Etiket: kebap

  • Van’da Beyrut Cağ Kebap Salonu hizmete açıldı

    Van’da Beyrut Cağ Kebap Salonu hizmete açıldı

    Van’da Gül Çelik tarafından Beyrut Cağ Kebap Salonu açıldı.

    Kazım Karabekir Caddesi üzerinde kurulan işletmenin açılışına Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı İsa Berge ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşan ESOB Başkanı İsa Berge, korona virüs pandemisi sürecinin yoğun yaşandığı, dünyada herkesin virüsle savaştığı ve ekonomilerin çöktüğü bir dönemde Van esnafının kendi kabuğuyla, kendi gücüyle yerel ekonomisini canlandırma adına özel bir çaba sarf ettiğini belirtti. Berge, “Ekonominin bu kadar kötü gittiği, sürecin zor olduğu bir dönemde istihdama o kadar ihtiyacımız var ki. Van olarak da işsizliği çok yaşayan bir şehiriz. Bu anlamda ESOB olarak işletme sahibi ve ekibini yürekten tebrik ediyoruz. Bu zor süreçte, ekonomik döngünün bu kadar hoyratça kullanıldığı bir dönemde iş yeri açarak, 15 kişinin evine aş götürmesi adına çabalayan arkadaşlarımızı tebrik ediyor, iş yerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

    İşyeri sahibi Gül Çelik ise kent merkezinin böyle bir işletmeye ihtiyacı olduğunu dile getirerek, amaçlarının bölge halkına hizmet etmek ve istihdama katkı sunmak olduğunu söyledi. Korona virüs pandemisinin olduğu bu süreçte işyeri açmanın riskli olduğunun farkında olduklarını vurgulayan Çelik, “Ailelerimiz nezih ve sıcak bir ortamda hem cağ kebabı yemenin tadına varacak hem de güzel zaman geçirebilecekler. Çünkü daha önce cağ kebabı yemek isteyen vatandaşlarımız arabayla gitmek zorunda kalıyordu. Ancak şimdi yürüme mesafesinde ve üstelik geniş ve nezih bir ortamda bunu yapabilecekler. Ben işletmenin ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

    15 kişinin istihdamının sağlandığı işletmede cağ kebabının yanı sıra cağ, et döner ve cağ iskenderin de olacağını dile getiren Çelik, “Çorba çeşitleri, bol meze, çiğ köfte ve irmik helvamız da ikramımız olacaktır. Bu manada halkımızı nezih bir ortamda cağ kebabını yemeye davet ediyoruz” diye konuştu.

    Van esnafı olarak tek isteklerinin Kapıköy Sınır Kapısının açılması olduğuna vurgu yapan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

    “Bizler gerek il ekonomisine gerekse istihdama katkı sağlamak amacıyla üzerimize düşeni yapıyoruz. Hükümetten ve yetkililerden tek isteğimiz Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılmasıdır. Çünkü bizler bu kadar zor ve riskli bir süreçte işyerleri açarak hem istihdama, hem il ekonomisine katkı sağlıyoruz. Ancak bu işletmelerin sürdürülebilmesi, İran pazarı ile ilintilidir. Bu noktada Kapıköy Sınır Kapısı’nın bir an evvel açılmasını yetkililerimizden talep ediyoruz.”

  • Vali Memiş’ten Milli Atletlere cağ kebap ziyafeti

    Vali Memiş’ten Milli Atletlere cağ kebap ziyafeti

    Anadolu’nun zirvesinde kamp yapan milli atletler adeta Erzurumluların baş tacı. Vali Memiş de milli atletleri kampta ziyaret ederek, onurlarına cağ kebap ziyafeti çekti.

    Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüsle (Covid-19) mücadelenin ardından ülkemizde hayatın normalleşmeye dönmesi ile birlikte Milli atletler de yüksek irtifa kampı için Erzurum’un yolunu tuttu. Palan Otel’de kampa giren Milli atletleri Dadaşlar adeta baş tacı yaparken, şehrin protokolü de milli atletlere destek ve moral ziyaretlerinde bulunuyor. Erzurum Valisi Okay Memiş, Milli atletlerin kampını ziyaret ederek antrenörler ile sporcuların onuruna cağ kebap ziyafeti çekti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile birlikte Türkiye Atletizm Federasyonu Milli Takım kampını ziyaret eden Vali Okay Memiş, antrenörler ile sporculara yarışlar öncesinde başarı dileğinde bulundu. Palan Otel Genel Müdürü Ali Güney’in hazır bulunduğu ziyarette Vali Memiş, Ay-yıldızlı atletlerin onuruna cağ kebap ziyafeti çekti.

    Erzurumlu olan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, son yıllarda yüksek irtifa kamplarını Palandöken’e veriyor. Onlarca atlet ve antrenör uluslar arası arenada yapılacak olan yarışlara Erzurum’da hazırlanıyor. Anadolu’nun zirvesinde güç ve kondisyon depolayan Milli atletler, Dadaşlar Diyarı Erzurum’da gördüğü ilgiden bir hayli memnun. Atletizm Milli Takımının kamp için Erzurum’u tercih etmesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Vali Okay Memiş, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar’a da jestinden dolayı teşekkür etti.

    Vali Memiş, “Erzurum muhteşem havası ile yüksek irtifanın dünyadaki sayılı kamp merkezlerinden biri. Olimpik spor tesisleri ve sahaları ile her zaman kampların gözde merkezidir. İlimize kamp için gelen bütün takımlar ve sporcular bizim baş tacımız. İlimize kamp için gelen herkesi sevgiyle kucaklarız. Çünkü burası bana göre yüksek irtifada dünyada bir numara” dedi.

    Milli atletler de Erzurum Valisi Okay Memiş’e ziyaretinden ve cağ kebap ziyafetinden ötürü teşekkür ettiler. Ay-yıldızlılar, ocak başına geçerek cağ kesmeyi de ihmal etmediler.

  • Cağ kebap projesinde imzalar atıldı

    Cağ kebap projesinde imzalar atıldı

    TKDK Erzurum İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü ile Erzurum MÜSİAD Başkanı Fuat Demir tarafından imza altına alınan sözleşme ile Oltu’da günlük 250 küçükbaş kesimi ile cağ kebabı tesisinin ilk adımı attılar.

    Erzurum ili Oltu ilçesi Organize Sanayi Bölgesi’nde, 10 dönüm arsa üzerinde 2 bin metrekare kapalı alanda, günlük 250 küçükbaş kesimi ve 5 ton parçalama kapasitesinde Entegre Et ve Cağ Kebabı Üretim Tesisi Kurulması Projesi TKDK tarafından desteklenen projeler arasında yer aldı ve destek sözleşmesi imzalandı.

    Proje, Oltu Cağ Kebabı’nın coğrafi işaret olarak Oltu Ticaret ve Sanayi Odası adına tescillenmesi sürecinde başlamış olup artık fiilen uygulanma sürecine geçilmiş oldu. Projenin hedefi; ulusal pazarda cağ kebabı ihtiyacını karşılamak üzere, 250 koyun kesimi ve günlük 5 ton kapasiteli, ülkedeki cağ kebabı lokantalarına hazır şişler halinde ve zincir marketlere pişirilmiş cağ kebabı ve paketlenmiş sakatat ürünleri sunabilecek bir tesisin kurulması olarak belirtildi.

    Proje kapsamında yaklaşık 9 milyon liralık yatırım yapılacak ve 15 milyon lira işletme sermayesi ile proje hayata geçirilecek. Projenin nihai hedefinin başta cağ kebabı ihtiyacını karşılamak üzere koyunculuğun geliştirilmesi odak noktasından hareketle, diğer tarım, hayvancılık ve turizm faaliyetlerinin desteklenmesi ile havza ölçeğinde kalkınma hareketinin başlatılması, göçün önlenmesi ve geriye göçün teşvik edilmesi hedefleniyor.

    TKDK Erzurum İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü, ‘’Erzurum içi çok önemli bir proje hayırlı olsun’’ dedi.

    Erzurum MÜSİAD Başkanı Fuat Demir ise ‘’Erzurum’a ve Doğu Anadolu bölgesine ciddi manada katkı sağlayacak olan projemiz bir çok insanımıza aş ve iş kapısı olacaktır. Entegre Et ve Cağ Kebabı Üretim Tesisi Kurulması Projesi TKDK tarafından desteklenen projemiz olup karşılıklı imza altına aldık nasip olursa Ülkemizi Korona virüsü belasından kurtardığımız an hemen inşaat aşamasına geçeceğiz. Eğer aksi bir durum olmasa Nisan ayı sonu inşat yapımını başlatacağız projemiz Erzurum’umuza Türkiye’mize hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.

  • Kültür ve Turizm Müdürlüğü cağ kebap tartışmalarına son noktayı koydu

    Kültür ve Turizm Müdürlüğü cağ kebap tartışmalarına son noktayı koydu

    Son günlerde Cağ kebabının hangi il’e ait olduğu konusundaki tartışmaya Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yaptığı açıklamayla son noktayı koydu.

    İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tescillenen coğrafi işaretli ürünleri isim isim açıkladı.

    Erzurum’un “Coğrafi İşaretli Ürünlerinin” Civil Peynir, Ehram(İhram), Hınıs Fasülyesi, İspir Kuru Fasülyesi, Kadayıf Dolması, Karnavas Dut Pekmezi, Küflü Civil Peyniri(Göğermiş Peynir), Oltu Taşı ve Oltu Çağ Kebabı, olmak üzere toplam 9 Adet ürün bulunduğu belirtildi.

    Erzurum’un Yöresel ürünleri ve lezzetleri olarak bu 9 ürünün coğrafi işaretli ürün olarak tescillendiği belirtilen açıklamada, “ Dünya çapında bir üne sahip olan ve ( Yerli ve yabancı turistlerin ) büyük bir beğeni ile tükettiği ve son günlerde tartışma konusu haline gelen Çağ kebabın ise 22 Şubat 2010 tarihinde Türk Patent Kurumu tarafından Erzurum yöresine ait bir yöresel yemek, tat ve lezzet olduğu tescillenmiştir.” denildi.

    Bu konuda yapılan spekülasyonların ve tartışmaların yersiz ve tutarsız olduğu belirtilen açıklamada, zaman zaman bu tür yaklaşımların Erzurum’un yerel ve kültürel değerlerine karşı haksız bir şekilde sergilendiğini, ancak bunun gerçekle bağdaşmadığı da vurgulandı.

  • Adana’da Kebap ve Şalgam Festivali yasağı uygulandı

    Adana Valiliğinin kamu düzeni ve güvenliği ile kişilerin can ve mal güvenliği nedeniyle yasakladığı Şalgam ve Kebap Festivali için polis önlem aldı.

    Adana’da 2010 yılından bu yana tarihi Büyük Saat çevresinde her yıl düzenlenen Kebap ve Şalgam Festivali, bu yıl Adana Valiliğince yasaklandı. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı görülürken, festivalin düzenlendiği caddeye girişler 20.00’dan sonra yasaklandı. Polis ekiplerinin cadde girişlerine kamyondan barikat kurması dikkat çekti.

    Bu yıl 8 Aralık’ta yapılması planlanan etkinlikle ilgili geçtiğimiz gün Adana Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimizde 8-9 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan Kebap ve Şalgam Festivali, kamu düzeni ve güvenliği ile kişilerin can ve mal güvenliği nedeniyle iptal edilmiştir” denilmişti.