Etiket: Hamlesi

  • İpek Kağıt’tan 300 Milyon Liralık Yatırım Hamlesi

    Eczacıbaşı kuruluşu olan İpek Kağıt, son teknoloji kullanılarak 300 milyon liralık yatırımla, Manisa’da ve Kazakistan’da hayata geçirildi. İpek Kağıt’ın Türkiye ve dünya pazarları için üretim yapacak olan Manisa’daki yeni tesisi ile Kazakistan tesisinin açılışı aynı anda yapıldı.

    Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan yeni tesisin yatırımı 20 ayda tamamlandı. Manisa’daki yatırımın en önemli bölümünü oluşturan yeni kağıt makinesi 5,60 metre genişliği ve 2 bin 200 metre/dakika hızıyla kağıt üretimini yüzde 65 arttırdı. Günde 3 bin kilometrenin üzerinde kağıt üreten yeni tesisin eklenmesiyle üretim kapasitesi 110 bin tondan 180 bin tona çıkmış oldu. Manisa’da yapılan yatırım çerçevesinde İpek Kağıt’ın medikal hijyen kategorisine güçlü girişini destekleyecek Türkiye’nin ilk ve tek mesane pedi üretim tesisi de devreye alındı. Uluslararası hijyen standartlarında üretilen, idrar kaçırma (inkontinans) sorununa özel olarak tasarlanan ürünler ve medikal bakım sağlayan tamamlayıcı portföy, Türkiye’nin yanı sıra uluslararası pazarlarda da tüketicilerle buluşacak.

    KAZAKİSTAN’DA YATIRIM HAMLESİ

    İpek Kağıt, Orta Asya’daki liderlik hedefi doğrultusunda Kazakistan’daki yeni yatırımını da devreye aldı. Almati’deki fabrikanın, başkent Astana’da 9 bin metre karesi kapalı, 50 bin metrekare toplam alanda inşa edilen modern tesislere taşınmasıyla, üretim kapasitesi artarken kullanılan yeni teknolojiler de maliyetleri düşürecek. Yeni tesisler, Orta Asya operasyonunun genişlemesine de olanak sağlayacak. Üstün ürün kalitesi ile Kazakistan, Azerbaycan ve Gürcistan başta olmak üzere bulunduğu pek çok pazarda Selpak markasıyla sınıfında lider olan İpek Kağıt, önümüzdeki 10 yılda liderliğini yaygınlaştırma hedefiyle çalışacak.

    İpek Kağıt, 300 milyon liralık yatırım hamlesiyle birlikte yüzde 65 oranında arttırdığı üretimiyle birlikte yüzde 35’lik bir ekonomik büyüme hedefliyor. 2016 için 800 milyon lira ciro hedefleniyor.

    İPEK KAĞIT MANİSA’DA VE KAZAKİSTAN’DA EŞ ZAMANLI AÇILIŞ

    İpek Kağıt’ın Türkiye ve dünya pazarları için üretim yapacak olan Manisa’daki yeni tesisi ile Kazakistan tesisinin açılışı aynı anda yapıldı. Manisa tesisinin açılış törenine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Cemal Türek, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı ve Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Dr. Erdal Karamercan ile Eczacıbaşı Topluluğu üst düzey yöneticileri ve çalışanları katılırken, Kazakistan fabrika açılışı ise Türkiye’nin Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık, Astana Özel Ekonomik Bölge yetkilileri, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Grubu Başkanı Hakan Uyanık ve İpek Kağıt Kazakistan çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Sertaç Nişli, yeni tesisler hakkında bilgi verdi.

    “İSTİHDAM VE EKONOMİYE KATKIDA BULUNACAK”

    Programda konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, İpek Kağıt olarak bölgesel güç olma hedefiyle yollarına devam ettiklerini belirterek, “İpek Kağıt, markalarının potansiyelini daha da yukarılara taşıyabilmek, yeni ürünlerle yeni coğrafyalarda atılım yapmak ve bölgesel bir güç olmak hedefiyle yoluna devam etti. O günden bu yana güçlü markalarımızla Türkiye pazarında liderliğimizi sürdürürken dünya pazarlarında da daha hızlı büyüme hedefiyle ilerliyoruz. Bu anlayışla Ege’nin en önemli sanayi alanlarından biri olan Manisa’da kurduğumuz tesisin kapasitesini arttırmakla kalmayıp, teknolojisi ve kalitesiyle sektördeki yerini güçlendirecek bir yatırımı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Ortak gayemiz, kültürel ve manevi bağlarımızla Kazakistan, Türkiye için bölgedeki en önemli siyasi, ekonomik ortaklardan biri. Bu bilinçle her iki ekonomiye de katkıda bulunabilmek ve İpek Kağıt’a Orta Asya kapılarını açmak amacıyla 10 yıl önce Kazakistan fabrikamızı Almati’ye kurduk. Bu bilinçle bölgedeki gücümüzü desteklemek amacıyla yatırımımızı büyütüyor, son teknolojilerle donatılmış yüksek kapasiteli Astana tesisimize taşınıyoruz. Bugün aynı anda açılışını gerçekleştireceğimiz bir birine 4 bin kilometre uzaklıktaki Manisa ve Kazakistan tesislerimizde İpek Kağıt’ın kalitesini, teknolojisini ve yenilikçiliğini daha da güçlendiriyoruz. Stratejik yatırımlarına verilen devlet teşviklerinin de desteğiyle gerçekleştirilmiş olan Manisa yeni tesis yatırımımız istihdam ve ekonomiye önemli katkılarda bulunacaktır. Yine bugün açılışını yaptığımız Kazakistan tesisimiz ise global Türk markaları yaratmadaki başarılarımızın bir göstergesidir. Bu doğrultuda yurtiçinde ve yurtdışında uzun dönemli bir büyüme hedefi belirliyor, sürdürülebilirlik ve inovasyonu her koşulda temel ilkelerimiz olarak benimsiyor, yatırımlarımıza devam ediyoruz” dedi.

    “MANİSA YATIRIM İÇİN DOĞRU BİR ADRES”

    Eczacıbaşı’nın arından konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da, Manisa’nın yatırım için çok uygun bir şehir olduğunu söyledi. Vali Bektaş, “Ülkemizin önemli sanayi kuruluşlarından birisinin önemli iki yatırımını birbirinden uzak coğrafyalarda ama manevi olarak bütünleşik coğrafyalardaki yatırımını gerçekleştireceğiz. Doğrusu Manisa yatırım için doğru bir adres. Belki gelecekte çok daha fazla bahsedilecek bir adres. Ciddi anlamda yatırımlar için bir cazibe merkezi. Bizde yatırımların çokluğundan kaynaklanan sorunlar var. Yatırımları belli bir stratejiye belli bir çizgiye oturtmanın ve yatırımcılarımızın ihtiyaçlarını sağlıklı bir şekilde karşılayabilmek için çeşitli çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bu çerçevede sanayimizde bir bütün olarak geleceğe katkı vermek amacıyla mesleki anlamda sahada çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

    Konuşmaların ardından telekonferans sistemiyle Kazakistan’da bulunan fabrikaya bağlanıldı. Manisa’daki ve Kazakistan’daki fabrikalardaki yatırımların açılış kurdeleleri protokol tarafından eş zamanlı kesildi.

  • Gaziantep’te Büyük Bulgur Hamlesi

    Yakın zamanda UNESCO Ağı’nda yer almaya hak kazanan Gaziantep’in ev sahipliğini yaptığı Bulgur Festivali başladı.

    Gaziantep Festival alanında düzenlenen Bulgur Festivali, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Canan Candemir Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, GSO Başkanı Adil Konukoğlu, GTO Başkanı Eyüp Bartık, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, GAİB Başkanı Abdülkadir Çıkmaz ve MBTG Başkanı Surur Aydın’ın hedik kazanı ateşini yakmasıyla başladı.

    Mesut Yar’ın sunuculuğunu üstlendiği Bulgur Festivali’nin açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu. Buğdayın kaynatıldığı hedik kazanında pişen hedik konuklara ikram edildikten sonra bulgurun kullanıldığı 101 çeşit yemek sergilendi ve panellerde bulgurun sağlık açısından önemi, tarihi anlatıldı.

    FESTİVAL BULGUR YOLCULUĞUNUN EN ÖNEMLİ ADIMI

    Gaziantep Ticaret Borsası, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) işbirliğinde, Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası, Bulgur Sanayicileri Derneği ile şehirdeki tüm kurum ve kuruluşların desteğiyle düzenlenen festivalin açılış törenini Mesut Yar sundu.

    Açılış konuşmalarının ilkini yapan Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, “Gaziantep, gastronomide dünyanın 8. lezzet durağı. Bu lezzet yolculuğunda bulgurun önemi çok büyük. Anadolu’nun en doğal ve kutsal yiyeceği olan bulgurun 4 bin yıllık geçmişi var. Bulgur gelenekselden evrensele giderken yolculuğunda bilimle buluştu. Eskiden fakirin yiyeceği olarak bilinen bulgur bugün çeşitli üniversitelerde araştırılmaya başlandı adına kitaplar, makaleler yazıldı. Yakın zamana kadar geleneksel bir ürün olarak sofralarımızın baş tacı olan bulgur, şimdi evrensel bir ürün olma yolunda. Türkiye’nin tüm bulgur sanayicileri burada stant açmış durumda ve bu festivale destek veriyor. Festivalimizde bulgurdan 101 çeşit yemek yaptık. İki gün boyunca burada bulgurun sağlık yönünden faydalarını ele alacağız. Bilgi dolu sürükleyici seminerler, yabancı yerli birçok ünlü şefin hazırladığı workshoplar, yemek yarışmaları ve gurmelerle lezzet testleri yapacağız. Hayatımızda belki de hiç görmediğimiz risotto ve suşi gibi bulgur yemeklerini bu festivalde göreceksiniz. Sanatçılarımız Kubat ve Oktay Oktay şenliğimize renk katacak. Türkiye’de bu kadar büyük Bulgur Festivali ilk defa yapılıyor ve biliyorum ki devamı da gelecek” şeklinde konuştu.

    BEŞ SENEDE YÜZDE 70 ARTIŞ

    Makarna, Bulgur, Bakliyat, Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) Başkan’ı Surur Aydın, “Milli lezzetimiz olan bulgurun ülkemiz ve tüm dünyaya tanıtılması için elimizden geleni yapıyoruz. Ülke olarak dünyanın en büyük bulgur tedarikçisiyiz ancak ülkemizdeki bulgur tüketimi 12 kilogram civarında. Bu rakam istenilen tüketim seviyelerinin çok uzağında. 2011 yılında 125 ton ve 72 milyon dolar olan ihracatımızı tanıtım grubumuzun çalışmalarıyla 214 bin ton ve 125 milyon dolara çıkarttık. 5 sene içerisinde yaklaşık olarak yüzde 70’lik bir artış sağladık. Dünya’nın 180 ülkesine ihracat yapar konuma geldik. Bu festival ile milli lezzetimize dikkat çekmeyi ve tüketimi arttırmayı planlıyoruz. Hedefimiz yurtiçi tüketimi kişi başı 20 kilogram civarlarına çıkarmak” ifadelerini kullandı.

    GAZİANTEP BAŞARISINI DAHA DA YÜKSELTECEK

    Türk İhracatçılar Meclisi Başkanı Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ise başarılı İhracat yapan kentler sıralamasında Gaziantep’in 6. Şehir olmasından onur duyduklarının altını çizerek “Gaziantep’in başarısının temel sebebi çalışkanlık, odaklanma ve beceri. Bu başarının yakın zamanda daha da yükseleceğine gönülden inanıyorum” dedi.

    BULGUR FESTİVALİ GAZİANTEP’İN KATMA DEĞERİNİ DAHA DA ARTIRACAK

    Festivalin açılışına katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş de Türkiye’nin 193 ülkeye 1781 ürün ihraç ettiğini vurgulayarak Gaziantep’in tarımda çok önemli bir rol oynadığını söyledi. Daniş, “Gaziantep bir üretim merkezi olmasının yanında ticarette ve tedarikçilik konusunda liderlik yapmaktadır. Gaziantep’in mevcut potansiyellerini değerlendirme konusunda bu festivali çok önemli buluyorum” dedi.

    GAZİANTEP’İN EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİ İNSAN KAYNAĞI

    “Bugün çok önemli bir gün” diye sözlerine başlayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,festivalle ilgili çok önemli bir ön çalışmanın olduğunun altını çizdi.

    Şahin, “Anadolu topraklarında muhteşem bir birikim, kültür hazinesi yatıyor. Gaziantep’in petrolü, altını yok ama çok zengin bir insan kaynağı ve çok zengin bir birikimi var. İşte bu zenginlik sayesinde Gaziantep şimdi sesini evrensel düzleme daha çok duyuruyor. Soframızdaki pek çok besin gibi bulgurun da sağlık, lezzet ve şifa deposu olduğunu biliyorduk ama bunu duyuramamıştık. Bu festivalle artık bulgurun dünya mutfaklarında yer alması konusunda çok büyük bir adım atılmıştır. Festivalimizin gastronomi kenti Gaziantep’imizin yurt içi ve yurt dışı tanıtımına büyük katkı sunacağı umut ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

    GAZİANTEP KABINA SIĞMIYOR

    Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep’in elbirliğiyle çok büyük işlere imza attığının altını çizerek, “Gaziantep 2003 yılında başladığı markalaşma yolculuğunda çok önemli organizasyonlar gerçekleştirdi. Bu festival de Gaziantep’in markalaşma sürecine katma değer oluşturacak. Bulgur festivalinin önümüzdeki yıllarda kurumsallaşarak devam edeceğini düşünüyorum” dedi.

    GAZİANTEP AZ KONUŞUP ÇOK ŞEY ÜRETİYOR

    Bulgur Festivali açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep’in yenilikçi ve liderlik özellikleri taşıyan bir şehir olduğunu belirterek “Gaziantep ortak bir cazibe merkezi. Aynı potada birçok kültür, mezhep, din bir araya gelip katma değer üretiyor.Bulgur Festivali ile kısa zamanda çok başarılı bir organizasyon gerçekleştiren bütün paydaşları ve işbirliği yapan kuruluşları tebrik ediyorum. Gaziantep az konuşup çok şey üreten bir şehir ve bu özelliği ile daha pek çok başarılı işe imza atacağı inancını taşıyorum” diye konuştu.

    Bulgur Festivali’nin ilk gününde Türkiye ve yurtdışından gelen konuklara bulgurla yapılan yemekler tanıtıldı, bulgurun sağlıklı beslenmedeki yeri anlatıldı, dünyaca tanınmış şefler atölye çalışmaları ile bulgurla yapılan yiyecekleri sundu.

    Festival programı kapsamında seminer ve panellerde, Bulgurun Yükselen Bir Değer Olarak Dünyada Pazarlanması, Uluslararası Şeflerden Dünya Mutfağının Önde Gelen Yemeklerinin Pirinç Yerine Bulgur ile Yorumlanması, Bulgurun Tarihi, faydaları gibi konular işlenirken eş zamanlı olarak da halk oyunları, konserler, müzik dinletileri ve çocuklara yönelik etkinlikler de gerçekleştirildi.

    101 Bulgur Yemeği Sergisi ve dünyaca ünlü Gaziantepli şef Yunus Emre Akkor’un, Bulgur Yemekleri sunumu da etkinlikler arasındaydı. Gaziantepli şeflerin açık mutfak etkinlikleri sunduğu festivalin ilk gününde yemek kültürü araştırmacısı – Gazeteci Nedim Atilla da Anadolu’da Bulgur Yemekleri konulu bir konuşma yaptı.

    Moderatörlüğünü Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram’ın yaptığı “Bulgurun Yükselen bir Değer olarak Dünyada Pazarlanması” konulu panelin ardından Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği’nin düzenlediği, ‘‘Ninelerden torunlara 1001 kültürü ile Gaziantep Gastronomi Masalları’’ adlı yemek yarışması da yapıldı.

  • Kastamonu Obm’den Ceviz Hamlesi

    Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünce 2016 yılı aşılı ceviz fidanı üretiminde büyük hamle yapıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından pilot il ilan edilen Kastamonu’da 2016 yılında ceviz fidanı üretimindeki artış dikkat çekti.

    Kastamonu Orman Bölge Müdürü Hüseyin Dinçer, beraberinde Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Er ile birlikte Gölköy Fidanlığında incelemelerde bulundu.

    Kastamonu Orman Bölge Müdürü Hüseyin Dinçer, 2015 yılında Kastamonu’da üretilen aşılı ceviz sayısının 5 bin 800 iken 2016 yılında bu rakamın şimdiden 12 bini bulduğunu belirterek, “Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünün 2016 yılı aşılı ceviz üretim programı 12 bin, Kastamonu’da ise 8 bin olmasına karşılık şu ana kadar Bölge müdürlüğü genelinde 17 bin, Kastamonu’da ise 12 bin fidanın üretimi gerçekleşti. Yılsonu itibarıyla Bölge Müdürlüğü genelinde 20 bin, Kastamonu’da ise 15 bin aşılı ceviz fidanının üretilmesi bekleniyor. Fernor fernette türü aşılı ceviz üretilen Kastamonu’da bu yıl, geçen yıl üretilen fidanlardan 2 bin adedi camii, mezarlık, okul bahçeleri, kamu kurumları ve vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Diğerleri de gelir getirici tür ağaçlandırmalarında kullanıldı” dedi.

  • CHP’den Bilişim Hamlesi

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Bilişim Sorumlusu Ahmet Dardağan, CHP örgütlerinin interneti ve sosyal medyayı artık daha etkin kullanacağını söyledi.

    CHP Adana İl Örgütü her an seçim olacakmış gibi alan çalışmalarını sürdürürken, genel merkezle uyumlu olarak parti içi eğitim ve bilişim alanlarında da önemli çalışmalara imza atıyor.

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger’in koordinasyonunda partinin kurumsal kimliğini öne çıkaran 81 ili ve 970 ilçeyi kapsayan bir çalışmanın startı verildi.

    Teknolojik gelişmelere uygun olarak dünyaya uyum sağlamayı, parti örgütlerine ve halka daha iyi hizmet sunabilmeyi amaçlayan çalışma kapsamında, tüm il ve ilçe örgütleri için partinin kurumsal kimliğe uygun web sayfaları açıldı.

    Bu bağlamda CHP Adana İl Başkanlığı’yla ilgili her türlü bilgiye ve il örgütünün çalışmalarıyla ilgili duyuru ve haberlere ’chpadana.org.tr’ adresli resmi web sitesinden, ilçe örgütlerinin etkinlik, duyuru ve çalışmalarına ise Adana İl Başkanlığı’nın web sitesiyle bağlantılı olarak açılan “ilçe adı.chpadana.org.tr” (örn: seyhan.chpadana.org.tr) adreslerinden ulaşılabilecek.

    İNTERNET VE SOSYAL MEDYA DAHA ETKİN KULLANILACAK

    Sosyal medyanın daha etkin kullanılabilmesine olanak sağlayan web sitelerinin kullanımı ve güncellenmesi konularında ilçe örgütlerinin bilişim sorumluları ve İl Eğitim Sorumlusu Şeniz İl’in katılımıyla Adana İl Başkanlığı Ahmet Albay Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, İl Bilişim Sorumlusu Ahmet Dardağan, önümüzdeki dönemde teknolojik araçları, interneti ve sosyal medyayı daha etkin kullanacaklarını kaydetti.

    Teknolojik gelişmelere uyum sağlayamayan kurumların başarıya ulaşma şansının oldukça düşük olduğunu dile getiren Dardağan, “CHP Adana İl Örgütü olarak genel merkezimizle uyumlu bir şekilde bilişim konusunda daha aktif olacağız. Örgütlerimizin çalışmalarını bilişim yoluyla destekleyip başarıya ulaşacağız” diye konuştu.

  • KTO Karatay Üniversitesi’nden Tarihi Kurumsallaşma Hamlesi

    Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nde yıllardır beklenen yönetmelik değişikliği yapıldı. Tarihi kurumsallaşma hamlesi olarak da nitelendirilebilecek KTO Karatay Üniversitesi Ana Yönetmelik değişikliği ile birlikte Konya Ticaret Odası Başkanı sıfatını taşıyan isim, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti’nin de başkanı olacak.

    KTO, şehre ve ülkeye artılar sağlayan Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı ile hızla yükselişini sürdüren KTO Karatay Üniversitesi’nin koordineli bir sistemde faaliyetlerini yürütmesi için, kurucu vakıf olan Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı Senedi’nde geçtiğimiz yıl bir değişikliğe gitmişti. Yıllardır beklenen yönetmelik ile kurumların birbirleriyle koordineli şekilde çalışmalarının da önü açılmış oldu. Alınan kararlar doğrultusunda tarihi kurumsallaşma hamlesi olarak nitelendirilen bu değişikliğe göre ise, Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilen yönetici aynı zamanda KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın da Yönetim Kurulu Başkanı olabilecek.

    Kurumsallaşma projesinin en önemli ikinci hamlesi ise KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı’nın da aynı yöntemle değişebilmesini sağlamak olarak görülüyordu. Beklenen yönetmelik 21/03/2016 tarihi ile Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik ile Konya Ticaret Odası Başkanı sıfatını taşıyan isim, hem Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın hem de KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti’nin doğal başkanı olacak. Böylelikle Konya Ticaret Odası üyeleri tarafından seçilen yönetimler Oda’nın iki ana kuruluşunun da yönetiminde aynı anda yer alacak.

    “DEĞİŞEN YÖNETMELİK İLE KURUMSALLAŞMA ADINA BÜYÜK BİR ADIM ATILDI”

    Konu ile ilgili açıklama yapan Konya Ticaret Odası Başkanı ve KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk, “Bizim için en kıymetli yatırım eğitim için yapılan yatırımdır. Bugün helal alın terleri ile bu yatırımlara katkı sağlayan 22 bin üyemiz sayesinde hem şehrimiz hem de ülkemiz kazanıyor. Seçildiğimiz gün üyelerimize kurumsallaşma sözü vermiştik. Girişimlerimiz ve çalışmalarımız sonucunda da sözümüzü tutarak kurumsallaşma adına büyük bir hamle olarak yönetmelik değişikliğini gerçekleştirdik.21/03/2016 tarihi ile yürürlüğe giren KTO Karatay Üniversitesi Ana Yönetmeliği ile de faaliyetlerimiz kurumsallık açısından yeni bir vizyon kazanacak. Gerçekleştirilen yönetmelik değişikliği ile Konya Ticaret Odası’nın adı ve gücüyle kurulan KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı ve KTO Karatay Üniversitesi, sağlanan yönetim birliğinin ardından; birbirleriyle uyum içerisinde ve kadim başkent Konya’ya daha değerli hizmetler sunacaktır. KTO Karatay Üniversitesi Ana Yönetmeliği’nin kurumlarımız adına hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.