standartlarında bir eğitim modeli oluşturmak için çalıştıklarını ifade eden Aslan, kursiyerlere teorik ve pratik eğitimlerin yanında işbaşı eğitimleri de vermek istediklerini belirtti. Konuyla alakalı olarak İŞKUR’la görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Aslan, “İŞKUR’la birlikte sektördeki kadın istihdamını artırmaya yönelik de önemli bir çalışma planlıyoruz. Özellikle hijyen konusunda daha fazla titizlik gerektiren pastacılık, fırıncılık gibi meslek kollarında kadın istihdamının artırılması gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda hazırladığımız projeyle gelecek 5 yılda sektörümüzde 5 bin kadın istihdamını hedefliyoruz” diye konuştu.

    Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Adnan Yılmaz, BTSO Mutfak Akademi’de yetişecek personellere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu söyledi. Sektörün bu özel projeye sahip çıkması gerektiğini dile getiren Yılmaz, “Personellerimizi mesleki gelişimleri adına BTSO Mutfak Akademi’ye yönlendirmeliyiz. Ayrıca buradan mezun olan kursiyerleri de mutlaka firmalarımızda istihdam etmemiz gerekiyor. Mutfak Akademi mezunlarını çalıştırmak, işletmeler için bir saygınlık göstergesi haline gelmeli” dedi. Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar ise simit, börek ve diğer unlu mamullerin imalatında çalışacak personelleri Mutfak Akademi kapsamında yetiştireceklerini belirtti ve kursiyerlere istihdam garantisi verdi.

    BTSO Meclis Üyesi Turgay Güler konuşmasında Mutfak Akademi’nin Türkiye’deki oda ve borsalar arasında hizmet sektörüne yönelik yapılmış en büyük yatırım olduğuna dikkat çekti.

  • Yemek sanayicilerinden BTSO Mutfak Akademi mezunlarına istihdam garantisi

    Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren MESYEB içerisinde hizmete açılan Mutfak Akademi, yemek sanayicilerini ağırladı.

    Yemek sektöründe faaliyet gösteren firmaların tamamına yakının yer aldığı toplantıda konuşan

    Hizmet Ticaret Konseyi Başkanı Irmak Aslan, Mutfak Akademi’nin Türkiye’de bu alanda eğitim gerçekleştirecek en büyük mutfak olduğunu söyledi. Mutfak Akademi bünyesinde aynı anda 100 kişinin eğitim alabileceğini belirten Aslan, ilk etapta aşçı, pastacı, pideci ve servis elemanı eğitimleri gerçekleştirecekleri bilgisini verdi. Mutfak Akademi’nin büyük bir proje olduğunu ve sektörün bu projeye sahip çıkmasını istediklerini dile getiren Irmak Aslan, “Türkiye’deki oda ve borsalar arasında ilk defa BTSO tarafından hizmet sektörüne yönelik bir proje hayata geçirildi. Odamızın tamamen öz kaynaklarıyla hayata geçirdiği bu projede tek hedefimiz sektörün ihtiyacı olan vasıflı personeli yetiştirebilmek. Hiçbir mesleği olmayan veya halihazırda çalıştırdığınız personelinizi getirin, BTSO Mutfak Akademi bünyesinde eğitelim ve sertifikalandıralım” dedi. BTSO Mutfak Akademi’den yalnızca yemek sanayicilerinin değil oteller, restoranlar, yiyecek içecek sektöründe faaliyet gösteren firmaların da faydalanabilceğini kaydeden Aslan, her fikre açık olduklarını sözlerine ekledi.

    MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök ise Mutfak Akademi’nin önemli bir proje olduğunu söyledi. MESYEB olarak Mutfak Akademi’yle birlikte Türkiye’de ilk olacak bir uygulama başlatmaya hazırlandıkları bilgisini veren Karakök, “Biz buradan mezun olan adayların uluslararası yeterlilik belgesi alarak sizlerin firmalarında çalışmalarını arzuluyoruz. Aşçı, pastacı, pideci ve servis görevlisi gibi mesleklerde tanımlanmış yeterlilikler var. Bu mesleklerde Mutfak Akademi’de eğitim gören kişileri bünyemizde sınava alarak, belgelendirmelerini gerçekleştireceğiz. Mutfak Akademi bizim bu mesleklerde yapacağımız tüm belgelendirmelerde ayrıca sınav merkezimiz de olacak. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek bu uygulama Bursa için büyük bir şans. Mutfak Akademi’yi güçlendirmek adına MESYEB olarak her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

    Konuşmalar sonrasında yemek sanayicileri aşçı önlüklerini giyerek Mutfak Akademi’yi inceledi. Renkli görüntülerin oluştuğu incelemenin ardından verilen yemekle program sona erdi.

  • Sahrap Soysal ve Nilgün Belgün’den mutfak atölyesi

    Ünlü yemek uzmanı Sahrap Soysal ve ünlü tiyatrocu Nilgün Belgün, İzmir Optimum’da neşe dolu bir mutfak atölyesinde İzmirliler ile buluştu.

    İzmir Optimum, yemek uzmanı ve yazar Sahrap Soysal ile sevilen tiyatro sanatçısı Nilgün Belgün’ü ağırladı. Keyifli bir mutfak atölyesi ve söyleşi gerçekleştiren Sahrap Soysal ve Nilgün Belgün, Optimum ziyaretçilerine çok özel lezzet tarifleri verdi. Bol kahkahalı yemek atölyesinde, ziyaretçiler hem çok sevdikleri yemek uzmanı Sahrap Soysal ile tiyatrocu Nilgün Belgün’ü yakından tanıma fırsatı yakaladı hem de lezzetli tariflerle dolu bir gün yaşadı. Mutfak atölyesinde; Sahrap Soysal Bereket Salatası, Arap Cacığı, özel sos tarifleri ile Sahrap Köftesi’nin tarifini paylaşırken, ünlü tiyatrocu Nilgün Belgün ise eğlenceli sohbeti ile ziyaretçileri kahkahaya boğdu.

  • Davutlar Meslek Yüksekokulu aşçılık programı mutfak atölyesi açıldı

    Kuşadası Belediyesi tarafından Adnan Menderes Üniversitesi Davutlar Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı için yaptırılan ek mutfak atölyesi ve hayırsever vatandaş Veli Kutlu tarafından yaptırılan spor kompleksi düzenlenen bir törenle aldı.

    Açılış törenine Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Davutlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bertan Akyol, Davutlar Yükseköğrenim Derneği Başkanı Ertan Budak, Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Açılış töreninde konuşan Davutlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Akyol, Kuşadası Belediyesi’nin Davutlar Meslek Yüksekokulu’na büyük katkıları bulunduğunu belirterek “Üniversitemizin sağladığı imkanlar doğrultusunda büyümeye hızla devam ederken stratejik ortak olarak gördüğümüz Kuşadası Belediyesi, Davutlar Yükseköğrenim Derneği ve hayırseverlerin de bu büyümeye destek olduklarını belirtmek isterim. Bugün burada açılışını yapacağımız Aşçılık Programı için yaptırılan ek mutfak atölyesi, okul kantini ve spor kompleksi için başta Rektörümüz Cavit Bircan, Belediye Başkanımız Özer Kayalı, hayırsever destekçimiz Veli Kutlu olmak üzere katkı sunan herkese teşekkür ederim” dedi.

    Akyol’un ardından konuşan Başkan Kayalı, Kuşadası Belediyesi olarak eğitime verilen desteğe büyük önem verdiklerini belirterek “Kuşadası Belediyesi olarak eğitim, gençlik ve turizme yapılan yatırımları ülkenin geleceğine yapılan yatırımlar olarak görüyor ve elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Ben Davutlar’da bir yüksekokulun açılması için girişimlerde bulunup böyle bir eğitim yuvasının kurulmasına öncülük ettikleri için Davutlar Yükseköğrenim Derneği’ne teşekkür ediyorum. El ele verildiğinde yapılmayacak hiçbir şey olmadığını bir kez daha görüyoruz. Bu projeye destek sunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

    Rektör Bircan ise Davutlar Meslek Yüksekokulu’nun yapımında belediye ve hayırseverlerin büyük payı bulunduğunu belirterek “Davutlar Meslek Yüksekokulu Davutlar halkı, Belediye Başkanı, Kaymakamımız ve hayırseverlerin güç birliği ile inşa edilmiş bir eğitim yuvasıdır. Bu açıdan büyük emek taşır. Bugün açılışını yaptığımız tesis ise öğrenciler açısından teori ile pratiğin birleştiği bir komplekstir. Bu açıdan Adnan Menderes Üniversitesi için önemi büyüktür. Bu tesisin yapımında emeği geçen Kuşadası Belediyesi, Davutlar Yükseköğrenim Derneği ve hayırseverlere çok teşekkür ederim” dedi.

    Tören, konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Davutlar Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı ek mutfak atölyesi ile kampüs içindeki spor kompleksinin açılışının yapılmasıyla sona erdi. Protokol üyeleri tören sonrasında Adnan Menderes Üniversitesi Davutlar Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri tarafından hazırlanan kokteyle katıldı.