Etiket: konaklama

  • 2 bin dolar bozdurana bir gece konaklama bedava

    Eğirdir Kaymakamlığı tarafından yenilerek hizmete açılan Barla Otel, ülke çapında devam eden döviz bozdurma kampanyasına destek vererek, dolar veya euro bozduran vatandaşlar için ücretsiz tatil imkanı sunmaya başladı.

    Eğirdir Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren Barla Otel, Türk Lirası’na destek olmak amacıyla başlattığı kampanyayla vatandaşların Halk Bank, Vakıf Bank veya Ziraat Bankalarının herhangi birinden yapacakları bin 500 euro veya 2 bin dolar döviz bozdurma işlemlerinde 1 kişilik, bir gece ücretsiz kahvaltılı konaklama fırsatı sunuyor. Kaymakamlık, vatandaşların yapacakları işlemin dekontunu yanlarında getirip, ücretsiz tatil fırsatından istedikleri zaman yararlanabilecekleri belirtti.

  • Süleyman Şah Konaklama tesislerinde Suriyelilerin bayram sevinci

    Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bulunan ve 26 bin kişinin yaşadığı Süleyman Şah konaklama tesislerinde, bu yıl 13’üncü bayram namazı kılındı.

    İç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Çadır Kentinde barınan Suriyeli sığınmacılar, bayramı buruk karşıladı. 26 bini aşkın Suriyelinin barındığı ve 9 mahalleden oluşan çadır kentte, bayram sabahı binlerce kişi mahallelerinde bulunan çadırlarda namaz kıldı. Suriyeliler, kıldıkları namaz sonunda dualar ederek ülkelerinde savaşın biran önce bitmesi ve huzur, barışın sağlanmasını istedi. Namazın ardından Suriyeliler, birbirleriyle ve aileleri ile bayramlaştı. Ülkelerinden uzakta bir bayramı daha geçirmenin burukluğunu yaşayan Suriyeliler, Türkiye ve Türk halkına misafirperverliğinden dolayı minnettar olduklarını ifade etti.

    Türkiye’ye müteşekkir olduğunu dile getiren Suriyeli mültecilerden Ahmet Bekri namaz sonrası yaptığı konuşmada, “Türkiye yedi yıldır bizleri sahiplenmektedir. Şuradan bütün ülkelere sesleniyorum. Türkiye kadar bizi sahiplenseydiniz ne olurdu. Bu anlamda Türkiye’ye ve onun Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a teşekkür ederim” diye konuştu.

  • Konaklama sektöründe kariyer hedefleyen gençler bilgilendirildi

    Hilton, konaklama sektöründe kariyer hedefleyen gençlerle Careers@Hilton haftasında buluşarak; sektördeki farklı kariyer fırsatlarına ışık tuttu. İstanbul Hilton otellerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte öğrenciler yaz ve güz dönemi için staj başvurusunda da bulundu.

    İstanbul Hilton otelleri, konaklama sektöründeki birçok fırsatı tanıtan ve global kariyer etkinliği olan Careers@Hilton Haftası’nda sektörde kariyer hedefleyen gençlerle buluştu. Etkinliğin İstanbul’daki ayağı, İstanbul’daki Hilton otellerinin otellerinin katılımıyla Hilton İstanbul Bosphorus’da gerçekleşti. Hilton, 14 Mayıs haftası boyunca, konaklama sektöründeki heyecan verici kariyer fırsatları hakkında 19 farklı üniversiteden 120 genci bilgilendirirken, farklı pek çok etkinliğe imza attı.

    Hilton Üst Sınıf Markaları Türkiye Bölge Müdürü Armin Zerunyan, “14 Mayıs haftası boyunca tüm dünyada başlattığımız Careers@Hilton Haftası etkinlikleri ile iş arayanlara konaklama sektöründeki meslekler hakkında ilham vererek işyerinde başarılı olabilmeniz için hayati önem taşıyan beceriler hakkında rehberlik edeceğimizi umuyorum” dedi.

    Etkinlikler, konaklama sektöründeki meslekler hakkında ilham vermesi, işyerinde ve ötesinde başarılı olmak için hayati önem taşıyan beceriler hakkında rehberlik ederek onlara destek olması açısından iş arayanlara fırsat sundu. Katılımcılar, özgeçmişleriyle birlikte sosyal ağlar oluşturmaya ve mevcut çalışanların konaklama sektöründeki kariyer yolları hakkındaki sunumlarına kadar çeşitli etkinliklere katılmak için Hilton İstanbul Bosphorus’a geldi. Kariyer haftasında öğrenciler yaz ve güz dönemi için staj başvurusunda bulunurken, iş başvuruları da kabul edildi.

  • Konaklama sektör temsilcilerinin sorunları ETSO’da masaya yatırıldı

    Sektör toplantılarının ara verilmeden devam ettiği Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, periyodik olarak gerçekleştirdiği turizm sektör toplantılarında bu kez, konaklama sektörü temsilcileri ile bir araya geldi.

    ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren’in katılımıyla gerçekleşen toplantıda, kentin otel temsilcilerinin sorunları dinlendi.

    2017 yılı ilin turizm değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda, 2018 yılı turizm sezonu ve konaklama sektörü ile ilgili planlamalar yapıldı.Yönetim Kurulu Başkanı Zıpkınkurt, “Edirne turizm şehri ve İlimiz ekonomisi turizm ile canlanıyor. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak sık sık turizm değerlendirme toplantıları düzenliyor, ilgili sektör temsilcileri ile sorunlar ve çözüm önerilerini görüşüyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana 3 kez TÜRSAB Heyetini İlimize getirdik, sorunlar ile ilgili raporlarımızı Bakanlıklara ilettik. Turizm ve ticareti istediğimiz seviyeye taşıyabilmek adına İlimizi temsilen fuarlar katıldık. 2018 yılında Edirne Valiliği, Belediye Başkanlığı, Trakya Kalkınma Ajansı, Odamız ve Edirne Ticaret Borsası ile EMITT Fuarına katılma kararı aldık. Ayrıca 10-12 Kasım tarihlerinde Selanik’te düzenlenecek olan PHİLOXENİA Selanik Turizm Fuarında, Atina Ticaret Müşavirliği standında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak İlimizi temsil edeceğiz” dedi.

    Euro’nun yükselmesi ile komşu ülke Yunanistan ve Bulgaristan’dan kente gelen günübirlik ziyaretçi sayısının artmış durumda olduğunu belirten Zıpkınkurt, “Bunu bir avantaj olarak görmeli ve nasıl konaklatabiliriz düşünmeliyiz. Gelen ziyaretçiler ile anlaşabilmek adına dil bilmek çok önemli. ETSO olarak bu konuda da girişimlerimize devam ediyoruz. Odamız, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibat içerisinde ve ilerleyen günlerde tekrar Yunanca ve Bulgarca dil kursları açmayı planlıyoruz. Turizm ile ilgili sektör temsilcileri ve çalışanları bu kurslara katılarak kendilerini geliştirmeliler” sözleri ile konuşmasına devam etti.

    Zıpkınkurt, konaklama sektör temsilcilerine tek bir format ile Edirne Otellerini tanıtabilecekleri güncel tanıtım materyalleri oluşturmaları ile ilgili öneride bulundu.

    Konaklama sektör temsilcilerin taleplerinin görüşülerek sektör sorun ve çözüm önerilerini dile getirilidiği toplantıda Turizm Danışma Bürolarının sayısının arttırılması, çeşitli yerlere kurulması, araçların park sorunu ve cocardlı rehberlere ihtiyaç duyulması gibi hususlarda istişarelerde bulunuldu.

  • Ağırlanma ve Konaklama Teknolojileri Fuarı Kuşadası’nda açıldı

    Yaz sezonu öncesi turizmin ateşi Kuşadası’nda yandı. Sektörün önde gelen 100 firması profesyonel alıcılarla Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı’nda (Aegean Hosttech) buluştu. Fuar aynı zamanda güçbirliğine de sahne oldu. Ege’nin turistik kentlerinin belediye başkanları da fuara tam kadro katıldı. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, “Türk turizmi 365 gün hem yerli hem yabancı tüm misafirlerini ağırlamaya hazır” dedi.

    Kuşadası- Efes Kongre Merkezi’nde 22-25 Şubat 2017 tarihleri arasında GL Platform tarafından düzenlenen Aegean Hosttech, ilk gün renkli ziyaretçi akınına uğradı. Fuar katılımcıları arasında yer alan otel, restoran, kafe ve eğlence dünyasının işletmecileri, dekorasyon ve mefruşatı, endüstriyel mutfak, servis ve ikram ekipmanları, temizlik, gıda ile sarf malzemelerine yönelik son gelişmeleri yakından takip etme fırsatı elde etti.

    Fuarın açılışına Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ile Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Ticaret Odası Meclis Başkanı Mahmut Öztaş, Kültür ve Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel ile diğer ilçelerin ticaret odaları başkanları ve turizm sektör temsilcileri katıldı.

    Açılışta konuşan Kuşadası Kaymakamı Aksoy, yaz aylarında Kuşadası’nı da içinde barındıran turizm destinasyonun toplam 5 milyona yakın turist ağırladığına dikkat çekerek “Turizmde karşı karşıya olduğumuz çetin savaşı en az zayiatla aşmamız için merkezi birimler, yerel yönetimler, sektör ve sivil toplum örgütleri tam kapasite çalışıyor ve hiç de küçümsenmeyecek katkılar yapıyor. Bu fuardan beklentimiz büyük. Turistik bir şehirde yaşayan insanlar olarak bu mevsimde fuarın getireceği canlılık ile burada ortaya konulan güçbirliğiyle yazın başımızın dik olacağına inanıyoruz” dedi. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı da Ege ekonomisinin temelinde turizm olduğunu, sektörün lokomotifi olarak da Kuşadası, Çeşme, Selçuk’un öne çıktığını belirtti. İki yıldır sektörün içinde bulunduğu olumsuz tabloyu tersine çevirmek için tüm kesimlerin çalıştığını, bu yıl ise yerli turizmin öne çıktığını söyledi. Fuarın tüm Ege turizm sektörünün ateşini yaktığını ifade eden Kayalı, “Türk turizmi 365 gün hem yerli hem yabancı tüm misafirlerini ağırlamaya hazır. Gastronomiden kültür turizmine, kruvaziyerden ören yerlerimizle kültür tarih turizmine kadar tüm çeşitliliğimizle turizme hazırız” dedi.

    GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, ilk fuarın Rusya krizine, ikincisinin de devam eden sektördeki sarsıntıya karşın düzenlemekten vazgeçmediklerine dikkat çekerek,”Çünkü biz turizmcimize, sektörümüze, dünyanın tüm insanlarını en iyi şekilde ağırlayan insanlarımıza inanıyoruz. İki yıldır gördüğümüz ise Türk turizmi, bu krizden çıkacak ve dünyanın sayılı turizm ekonomisine sahip ülkeleri arasında yer alacaktır.Bunu gönül rahatlığıyla söylememizin nedeni, geleceği gören ve önlemini alan, sürekli daha iyisi için çalışan bir ‘güçbirliği’ var.Aegean Hostecch, 2017 turizm ateşini sezon öncesine yaktı. Bu ateş giderek büyüyecek” dedi.

    – EN İYİLER YARIŞTI

    Dünya Şefler Birliği Başkanı Thomas Andereas Gugler ile birlikte 14 ülkeden aşçılar, Anadolu Mutfağı için Türkiye’ye gelecek. Gugler, Anadolu mutfağının zengin bir mozaiğe sahip olduğunu belirterek “Türk mutfağının dünyada popüler olması gerekiyor çünkü bunu hakediyor” dedi.

    Aegean Hosttec), turizmin dışında gastronominin de nabzını tuttu. Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından fuar bünyesinde düzenlenen Ege Şefler Şampiyonası’nın ilk gününde lezzet fırtınası yaşandı. Ana tema olarak Anadolu Mutfağı belirlenen yarışma için aşçılar en lezzetli yemek için yarıştı. İtalya, Almanya, Romanya, Suudi Arabistan, Malezya, Slovenya, Hırvatistan, Slovakya, Yunanistan, İsrail, Singapur, Mauritius, Montenegro’dan milli katılım düzeyinde aşçıların yer aldığı yarışma, fuar ziyaretçilerinden de büyük ilgi gördü.