Etiket: Meşhur

  • Meşhur Bodrum geceleri başladı

    Muğla’nın Bodrum ilçesinde üniversite şenlikleri ile birlikte gece eğlenceleri de başladı.

    Dünyaca ünlü meşhur Gümbet Barlar Sokağında hareketlilik üniversite şenlikleri ile başladı. Binlerce üniversiteli clup’lere akın ederek doyasıya eğlendi. Türkiye’nin en ünlü mekanı olan Pasha clup açılışı ile başlayan gecelerde üniversite öğrenciler eğlence mekanına akın etti. 4 Mayıs ile 30 Mayıs arasında 30 bin öğrenicinin şenlikler kapsamında Bodrum’a geleceği öğrenildi. İlk öğrenci kafilesi dün ilçeye geldi. Yaklaşık 10 bin öğrencinin geldiği ilçede hareketlilik yaşandı. Çeşitli üniversite guruplarının geldiği Gümbet de, gece hayatı da renklendi. Bodrum’un en ünlü mekanlarından biri olan Pasha Kulüpte öğrencilerin gelmesiyle birlikte kapılarını yaz sezonuna açtı. Yaklaşın bin 500 kişinin geldiği eğlence kulübünde öğrenciler bir an olsun yerinde durmadı. Partilerin ünlü ismi DJ Mali coşan öğrenciler sabah saatlerine kadar eğlendi. Eğlence mekanlarından çıkan bazı öğrencilerin ise dünyaca ünlü Gümbet barlar sokağında gezerek vakit geçirdiği gözlendi.

    Clup işletmecisi Levent Akbulut ise Yaz boyunca bir çok ünlü ismi ağırlayacaklarını belirterek “Bu yaz çok umutluyuz. Sezon çok iyi geçecek. Biz bugün kulübümüzün açılışını yaptık. Çok güzel bir açılış oldu. yaz boyunca eğlence sektöründeki yerimizi alarak çok iyi bir sezon geçeceğini düşünüyoruz inşallah” dedi.

    Serdar Ortaç, Hande Yener, Gülşen, Yıldız Tilbe, Fatih Ürek ve Pascal Nouma gibi birçok ünlü isimde Pasha clup da sahne alacağı öğrenildi.

  • (Özel Haber) Meşhur Bodrum geceleri sezona hazırlanıyor

    Muğla’nın Bodrum ilçesinde meşhur eğlence gecelerine ev sahipliği yapan Gümbet Barlar Sokağı sezon hazırlıklarına başladı. Birçok ünlü ismi ağırlayan mekanlar Mayıs ayında kapılarını yerli ve yabancı turistlere açmak için gece gündüz tadilat çalışmalarını sürdürüyor.

    Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan meşhur Bodrum geceleri yaz sezonu için hazırlıklara başladı. Demet Akalın’dan Hande Yener’e, Serdar Ortaç’tan Yıldız Tilbe’ye, Gülşen’den Tan’a birçok ünlü ismin sahne aldığı Gümbet Barlar Sokağı’ndaki işletmeler tadilat ve yenileme çalışmalarına başladı. Mayıs ayında öğrenci festivali ile sezona ’merhaba’ diyecek ünlü mekanlar yaz sezonuna farklı konsept ile girmek için birbirleriyle yarışıyor. Türkiye’nin en büyük festivallerinden biri olan gençlik ve öğrenci festivali için çeşitli üniversitelerden 30 bin öğrencinin gelmesi bekleniyor. Ünlü mekanlar festival için hummalı bir çalışma sürdürüyor. Başta Pasha, Posh, The Moss, Sebastian ve yeni gelecek olan Amerika’nın en ünlü bir eğlence mekanı, kapasitelerini büyüterek yenileme çalışmalarına başladı.

    Gümbet Barlar Sokağı Alex olarak bilinen The Moss Club işletmecisi Yılser Özarı, “2017 sezonuna büyük bir proje ile hazırlanıyoruz. Nisan 25 gibi tadilatları bitirip 4 Mayıs’ta öğrenci festivaliyle beraber yaz sezonuna başlayacağız. Bu sene 2 bin kişilik bir mekan yapıyoruz. Mekanı büyüttük yeni bir proje ile yerli ve yabancı turistlere hizmet sunacağız. Bu sene sahnede Kerim Can Durmaz, Kemal Doğulu ve Tan Taşçı ile başlayıp sürpriz isimlerle devam edeceğiz sezona” ifadelerini kullandı.

    Pasha Club İşletmecisi Levent Akbulut ise Mayıs ayında eğlence mekanını açacaklarını söyleyerek, “2017 yaz sezonunda, özellikle referandumdan sonra turizm adına çok iyi olacak diye düşünüyorum. En azından biz elimizden gelen ne varsa yapacağız. Yenilenme, tadilat ve etkinliklerin en iyisini yapacağız. Bu zamana kadar yapılmış en büyük gençlik ve öğrenci festivaline öncülük ediyoruz. Bu sene inşallah güzel bir sezon geçireceğiz. Bu sene sahnemizde Fatih Ürek, Serdar Ortaç, Gülşen, Yıldız Tilbe, sosyal medya fenomeni Taha Özer, Pascal Nouma ve birçok sürpriz isim olacak. Bu sene yenileniyoruz. Daha da büyütmeye gittik kulübümüzü. Bu sene istediğimiz verimi alırsak başka bir sürpriz ile 2018 sezonuna hazırlanacağız” dedi.

    Bu sezon ilk kez Amerika’nın en ünlü kulübünü açacak olan Amerikalı iş adamı Burak İrtanki ise sürpriz bir isimle Bodrum gecelerinin vazgeçilmez bir mekanı olacağını söyleyerek, “Biz 1 Haziran’da sürpriz bir isimle mekanımızı açmayı hedefliyoruz. Kapalı bir mekandı biz bu mekanı açık bir mekan haline getirdik. Bin yüz kişiye hitap edecek bir kulüp yapıyoruz. Amerika’dan çok ünlü bir kulübü Bodrum’a getiriyoruz. Bu sene turizm iyi olacak diye öngörülüyor. Bizim otellerin doluluk oranları gayet iyi. 16 Nisan referandumdan sonra konuşabiliriz” şeklinde konuştu.

  • Rumeli’nin meşhur şairi Usulî Bursa’da yad edildi

    Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Bursa’nın Gönül Sultanları’ adlı konferansında, Rumeli’de yetişen en önemli şairlerden biri olan Usulî anıldı.

    Seyyid Usul Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa konuşmacı olarak Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Kemikli katıldı. Usulî’nin hayatı hakkında bilgiler veren Bilal Kemikli, “Vardar Yenicesi’nde yetişen en önemli şairlerden biri de Usulî’dir. Türk şiirine ve fikir hayatına önemli katkılar koyan Usulî, Rumeli’nin bilge şairi olarak anılır. Vardar Yenicesi’nde doğan ve tahsilini burada tamamlayan Usulî, daha sonra Mısır’a giderek İbrahim Gülşenî’den eğitim almıştır. İbrahim Gülşenî’nin vefatından sonra 1532 yılında tekrar Vardar Yenicesi’ne dönen şair, Rumeli’yi gezerek sanat düşüncesini geliştirmeye çalışmıştır” dedi.

    Usulî’nin 16. asırda yetişen şairler arasında edebiyat tarihimizde önemli yeri olduğunu anlatan Prof. Bilal Kemikli, “Usulî sadece bir şair değil, aynı zamanda bir sufîdir. Şiirlerinde tıpkı Nesimî gibi tasavvufu işlemiştir. Onun şiirleri, sanat zevki yüksek olmakla birlikte, aynı zamanda hikmetli şiirlerdir. Eserlerinde ahlakî ilkeleri bize sunar. Bu önemli şairi, Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği Gönül Sultanları programı ile yad etmiş olmaktan dolayı mutluluk duydum” diye konuştu.

  • Rize, Yeni Zellanda’nın dik yolları ile meşhur Dunedin şehrine rakip oldu

    Rize’nin dik caddeleri, dünyanın en dik caddesi olarak kabul edilen Yeni Zelanda’nın Dunedin kenti Baldwin Caddesine rakip olacak türden benzer özellikler taşıyor.

    Yeni Zelanda’nın Dunedin kendi Baldwin Caddesi, yüzde 19 derecelik eğimi ile dünyanın en dik caddesi kabul ediliyor. Ancak Rize de dağlık yapısı dolayısıyla 19 derecenin üzerinde eğime sahip onlarca dik yokuşa ve caddeye sahip. Rize’de eğimi yüzde 35’in üzerine çıkan yollar ise Baldwin’e fark atıyor. Dünyanın ilgisi Baldwin Caddesi üzerinde toplansa da Rize dik rampalara son derece alışık. Rize’nin zorlu coğrafyası, Rizeliler’in bu dik rampaları son derece normal karşılamasına neden oluyor. Her gün bu dik rampaları inip çıkmak zorunda olanlar ise duruma bir hayli alışmış durumda.

    Özellikle kış aylarında dik rampalar üzerinde yürümekte ve araç sürmekte zorlandığını belirten Rizeliler, “Zorlukları var. Ancak biz buna alıştık. Kimi zaman küçük kazalar yaşıyor olsak da bu durum bizim için normal. Bizim rampalarımız Yeni Zelanda rampalarından çok daha dik” dedi.

  • İzmir’in meşhur boyozu atakta

    İzmir’in meşhur yiyeceği boyoz, 3 gün sürecek İzmir Boyoz Günleri etkinliği ile tanıtılacak. Etkinliğin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, boyoz ve İzmir’in diğer sembol ürünleri için tanıtım çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

    İzmir Boyoz Günleri etkinliği, 11-13 Kasım tarihleri arasında dopdolu programla başlayacak. Etkinlik kapsamında patenti alınarak İzmir’in resmen sembol yiyeceği olan boyoz ve ustaları tanıtılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZTO, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Alsancak Dostlar Fırını tarafından organize edilen İzmir Boyoz Günleri’nin açılışı, İZTO’da yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Alsancak Dostlar Fırını Sahibi Berrin Akar Rasuli ve çok sayıda temsilci boyozların tadına baktı, “Geçmişten Günümüze Boyoz” fotoğraf-afiş sergisini gezdi.

    “Marka çalışmaları yapıyoruz”

    İzmir Boyoz Günleri’nin açılış konuşmasını yapan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, boyozun yanı sıra lokma, kumru, şambali gibi ürünlerde de çalışmaların gerçekleştiğini belirtti. Demirtaş, “Boyoz, İzmir mutfağının en öne çıkan lezzetlerinden birisi. 1492’de İspanya’dan kovularak İzmir’e yerleşen Sefarad Yahudilerinin mutfağımıza kazandırdığı bir hamur işi. Kahvaltılarımızın vazgeçilmezi. Çay ve fırında pişmiş yumurtayı yabancı konuklara da sunuyoruz. İzmir’le özdeşleşmiş ürünlerimizin tanıtımı ve marka haline getirilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Bu amaçla İzmir boyozunun coğrafi işaret tescili için girişim yaptık” dedi.

    “Gurme turizmi için değerlerimizi korumamız şart”

    Türkiye’de Trabzon’un Vakfıkebir ekmeği gibi, sembol olmuş ekmekler içerisine İzmir ekmeğinin de yerini alması ve yaygınlaşması için çalışma yaptıklarını ifade eden Demirtaş, ”İzmir ekmeğinin formülünü oluşturduk. Tahıllı İzmir Ekmeği ve Çeşnili İzmir Ekmeği markasını aldık. İzmir ekmeği üretmek için odamıza başvuran üyelerimize formülünü veriyoruz. Ekmeğimiz ambalajlı olarak tüketime sunulacağından odamızca ambalaj desteği de sağlıyoruz. Tek hedefimiz, güzel İzmirimizin değerlerini korumak, tanıtmak ve markalaştırmak. İzmir’in gurme turizminde öne çıkabilmesi için bu değerlerimizi korumamız şart. Gurme turizminden pay alması için bunları yapmak zorundayız. Bu hedef doğrultusunda en son Dünya Gurme Kentler Birliğine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın imzası ile üye olduk” diye konuştu.

    Paris’te Ege restoranı

    Avrupa’da Ege mutfağı restoranı açmak için çalışmaların başlatıldığını müjdeleyen Ekrem Demirtaş, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bir Aegean Restoranı açmak için çalışmalarımızı başlattık. İlk lokantamızı Paris’te açacağız. Daha sonra diğer Avrupa şehirlerinde de açmayı hedefliyoruz” dedi.

    “Sadece boyoz değil”

    Demirtaş’ın ardından konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şunları söyledi: “İzmir ne yapmalı, nereye doğru gitmeli, hedefi ne olmalı sorularına kısaca cevap vermeliyim. Bunun arkasında sadece boyoz değil İzmir’in kalkınması söz konusu boyozla İzmir’e sanayicilere, öğrencilere, tüm sektörlere boyoz ne etki yapar böyle düşünmek zorundayız. Bütünden özele genelden boyoza giderek kente ne yapmak gerektiğini konuşmamız lazım.”

    “Esas sıçrama hizmet sektörü ve turizmde olacak”

    İzmir’in kalkınma planları hakkında da konuşan Kocaoğlu, şöyle devam etti: “Biz 2004 yılında yoğun bir çalışmayla stratejik plan yaptık ve 2010 yılına kadar 500 yakın proje koyduk öncelik sıralamasına yakın yeniliyoruz. O günden bu güne diğer sektörlere desteklerimiz devam etmesine rağmen yemek kültür fuar geleneği turizm potansiyeli hepsini değerlendirdiğimizde İzmir her sektörde büyüyecek ama esas sıçramayı, zenginleşmeyi hizmet sektöründe ve turizmde yapacak. Hizmet sektöründe üniversitelerimiz var. Şimdi onu İnciraltı’nda planlayarak Sağlık Merkezi haline getirerek şekillendirerek çeşitlendireceğiz. İzmir’e gelecek biri kongreye katılarak fuara katılacak şifa bulacak turistik gezi yapacak sağlıklı yemek yiyecek. Denizi, suyu, havası sağlıklı ortamda yaşayacak.”

    “Boyozu parlatmak mesele…”

    İzmir’in tanıtım çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten Kocaoğlu, “İZTAV, İZKA ve İZFAŞ’la fuarı tanıtıyoruz. Bu sene yurt içinde önümüzdeki sene yurt dışı tanıtımlarını geliştirecek. İzmir artık tozlarını silktiği, geçmişten gelen zenginliklerini dünyaya tanıtacak bir duruma geldi. Eksiğimiz çok. Yapacak çok işimiz var. Adnan Saygun’u yaptık. Aralık’ın 25’inde de Opera Binası ihalesine çıkıyoruz. Fuar alanını yaptık kongreleri yapıyoruz. İyi tarımı organik tarımı destekliyoruz. Geldik boyoza. Esas burada işin özü bu. Boyozu parlatmak mesele” ifadelerini kullandı.

    Açılış konuşmalarının arından Boyozun Kriterleri ve Üretim Şartları konulu panele geçildi. 13 Kasım’a kadar devam edecek etkinliklerde paneller, sokak etkinlikleri ve konserler düzenlenecek.