Etiket: lezzet

  • Gastronomi şehri Afyonkarahisar’dan 81 il valisine lezzet paketi gönderildi

    Gastronomi şehri Afyonkarahisar’dan 81 il valisine lezzet paketi gönderildi

    2019 yılında gastronomi alanında UNESCO’nun ’Geliştirici Şehirler Ağı’na dahil edilen Afyonkarahisar’dan 81 kentin valisine, lezzet paketi gönderildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ayrıca valiler Afyonkarahisar’ı görmeye davet etti.

    Kentin seçkin markalarının ürettiği, tescilli lezzetlerden oluşan lokum, sucuk, patatesli köy ekmeği ve haşhaşın bulunduğu hediye paketleri, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Gastronomi Birimi tarafından hazırlandı.

    Başkan yaptığı açıklamada Afyonkarahisar’ın, Türkiye’de üçüncü gastronomi şehri olarak ilan edildiğini söyledi.

    81 kentin valisini Afyonkarahisar’ı görmeye davet eden Başkan Zeybek, “Yapılan çalışmalar neticesinde, şehrimizin gastronomi alanında dünya çapında tanınırlığının artması, elbette yerel bir kalkınma sağlayacaktır; ancak genel anlamda ülkemizin de tanıtımına ve kalkınmasına önemli ölçüde etki edeceğine inanıyoruz. Bu çerçevede, ilk etapta valilerimizin tatmaları için gönderdiğimiz hediye paketinde yer alan, şehrimizin seçkin markalarının ürettiği, lokum, sucuk, patatesli köy ekmeği ve haşhaşı, valilerimizle birlikte inşallah bir gün güzel şehrimiz Afyonkarahisar’da birlikte yemeyi umut ediyoruz” dedi.

  • Bursa’dan Bafra’ya uzanan lezzet zinciri

    Bursa’dan Bafra’ya uzanan lezzet zinciri

    Avrupa’nın en büyük entegre köfte tesisine sahip olan Köfteci Yusuf, 82. şubesini açtığı Samsun’un Bafra ilçesinde müşterilerini misafir gibi karşılıyor.

    1996 yılında Bursa’nın İznik ilçesinde 4 masalı bir dükkan olarak hizmete başlayan Köfteci Yusuf, gıda ve restoran sektöründe yeni açmış olduğu şubeleri ile büyümeye devam ediyor. Bursalı girişimci Yusuf Akkaş’ın Bursa’nın Yenişehir ilçesinde 50 bin metrekare alan üzerine kurduğu köfte fabrikasında veteriner hekim kontrollerinde özenle seçilmiş hayvanların gerekli tüm kontrolleri sağlandıktan sonra günlük olarak taze bir şekilde hazırlanan ürünler dondurulmadan tüm şubelere gönderiliyor.

    Türk mutfağında önemli bir yeri olan köfte, sofraların olmazsa olmazı köftenin içeriği yüzde 70 dana eti, yüzde 30 kuzu eti, ekmek, pul biber, beyaz soğan ve tuz kullanılarak hazırlanıyor. Köfte ile birlikte diğer ızgara ürünlerinin de misafirleri ile buluşturan Köfteci Yusuf, yemekte kaliteye önem verenlerin vazgeçilmezleri arasında yerini aldı.

    Samsun-Sinop kara yolu üzeri Lengerli Kavşağı’nda bulunan şube 600 metre kare alanda hizmet veriyor. Şube, aynı anda 374 misafire hizmet verebilme imkanına sahip.

    “Müşterilerimizi misafir olarak görüyoruz”

    Şube Müdürü Yunus Emre Temizyürek, “35 kişilik ekibimizle beraber 2019 yılında 82. şubemizi Bafra’da açtık. Yaklaşık 8 aydır Bafra’dayız. Bizi köfteci olarak bilirler. Et ürünlerimizin yanı sıra 16 çeşit kahvaltımız da var. Kahvaltımızın yanında Türk kültürünün içerisinde ayrılmaz bir parçası olan çay da ikramımızdır. Özellikle bu kültürü devam ettiriyoruz. Lezzetlerimizden bir tanesi de Köfteci Yusuf’la bağdaşmış olan kaymaklı ekmek kadayıfı. Bu kadayıfı tattırmadan misafirlerimizi göndermiyoruz. Bizi diğerlerinden ayıran özellik, gelen müşterilerimizi biz misafir olarak görüyoruz. Bu şekilde misafir kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz. O kültürün içerisinde esnaf kültürü var. Esnaf kültürümüzü bütün misafirlerimize huzur içerisinde sunuyoruz. Köfte, sucuk, et ve etlerin dana ve kuzu şeklinde antrkot, biftek, bonfile gibi çok değerli etlerimiz var. Aynı şekilde kuzu küşleme, kuzu beyti sarma, şiş var. Bu şekilde misafirlerimize lezzeti sunmak için kadromuzla beraber hizmet etmekteyiz. Personellerimiz de Türk kültürünü bizzat misafirlerimize yansıtıyor. Kaliteli ve hızlı hizmet aldıklarından dolayı müşterilerimizden güzel dönüşler alıyoruz. Biz de müşteri de memnun” dedi.

    “Helal kesim kriterlerine uygun”

    Köfteci Yusuf Genel Müdür Yardımcısı Kemal Dedeli ise, “Bafra şubemizde mükemmel bir hizmet sunuluyor. Aynı zamanda bir kasap reyonumuz da var. Bafra şubemize gelen misafirlerimiz evlerine taze istedikleri kıymayı, istedikleri hayvanın bölgesinden çektirebilir. Dilediği bölgeden kuşbaşı etini yaptırabilir ve çok değerli olan fermente sucuğumuzu yine şubemizden temin edebilirler. Tüm ürünlerimiz gıda kontrolleri ve helal kesim kriterlerine uygun olarak entegre tesisimizden çıkışı gerçekleşiyor. Fabrikamız Bursa’nın Yenişehir ilçesinde. Veteriner hekim kontrollerinde özenle seçilmiş hayvanların gerekli tüm kontrolleri sağlandıktan sonra günlük olarak taze bir şekilde dondurulmadan tüm ürünlerimizin şubelerimize gönderimini sağlıyoruz. Bafra şubemizde de her gün taze olarak köfte, sucuk ve etlerimiz geliyor. Masa servisinde de taze et yediriyoruz. Misafirlerimiz hesaplı kasabımıza uğrayıp taze etleri evlerine alabilirler. Bafra şubemiz açılalı yaklaşık 8 ay oldu. Kahvaltı için de bizi tercih eden çok fazla misafirimiz var. Pişmiş et konusunda da hesaplı kasap konusunda da güvenle bizleri tercih edebilirler. Hizmet vermekten mutluluk duymaktayız. Bölge halkına da bizleri tercih ettikleri için çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

  • Milletvekili Aydemir: ‘Onlara acı veren, bize lezzet veriyor’

    Milletvekili Aydemir: ‘Onlara acı veren, bize lezzet veriyor’

    AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Türkiye’nin son 17 yılda kutlu bir diriliş yaşadığına işaret ederek, Sağlık, İçişleri ve Maliye alanlarındaki tarihi gelişmeleri ‘bize acı veriyor’ diye nitelendirenlere, ‘Onlara acı veren bize lezzet veriyor. ‘ karşılığını verdi.

    ELEŞTİRİLERE SERT CEVAP

    AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir Sağlık Bakanlığı 2020 bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu etabındaki konuşmasında muhalefetin eleştirilerine sert tepki verdi. HDP Milletvekili Garo Paylan’ın ifadelerine tepki gösteren Milletvekili Aydemir, ‘Sağlık Bakanlığı hizmetlerinin zirveyi ifade ettiğini Garo Bey’in konuşmasından sonra çok daha lezzetle fark ettim. Niye? Garo Bey öyle bir noktaya geldi ki Sağlık Bakanlığına dönük tenkit getiremedi de İçişleri Bakanımıza, Maliye Bakanımıza

    “Bize acı veriyorlar.” diye birtakım şeyler söyledi. Oysa arkadaşlar, ona acı veren bize müthiş lezzet veriyor. ‘ dedi.

    AYDEMİR’DEN ALBAYRAK VE SOYLU’YA ÖVGÜ

    Milletvekili Aydemir, Hazine ve Maliye ile içişleri Bakanlığına yönelik eleştirilere, ‘ Bakın ben şunu söyleyeyim: Süleyman Soylu ismi geçtiğinde ilaç tesiri yapıyor bizde, samimi söylüyorum. Birisi dağdaki imansızları yok ediyor, öbürü de iktisadi olarak bize yönelenleri gereken dersi verdi yok etti. Onun için rahatsız olmayın. ‘ karşılığını verdi.

    AYDEMİR’DEN ERZURUM ÖRNEKLEMESİ: ‘ALLAH HAYINA MAL VERMEZ’

    Sağlıkta 17 yıllık süreçte hayata geçirilen reform ve Sağlıkta Dönüşüm çalışmalarının küresel bir gıpta ile karşılandığına işaret eden Milletvekili Aydemir, Bakan Fahrettin Koca’nın göreve geldiği günden itibaren büyük ve önemli çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Milletvekili Aydemir, ‘Değerli Bakanım, çok güzel işler yapıyorsunuz. Hakikaten kadronuz yaptıklarıyla muhalefette de böyle bir kıskanma, bir gıpta hâli oluşturmuş, onu biliyorum ben. Yerel kavramlarla ara ara konuşmak lazım. Yani evet ben şimdi bir yerel kavram kullanacağım ama yanlış anlaşılmasın. “Hain” ayrı bir şey “hayın” ayrı bir şey arkadaşlar. Arkadaşlar, bizim Erzurum’da dadaşlar şöyle bir şey söyler: “Allah hayına mal vermez.” Ne yapmak lazım? Gıptayla yaklaşıp öğrenmek lazım. Neler yapmışız? On yedi yılda şu sağlıkta ne tür reformlar yapmışız ki bu noktalar gelmişiz dünya bize özeniyor. ‘ dedi.

    “HER DEM YENİDEN DOĞARIZ. BİZDEN KİM USANASI.”

    Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere son 5 yılda Plan ve Bütçe Komisyonunda tespit, öneri ve öngörülerini paylaştığını, Erzurum’la ilgili beklentileri dillendirdiğini hatırlatan Milletvekili Aydemir, ‘Sağlık Bakanlığına dönük bundan önce 5 bütçede tespitlerim oldu, aktarımlarım oldu. On beş yıl özel hastane işletmiş bir kardeşiniz olarak söylüyorum arkadaşlar. Sadece burada değil, Sağlık Bakanlığı bütçesi değil, hangi bakanlığın bütçesi olursa olsun hakikaten yüreğimde bir özel genişleme, ferahlama oluyor? Niye? Çünkü her seferinde yeni şeyler söylüyorlar. O yüzdendir ki “Her dem yeniden doğarız. Bizden kim usanası.” diyor ya bir mütefekkirimiz. ‘ vurgusunda bulundu.

    TÜSEB’E 6. TÜRK TIP DÜNYASI KURULTAYI TEŞEKKÜRÜ

    Sağlık Bakanlığı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde 6. Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı(TÜSEB) çalışmalarını gururla karşıladıklarını bildiren Milletvekili Aydemir, Bakan Koca ve onun şahsında TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Adil Mardinlioğlu ve Erzurumlu Bilim insanı TÜSEB Genel Sekreteri Prof. Dr. Hasan Türkez’e ve Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe’ye teşekkür etti.

    ALPMEŞE, MARDİNLİOĞLU VE TÜRKEZ’E TEŞEKKÜR

    Milletvekili Aydemir, ‘ Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığınız var ya oraya hakikaten, münhasıran, özellikle -altını çizerek- şükranlarımı ifade ediyorum. 6’ncı Türk Tıp Dünyası Kurultayı’nı o kurum vasıtasıyla yaptınız ve hakikaten küresel ölçekte çok özel bir not düştünüz. Bundan dolayı buranın Başkanı Adil Mardinoğlu hocamıza teşekkür ediyorum. Ben şu zeminde, Plan ve Bütçe Komisyonu zemininde başka bakanlıkların bütçesi görüşülürken önceki yıllarda o ismi özellikle altını çizerek terennüm etmiştim, not düşmüştüm- Profesör Hasan Türkez, bor üzerine çok özel çalışmaları olmuştu, Türkiye’nin ondan istifade etmesi gerekiyordu. Siz tabii insan yönetmeyi, para yönetmeyi çok iyi bildiğiniz için nerede velut bir sima var oraya yöneliyorsunuz. O arkadaşımızı değerlendirdiniz, ona da teşekkür ediyorum. Bakan Yardımcımız Sayın Emine Alp Meşe hanımefendiye ve tabii sizin şahsınızda bütün heyete teşekkür ediyorum. ‘dedi.

  • ‘İstanbul Lezzet Kampı’nın Erzurum finalisti belli oldu

    ‘İstanbul Lezzet Kampı’nın Erzurum finalisti belli oldu

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Habitat Derneği, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Coca-Cola Türkiye’nin katkılarıyla, kadınların ekonomik hayata etkin bir şekilde katılımını desteklemek üzere başlatılan, “Kız Kardeşim Projesi” kapsamında yürütülen, ‘Yerel Lezzet Gıda Girişimciliği Hibe Programı’nın Erzurum etabı tamamlandı.

    Konuyla ilgili bilgi veren TOBB-Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanı Feride Eda Çalıkuşu, Nisan ayında açılan online başvurularla başlayan, ‘Yerel Lezzet Gıda Girişimciliği Hibe Programı’nın ilk döneminin mayıs ayı sonunda tamamlandığını belirterek, programa 32 ilden ve 114 gıda girişimcisinin başvuru yaptığını ifade etti.

    Bölgelerinin yerel lezzetlerini üreten kadın girişimcilere, teknik eğitimlerin yanı sıra hibe ve danışmanlık desteği vererek işlerini geliştirmelerini hedefleyen programın ön eleme görüşmelerinin 18 Haziran 2019 tarihinde başladığını kaydeden Çalıkuşu şunları söyledi:

    “Başvuru sahiplerinin girişimcilik hikayelerini dinleyerek, onlara İstanbul’daki eğitimlerin ve hibe desteğinin önünü açmayı hedeflediğimiz buluşmalarımız, başvuru yapılan her ilde, Ticaret ve Sanayi Odaları ve Ticaret Borsaları ev sahipliğinde gerçekleşti. Ön eleme görüşmelerimizin sonlanmasına 4 şehir kala, 24 Temmuz 2019 tarihinde ‘Yerel Lezzet Erzurum’ görüşmemizi de ETSO’da gerçekleştirdik. Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı olarak şahsım, Coca-Cola Erzurum Bayisi Abdurrahman Şakiroğlu ve Habitat Derneği Girişimcilik Programı Hibe Koordinatörü Emel Pilavcı’nın yer aldığı jürimiz yaptığı değerlendirmede, Erzurum’u yerel lezzetleriyle temsil etmek üzere İstanbul’daki finale Saniye Gümüşçıbık isimli başvuru sahibini gönderme kararı aldı.”

    Çalıkuşu, her ilden en yüksek puanı alan finalistleri bekleyen ‘İstanbul Lezzet Kampı’ ile ilgili detayların önümüzdeki günlerde katılımcılarla paylaşılacağını sözlerine ekledi.

  • Düzce Kabağı lezzet şenliğinde hazırlıklar tamamlandı

    Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi ve Kent Konseyi Kadın meclisi iş birliği ile düzenlenecek “Düzce Kabağı Lezzet Şenliği” için hazırlıklar tamamlandı.

    28-29-30 Aralık tarihlerinde Anıtpark meydanında yapılması planlanan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ve Türk Kızılayı Düzce Şubesinin de destek verdiği festival içeriği ile ilgili hazırlıklar da son aşamaya geldi. Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay başkanlığında ilgili kurum yetkilileri ile yapılan son toplantıda üç gün boyunca yapılacak etkinlikler, kabaktan yapılacak ikramlıklar ve süreç istişare edildi. 25 Aralık Salı günü yapılacak basın toplantısı öncesinde son değerlendirmelerin yapıldığını ifade eden Başkan Ay “Düzce’nin kabağı ile bir ilke imza atacağız. Tüm kurumların desteği ile yaptığımız bu etkinlik sayesinde kabağımız önce ulusal alanda daha sonra da uluslar arası platformlarda artık Düzce adıyla birlikte anılacak. Festivalimize şimdiden tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi.