Etiket: kasap

  • Adana’da 103 acemi kasap kendini kesti

    Adana’da Kurban Bayramı’nın ilk günü 103 acemi kasabın kendini kestiği öğrenildi.

    Adana’da Kurban Bayramı’nın ilk günü kamu ve özel hastanelerin acil servislerinden edinilen bilgiye göre, 103 kişi kurban keserken kendini kesti. Acil servisler ilk gün kendini kesenlerle doldu taştı. Kendini kesenlerin yanı sıra büyükbaş hayvanların tepmesi, sürüklemesi ve kurban taşırken meydana gelen kazalar nedeniyle de vatandaşlar acil servise geldi. Kurban keserken bir kişi ise parmağından oldu. Koptuğu parmağıyla hastaneye gelen şahıs özel bir hastaneye sevk edildi. Ancak kesilen parmağın çok fazla zaman geçtiği için yerine dikilemediği öğrenildi.

  • Elini kesen acemi kasap durumuyla dalga geçti

    Kocaeli’nin İzmit ilçesinde her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da hastaneler acemi kasaplarla doldu taştı. Arkadaşının bıçak darbesiyle yaralanan vatandaş ise, “Arkadaşım kurbanda kan akıtalım deyip bana bir kesik attı. Durumumuz bu” diyerek acemiliğini esprili bir şekilde anlattı.

    Kocaeli ve ilçelerinde kurban kesen vatandaşlardan kimileri bıçakla yaralanırken, bazıları hayvanın tekmesine ve boynuzuna maruz kalarak yaralandı. Hayvan kesimi sırasında yanlışlıkla elini, kolunu ve bacağını kesenler kendi imkanları ile hastanelere gelirken, ağır kesik alanlar sağlık ekiplerince hastanelere taşındı. İzmit’te kurban keserken arkadaşının bıçak darbesiyle yaralanan Fatih Aydın ise, basın mensuplarının kendisini çektiğini görünce gülerek, “Misafir olarak arkadaşıma yardım etmek istedim. İçeride polisler sordu ama diyemedim. Arkadaşım kurbanda kan akıtalım deyip bana bir kesik attı. Durumumuz bu” diyerek acemiliğini esprili bir şekilde anlattı.

  • Şanlıurfa’da yaklaşık 100 acemi kasap hastanelik oldu

    Şanlıurfa’da Kurban Bayramı’nın ilk gününde yaklaşık 100 acemi kasap hastanelik oldu. Hastane çıkışında ecemi kasaplar kendi haline güldü.

    Kurban Bayramı’nın ilk gününde Şanlıurfa’da yaklaşık 100 acemi kasap hastanelik oldu. Hastanelerin acil servisleri ile ortopedi servisleri, acemi kasaplara hizmet verdi. Yaralanan kasapların geneli bıçak ya da satırla kendisini keserken, bazıları da kurbanlığın hışmına uğradı. Hastanelik olan acemi kasaplardan büyük bölümü ayakta yapılan müdahalenin ardından taburcu edilirken, durumları ciddi olanların ise hastanede tedavileri devam ediyor.

  • Bayram öncesi kasap denetimleri arttı

    Gaziosmanpaşa Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi et satışının gerçekleştirildiği market ve kasaplardaki denetimleri arttırıldı. Ekiplerin denetimlerinden geçen iş yerleri, belediyenin hijyen ve sağlıklı bir iş yeri olduğunu belirtmek amacıyla verdiği ’yeşil flama’ uygulamasına başvurmaya hak kazandı.

    Gaziosmanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilçede et satışının gerçekleştirildiği market ve kasaplardaki denetimlerini yoğunlaştırdı. İlçede et satışının yapıldığı iş yerlerini titizlikle kontrol eden ekipler, öncelikle iş yerinin gerekli belgelerini gözden geçiriyor. Etlerin satıldığı reyonların temizliğine dikkat eden Belediye ekipleri, denetimlerde çalışanların hijyen kurallarına uyup uymadığına bakıyor. Etlerin muhafaza edildiği soğuk hava depolarının dereceleri ve temizliği gıda mühendisleri ile zabıta ekipleri tarafından dikkatle incelenirken, denetimler kapsamında etlerin yerden yüksekliği ve etiketlerdeki bilgilerin doğruluğu kontrol edilerek iş yerlerine gerekli uyarılarda bulunuluyor.

    80 ve üzeri puan alan iş yerlerine Yeşil Flama

    Ekiplerin denetimlerinden 80 ve üzerinde puan alarak geçen iş yerleri belediyenin Yeşil Flama uygulamasından yararlanmaya hak kazandı. Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin iş yerlerine verdiği yeşil flama; o iş yerinin gerekli hijyen ve sağlık kurallarına uygunluğunu gösterirken bu iş yerleri de belediyenin internet sitesinde yayınlanarak vatandaşlar bilgilendiriliyor. Denetimler sonucunda eksikleri tespit edilen iş yerlerine eksiklerin giderilmesi için süre verilirken hijyen kurallarında eksikliği bulunan bazı kasaplar dükkanlarından görüntü alan basın mensuplarına tepki göstererek dükkanlarında çekim yapmalarını istemedi.

    “Flama alan iş yerini de 6 ayda bir kontrol ediyoruz”

    Kurban Bayramı öncesinde kasap denetimlerini yapan Gaziosmanpaşa Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü İsmet Aydın, “Hijyen yönünden kabul görmüş kriterler vardır. İş yerlerimize puan verirken 100 puan üzerinden değerlendiriyoruz. Yaptığımız denetimler sonucunda seksen ve üzeri puan alan iş yerlerimize yeşil flama veriyoruz. Flama alan iş yerini de 6 ayda bir kontrol ediyoruz. Belgeyi aldıktan sonra kötü bir ortama dönüşmemesi ve daha iyi olması için denetimleri devam ettiriyoruz. Amacımız hijyen açısından iyi olan yerleri daha iyi seviyeye çıkartarak, diğer iş yerlerini özendirmektir. Yeşil flama alan iş yerlerini belediyemizin sitesinden de duyuruyoruz. Vatandaşlarımıza buradan rahatlıkla alışveriş yapabilirsiniz diyoruz” diye konuştu.

    “Yakınımızda da kasaplar var ama maalesef her yere güvenilmiyor”

    Denetimler sırasında kasaptan alışveriş yapmakta olan Eleni Bulut, “Piyer Loti’ye yakın oturuyoruz ama et almak için Gaziosmanpaşa’ya geliyoruz. Küçük çocuklarım var özellikle Avrupa Birliği standartlarına göre etin kalitesine bakmaya çalışıyorum. Son kullanma tarihine, rengine ve tazeliğini belirten özelliklere bakarım. Bugüne kadar buradan aldığım etlerde herhangi bir hijyen sorunuyla karşılaşmadım o yüzden buradan alışveriş yapıyorum. Yoksa yakınımızda da kasaplar var ama maalesef her yere güvenilmiyor. Artık her şeyde katkı maddesi olduğu için dikkat etmeye çalışıyorum” dedi.

  • Bilecik Belediyesi’nden Kasap Ve ET Reyonlarına Denetim

    Bilecik Belediyesine bağlı ekipler kentte faaliyet gösteren kasaplar ile alışveriş merkezlerindeki kasap reyonlarında denetim gerçekleştirdi.

    Denetim, Bilecik Belediyesi Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapılırken, kasaplarda ruhsat, evrak kontrolünün yanı sıra; satışa sunulan et ve et ürünlerinin uygunluğu kontrol edildi. Konu hakkında Bilecik Belediyesinden yapılan açıklamada, sağlık ve hijyen açısından steril olması gereken yerlerin başında gelen et mamulleri satış alanlarında denetimler gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, “Gerçekleştirilen denetimler kapsamında, ruhsat ve evrak kontrolünün yanı sıra, satışa sunulan et ve et ürünlerinin uygunluğu kontrol edildi. Zabıta Müdürü Erdem Tetik ve Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Nedret Avcı’nında katıldığı denetimlerde fabrika satışı olan ve direk satımı gerçekleştirilen ürünlerin raf ömrünün uygunluğu, gıda yönetmeliği kapsamında fermente işlem görüp görmediği bilgisinin yazılı olup olmadığı bilgisi kontrol edildi. Vatandaşlarımızın sağlığı açısından önem arz eden tüm alanlarda denetimlerini belirli aralıklarla gerçekleştirilecek. Diğer zamanlarda olduğu gibi Ramazan ayında da vatandaşlarımızın sağlıklı ve güven içerisinde ürünleri temin etmeleri amacıyla gerçekleştirilen denetimlerin belirli aralıklarda gerçekleştireceğiz” denildi.

    Yetkililer ayrıca herhangi bir konuda oluşabilecek olumsuz durumlara karşı 153 Alo Zabıta hattının aranması gerektiğini belirtti.