Çorum’un Kargı ilçesine özgü olan ‘Kargı Tulum Peyniri’, Mutfak Sanatları Akademisi tarafından düzenlenen ‘Türkiye’nin Yöresel Peynirleri’ sempozyumunda tanıtıldı. Kargı Tulum Peyniri katılımcı gurmeler tarafından büyük ilgi gördü.
Mutfak Sanatları Akademisi tarafından, İstanbul Maslak’ta bulunan Kampüs binasında ‘Türkiye’nin Yöresel Peynirleri’ adı altında sempozyum düzenlendi. Sempozyuma Türkiye’nin çeşitli illerinden yaklaşık 150 peynir üreticisi, gurmeler ve lezzet severler katıldı. İlk olarak katılımcılara peynirlerini tanıtan üreticiler daha sonra kurdukları stantlarda ürünlerini ikram ettiler. Sempozyuma Kargı Tulum Peyniri ile katılarak, katılımcıların büyük beğenisini toplayan üretici Mustafa Döğen, standında ürünü ilk tükenen üretici oldu.
Döğen, Kargı tulum peynirinin lezzet ve doğallığıyla lezzet severlerin her zaman dikkatini çektiğini, daha öncede Almanya’da gerçekleştirilen dünya peynirleri yarışmasında üçüncü, İtalya’da gerçekleştirilen başka bir yarışmada ise dünyanın ilk 10 peyniri arasına girdiğini belirterek, “Kargı Tulum peynirimiz katıldığımız her platformda lezzet severlerin dikkatini çekerek büyük beğeni topluyor. Ben Kargı tulum peynirinin bu başarısının doğallığından geldiğini düşünüyorum. Bugün sempozyumda da katılımcılar tarafından büyük bir ilgi gördü ve stantta ilk tükenen peynir oldu. Peynirimizin tek eksikliği tanınmamış olması. Bu nedenle Kargı Tulum Peyniri’nin tanıtılması için ilgili tüm yarışma, fuar ve etkinliklere katılıyorum’’ dedi.
Kargı Fen Lisesi ‘Orman Haftası’ nedeniyle düzenledikleri etkinlikte 100 adet fidan dikti.
Kargı Fen Lisesi ve Hitit Üniversitesi arasında yapılan akademik destek, yardımlaşma ve işbirliği protokolü çerçevesinde, Kargı Fen Lisesi’nden idareci, öğretmen ve öğrencilerden oluşan yaklaşık yüz kişilik bir grup Hitit Üniversite’sini ziyareti etti.
Aydın Efeler’de yıllarca incir ve zeytin toplamada kullanılan sepeleri örerek ekmek kazanan Romanlar, plastiğe yenik düşünce doğal ve organik ürünlerden beşik üretmeye başladılar. Kargı veya söğütten örülme doğal beşiklerde özellikle yaz sezonunda çocukların daha rahat uyuduğunu belirten Aydınlı Romanlardan Deniz Aydeniz, “Eskiden parası pulu olmayanlar sele ve söğüt beşik kullanırdı. Şimdi sağlığına düşkün olanlar ve çocuğun sağlığını düşünenler doğal ve organik ürünlerden yapılma sele kullanıyor” dedi.
Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, Cumhuriyet Savcıları Engin Kapsal ve Orhan Türüdi ile birlikte Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin’i makamında ziyaret etti.