Etiket: Kütahya’nın

  • Başkan Ceyhun: “Kütahya’nın hayrına ne varsa bir ve beraberiz”

    Başkan Ceyhun: “Kütahya’nın hayrına ne varsa bir ve beraberiz”

    Kütahya AK Parti İl Teşkilatı heyeti Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya İl Başkanlığına ziyaret gerçekleştirdi.

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fatih Oruç, yönetim Kurulu üyeleri ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Melek Mankan ile birlikte, MHP Kütahya İl Başkanı A. Selçuk Alıç’ı makamında ziyaret ederek istişarelerde bulundular.

    Cumhur ittifakının ruhuna uygun olarak birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği ziyarette konuşan AK Parti İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, “Cumhur ittifakın ruhunu yaşatıyoruz. Kütahya’nın hayrına olan her şeyde birlikte çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. MHP Kütahya İl Başkanı A. Selçuk Alıç’a bizlere göstermiş oldukları misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

    Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya İl Başkanı A. Selçuk Alıç, Cumhur İttifakın en iyi şekilde devam ettiğini ve zarar gelmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

  • Vali Çelik: “Kütahya’nın tescilli ürün sayısı 9’a çıktı”

    Vali Çelik: “Kütahya’nın tescilli ürün sayısı 9’a çıktı”

    Kütahya’ya özgü, asırlık lezzetler; cimcik aşı, bitli helva, köpük helvası ve kızılcık tarhanası Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edilerek coğrafi işaret onayı aldı. Tescilli ürün sayısının 9’a yükseldiğini, 2 ürünün başvuru aşamasında olduğunu belirten Vali Ali Çelik, KÜTBO’ya gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

    Kütahya Ticaret Borsası’nın (KÜTBO) başvurusu sonucu Kütahya’nın tadına doyum olmayan yöresel lezzeti “cimcik aşı”, Osmanlı mutfağının vazgeçilmez lezzeti “bitli helva”, 1898 yılından bu yana Ramazan sofralarının aranan lezzeti “paşa helvası” ve vitamin deposu, şifa kaynağı “kızılcık tarhanası” Kütahya adına tescillendi.

    Kütahya Pazarlar kirazı ile Simav domatesi için coğrafi işaret başvurusu yapıldığını belirten KÜTBO Başkanı Necati Gültekin, “Kütahya’da üretilen ürünlerin pazar payının artırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

    KÜTBO’nun başarılarını tebrik eden Vali Ali Çelik, gayretlerinden dolayı teşekkür etti. Kütahya’nın coğrafi işaret alma potansiyeline sahip çok sayıda çeşitlilik ve ürün barındırdığını belirten Vali Çelik, Simav halısı, Tavşanlı leblebisi, Kütahya çinisi, Şaphane vişnesinin ardından cimcik aşı, bitli helva, köpük helvası, paşa helvası, kızılcık tarhanasının tescillenmesiyle birlikte Kütahya’da coğrafi işaret onaylı ürün sayısının 9’a yükseldiğini kaydetti.

  • Kütahya’nın 4 ilçesine emniyet hizmet binası

    Kütahya’nın 4 ilçesine emniyet hizmet binası

    Kütahya İl Özel İdaresi, eğitim, yol, sağlık yatırımlarının yanı sıra emniyet alanında da yatırımlarını sürdürüyor. Emniyet hizmet binası yapım çalışmalarına hız verildiği belirtildi.

    Kütahya İl Özel İdaresi’nden yapılan açıklamada, “İlçelerde yapımı son sürat devam eden ilçe emniyet amirliklerinin büyük bir bölümü tamamlanma aşamasında. Kazandırılacak ilçe emniyet amirlikleri sayesinde Kütahya İl Özel İdaresi Kütahya Emniyetinin gücüne güç katmış olacak. Altıntaş İlçe Emniyet Amirliği yapım çalışması 21 Ağustos 2019 tarihinde başladı ve şuan itibarı ile binanın yüzde 95’i tamamlanmış durumda. 1 Kasım 2019 tarihinde başlayan Emet İlçe Emniyet Amirliğinin yapımı işi tüm hızıyla devam ediyor. Şuan itibarı ile hizmet binasının yüzde 44’ü tamamlanmış durumda.Pazarlar İlçe Emniyet Amirliği yapım işi de 24 Temmuz 2019 tarihinde başladı ve Pazarlar ilçe Emniyet Amirliğinin yapımında sona gelinmiş durumda. Şuan itibarı ile yüzde 92’si tamamlanmış olup 2020 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Domaniç ilçesinde ise ilçe Emniyet Müdürlüğünün yapım çalışmaları 25 Ekim 2019 tarihinde başlamış olup işin yüzde 95’i tamamlanmış durumdadır” denildi.

  • Kütahya’nın yöresel damak tadı; Köpük helvası

    Kütahya’da, havaların soğuması ile birlikte vatandaşların tatlılara olan ilgisi arttı. Adı kış ayları ile özdeşmiş olan, Osmanlı mutfağının vazgeçilmezlerinden Kütahya’nın yöresel lezzeti ’Köpük helvası’ ise vatandaşların ilk tercihleri arasında yer alıyor. Çöğen’den yapılmasından dolayı mide dostu gıdalar arasında yer alan ‘Köpük helva’ hafif olması ile de damaklarda tat bırakıyor. 5 Kuşaktır helvacılık yapan Rıza Helvacıoğlu, ” Kütahya’nın geleneksel lezzetlerinden olan Köpük Helvası su, çöğen ve su’dan oluşmakta. İlk önce şekeri bakır kazanlarda kaynatırız. Daha sonra çöğen ile dövme işlemini yaparak. Adı kış ayları ile özdeşmiş olan Köpük helvası özellikle soğuk havalarda, kış aylarında kar yere düştüğü zaman vatandaşlar üşümemek ve midelerini üşütmemek için köpük helvasının satışları artar. Havalar soğuk olduğunda şekeri çok geldiğinde de içine tahin atılıp’da tüketilebilir.” dedi.

    Helvacılığın Osmanlı döneminden kalma yöresel lezzetler arasında olduğundan bahseden Rıza Helvacıoğlu, “Helvacılık Osmanlı Döneminden kalma yöresel lezzetlerimiz dendir. Köpük helvasının içinde çöğen bulunmasından dolayıda mide dostu bir tatlıdır. Eski insanlar mideleri rahatsız gastrit, reflü gibi hastalıklar oluşuğun da köpük helvası, tahin helvasını tüketip midelerinde ki gazı ve şişkinliği alabiliyorlardı. Köpük helvası Kütahya’nın geleneksel ürünlerindendir. Özellikle kahvaltılık olarak kullanılsa da her vakitte yemeklerden sonrada içine tahin atılarak tüketilebilir.” diye konuştu. (HCA-EFE)

  • Kütahya’nın 3 ilçesine TÜGVA temsilcisi atandı

    Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kütahya İl Temsilcisi Orhan Yener Kaytancı, Aslanapa, Emet ve Gediz ilçelerinde TÜGVA İlçe Temsilciliği görevlerine atama yapıldığını açıkladı.

    Orhan Yener Kaytancı, TÜGVA Emet İlçe Temsilciliği görevine Hüseyin Özbeyaz, Aslanapa İlçe Temsilciliği görevine Himmet Uygun ve Gediz İlçe Temsilciliği görevine Ozan Tekin’in getirildiğini belirterek, yeni atamaların ilçe gençlerine hayırlı olmasını diledi.(EFE)