42. Turizm Haftası dolayısıyla Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Çarşamba gününün öğle yemeğinin menüsü, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından hazırlandı.
Etkinliğe katılan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adnan Özcan ve Prof. Dr. Ali Savaş Koparal öncelikle Merkez Yemekhane mutfağında yemeklerin hazırlanışı ve sunumları hakkında Turizm Fakültesi öğrencilerinden ve yemekhane sorumlularından bilgi aldı. Daha sonra Yeni Öğrenci Yemekhanesine geçen Prof. Dr. Naci Gündoğan burada öğrencilerle birlikte yemek yedi.
“Öğrencilerimizin eğitim aldıkları alanlarda pratik yapma şansları da var”
Turizm Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendiğini ifade eden Prof. Dr. Gündoğan, “Bu etkinlikler kapsamında bugünkü menümüzü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimiz hazırladı. Öğrencilerimiz, profesyonel aşçılarımızla birlikte hazırladıkları yemekleri kendi öğrenci arkadaşlarına ve personelimize sundular. Öğrencilerimiz açısından çok güzel bir deneyim oldu” dedi. Anadolu Üniversitesinin öğrencilere sadece teorik eğitim veren bir kurum olmadığını, öğrencilerin eğitim aldıkları alanlarda da pratik yapma şansları olduğunu belirten Prof. Dr. Naci Gündoğan “Örneğin, Tiyatro Bölümü öğrencilerimiz Tiyatro Anadolu’da profesyonel tiyatrocularla birlikte çalışıyorlar, oyunlar düzenliyorlar, sahne arkasında görev alıyorlar. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde okuyan öğrencilerimiz havaalanımızda çalışıyorlar. Özel Eğitim Bölümünde okuyan öğrencilerimiz üniversitemizin özel eğitimle ilgili uygulama birimlerinde çalışabiliyorlar. Bugün de Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimiz, aşçılarımızla birlikte çalışarak öğle yemeği menüsünü hazırladılar. Bu etkinliğin de öğrencilerimiz açısından güzel bir deneyim olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
“Öğrencilerimizin endüstriyel yemek üretiminde tecrübe kazanmalarını sağlamak istedik”
Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Yılmaz ise, “Turizm haftası kapsamda üniversitenin öğle yemeklerinden bir gününün menüsünü biz belirlemek ve daha önce sunulmamış seçenekler sunarak hem bir farklılık oluşturmak hem de öğrencilerimizin endüstriyel bir yemek üretiminde tecrübe kazanmalarını sağlamak istedik. Rektörlüğümüzün de desteğiyle Çarşamba gününün menüsünü yemekhane çalışanlarımızla birlikte hazırladık” dedi. Menüye daha önce üniversite yemekhanesinde yapılmamış yemeklerden seçtiklerini belirten Doç. Dr. Yılmaz, “Bugün hazırlanan menüde; kuşkonmaz çorbası, sebze püreli barbekü soslu kavurma, meyve salatası ve Anadolu cezerye yer aldı. Bu yemekleri seçerken hem lezzet hem de görsel olarak bir farklılık oluşturmak istedik. Öğrencilerimiz yemeklerin hazırlanma sürecinde yemekhanede çalışan aşçılarla iş birliği içinde hareket ettiler” şeklinde konuştu.
Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde dün gece çıkan yangında yaklaşık 70 milyon TL’lik maddi hasarın meydana geldiği parfüm fabrikasındaki hasar, gün ağarınca ortaya çıktı.
Antalya’da alacaklarını alamadığı için elinde bastonuyla kendini falezlerden aşağıya atan yaşlı adam, kayalıklardan aşağı yuvarlanırken o sırada balık tutmakta olan başka bir vatandaş tarafından son anda kurtarıldı. Yaşlı adamın uçuruma düşmesini son anda engelleyip 61 yaşındaki Muhterem Molacı ile birlikte uçurumun kenarına kadar yerde yuvarlanan Celil Demircan , hemen 112 acil servis ekiplerini aradı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Muhterem Molacı bulunduğu yerden itfaiye ekipleri tarafından vinç yardımıyla çıkartıldı.
Niğde İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Niğde’de şok uygulamalarla suç ve suçlulara izin vermeyeceklerini söyledi.
Karabük Valisi Kemal Çeber, kentte görev yapan kamu kurum müdürlerini mesai sonrası toplayarak, günün stresini kent ormanında yaklaşık 5.5 kilometrelik yürüyüş yaparak atmalarını sağladı.