Etiket: Güçlendiriyor”

  • ‘Halk Günü’ toplantıları vatandaşla ilişkileri güçlendiriyor

    Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in başlattığı ve rutin olarak her hafta başı gerçekleşen ‘’Halk Günü Toplantıları’’ aralıksız devam ediyor.

    Safranbolu Belediyesi Meclis toplantı salonunda gerçekleşen toplantılara her hafta vatandaşın katılımı artıyor. Safranbolu’da ilk kez gerçekleşen halkla buluşma günleri, her yaştan vatandaşın farklı konulardaki sıkıntılarını Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ‘e bire bir anlatma imkanı sunuyor.Vatandaşların Ürkmezer’e rahatlıkla dile getirdikleri sorunları, kanunların çerçevesinde çözüme kavuşturuluyor.

    Göreve başladığı ilk günden bu yana vatandaşla yakın temas halinde olan, devlet otoritesini ve aynı zamanda sıcaklığını halka hissettiren Ürkmezer, “Görev yaptığımız kentin insanını yakından tanımamız gerekiyor, böylece beklentilerini daha iyi anlayabiliriz. Vatandaşlarımızın bize kolaylıkla ulaşabilmeleri için çeşitli kanallar oluşturduk WhatsApp ihbar hattı ve halk toplantıları gibi; bu sayede bana doğrudan ulaşılabiliyor ve sorunlarını aktarılabiliyorlar. Biz görevimizi bilinçli olarak yürüterek, devletimizin bize verdiği imkanları vatandaşımıza aktarma noktasında aracılık ediyoruz’’ dedi.

  • Büyükşehir araç filosunu güçlendiriyor

    Erzurum Büyükşehir Belediyesi, araç filosunu kat ve kat güçlendiriyor. Büyükşehir Belediyesi Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü’ne alınan araçların tanıtımı için program düzenlendi.

    Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, araç tanıtımında yaptığı konuşmada, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi, modern teknolojinin bütün imkânlarından yararlanarak araç parkını da yenilemeye devam ediyor. ESKİ Genel Müdürlüğü’müzün araç filosuna 15 yeni aracı dahil ettik. 5 iş makinası, 6 vidanjör, 1 vinç, 1 kanal görüntüleme, 1 loder ve 1 otomobilden oluşan yeni filoyla ilimizdeki alt ve üstyapı çalışmalarını daha da hızlandıracağız” dedi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci ve ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek de, konuşmalarında Büyükşehir’in araç filosuna dikkati çekerek, Erzurum’un modern teknolojiden sürekli yararlandığını belirtti.

    Modern teknoloji ve hızlı çözüm

    ESKİ’ye alınan yeni araçlar, kanal açma ve temizleme açısından ileri teknoloji ve yüksek kapasiteye sahip. Kuruma alınan yeni araçlar hem su altında hem su yüzeyinin üzerinde vakum yapabilme özelliğini taşıyor. Yeni araçlar ayrıca tıkanıklara yol açan kum, çakıl, katılaşmış yağ ve fosseptik atıkların yüksek basınçlı suyun parçalama ve iteleme etkisi ile bertaraf edilmesini, bulunduğu yerden tahliye edilmesini daha etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştiriyor. Böylelikle yüksek basınç su pompası ile tıkalı kanallar açılabiliyor veya açık kanallar temizlenebiliyor. Vidanjör sistemi ile atıksu kanal temizliği vakum yapılarak sağlanıyor. Kombine kanal açma ve temizleme aracı 170 bar basınçla kanalı temizleyebiliyor. Atık depolamanın yanı sıra, 4 ton temiz su, 4 ton pis su haznesine sahip olan araçlarda kanal çaplarına göre çeşitli ebatlarda başlıklarda kullanılabilen ve temizlik esnasında her bacadan katı atıklar vakum yardımıyla araca depolanabiliyor.

  • Süt hafızayı güçlendiriyor, göbeği eritiyor

    Özellikle kemik sağlığı için vazgeçilmez olan sütün, hafızayı güçlendirmek, göbek yağlarının yakılmasına yardımcı olmak, kalbi korumak ve kolesterolü düşürmek gibi birçok faydası olduğu belirtildi.

    Medical Park Tarsus Hastanesi ve bir süt firmasının düzenlediği Dünya Süt Günü etkinliği kapsamında açıklama yapan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Pınar Müge Sarıkaya, “Sütün kemikleri güçlendirmek, hafızayı geliştirmek, cildi ve kalbi korumak, göbek yağlarının yakılmasına yardımcı olmak gibi birçok özelliği var” dedi.

    Uzm. Dr. Pınar Müge Sarıkaya, mineral açısından çok zengin olan sütün, sağlıklı kemikler için şart olduğunu belirtti. Zeka, hafıza ve konsantrasyon üzerinde de sütün önemli etkisi olduğunu kaydeden Dr. Sarıkaya, diğer yandan vücut dokularının gelişmesine katkı koyduğunu vurguladı. Sarıkaya, “Günde 2 bardak süt tüketen kişiler, az yağlı ve orta seviyeli kalori kısıtlamasıyla, göbek yağlarını daha kolay eritebiliyor. Sütün bir başka özelliği ise içindeki proteinler, çinko ve antioksidan özelliği olan A vitaminiyle, cildin yıpranmasını ve yaşlanmasını geciktirmek” diye konuştu.

    Sütün daha birçok faydası bulunduğunu kaydeden Sarıkaya, “Süt, kalsiyum barındırması nedeniyle kalp damar sağlığında, özellikle hipertansiyon tedavisinde önemli bir besin. Ayrıca az yağlı süt tüketmek, doymuş yağ ve kolesterol alımını azaltıyor. Bağırsak kanseri ve kronik bronşit hastalıklarına da süt tüketen kişilerin yakalanma riskinin daha az olduğu biliniyor” diye konuştu.

    Hastanedeki etkinlikte, süt ürünleri hastalar, hasta yakınları ve ziyaretçilere ücretsiz olarak ikram edildi. Kurulan standı ziyaret edenlere, sütün faydalarıyla ilgili yayınlar da verildi.

  • Balık zekayı geliştiriyor, bağışıklığı güçlendiriyor

    Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Program Sorumlusu Dr. Ezgi Eylem Fadıloğlu, Sağlıklı bir yaşam için haftada en az iki kere balık tüketilmesi gerektiğini söyledi.

    Dr. Fadıloğlu, “Türkiye, üç tarafı denizlerle kaplı bir ülke, ancak et tüketiminde tercihimizi balıktan yana pek kullanmıyoruz. Öyle ki yıllık kişi başına düşen balık tüketimi yalnızca 8 kilogram. Halbuki sağlıklı bir yaşam isteyenler haftada en az iki kere balık tüketmeli” dedi.

    Yaşar Üniversitesi Gıda Teknolojisi Program Sorumlusu Dr. Ezgi Eylem Fadıloğlu, balığın sağlıklı ve dengeli beslenmede önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, faydaları saymakla bitmemesine karşın ülkemizdeki balık tüketiminin azlığına dikkat çekti. Fadıloğlu, “Birleşmiş Milletler’in Gıda ve Tarım Örgütü verilerine göre; ABD, İspanya, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi ülkelerde kişi başına yılda 20 kilogramdan fazla balık düşüyor. Dünya ortalaması yıllık 16 kilogramken İzlanda’da tüketilen balık miktarı kişi başına 90, Japonya’da 75, Avrupa Birliği ülkelerinde 26, Suudi Arabistan’da 10 kilogram. Türkiye ise 8 kilogram ile balık tüketiminde son sıralarda yer alıyor” diye konuştu.

    Zeka gelişimine büyük katkı

    Balığın az oranda yağa sahip yüksek değerli bir protein kaynağı olduğunu belirten Eylem Ezgi Fadıloğlu, “Balıketi yüzde 15-25 değerleri arasında protein içerir. Bu proteinler, vücuttaki dokuların korunması ve gelişmesi için gerekli olan bütün esansiyel aminoasitleri içerirler. Düşük yağ içeriği nedeniyle zayıflama diyetlerinin vazgeçilmezlerinden biridir ve kilonun sağlıklı düzeylerde tutulmasına yardımcı olur. Balık; fosfor, iyot, demir, kalsiyum gibi madensel tuzlar ve A, D, K, B grubu vitaminler bakımından da iyi bir kaynaktır. İyot, çocukların zeka gelişiminde önemli bir rol oynarken A vitamini bağışıklık sisteminin ve gözlerin görme özelliğinin güçlenmesine, hastalıklara karşı direncin artmasına, D vitamini kemiğin gelişmesine, içerdiği demir kan yapımına, fosfor dokuların iyileşmesine, cildin parlak, saçların canlı olmasına yardımcı olur” dedi.

    Özellikle güneşten yararlanmanın az olduğu kış mevsiminde kemik ve diş sağlığında önemli yeri olan D vitamininin karşılanmasında balık tüketiminin önemine dikkat çeken Fadıloğlu, “Sardalye, hamsi gibi küçük balıklar kılçıklarıyla birlikte yenildiğinde süt ürünleri gibi kalsiyum almanıza da yardımcı olur ve kemik gelişiminde fayda sağlar. Balıkta, diğer hayvansal kaynaklı besinlerin aksine doymuş yağ yerine, doymamış yağ asitleri mevcuttur. Omega-3 vücudun üretemediği ve en fazla balıkta bulunan son derece faydalı bir yağ asididir. Omega- 3 yağ asitleri kötü kolesterolü düşürürken, iyi kolesterolü yükseltir. Kalbi koruyan omega-3 yağ asidi, kalp damar hastalıklarına karşı da koruma sağlar” diye konuştu.

    Balığın kızartılmasının kanserojen maddelerin oluşumuna ve besin değerinde azalmaya neden olduğunu ifade eden Fadıloğlu, “Mümkün olduğunca ızgara, buğulama ve haşlama yöntemleri tercih edilmeli. Çiğ ya da az pişmiş deniz ürünleri mikrobiyal açıdan risk taşıdıklarından tercih edilmemeli. Hamilelik ve emzirme döneminde ise bebeğin normal gelişimi ve annenin sağlığı açısından haftada en az 3-4 kez tüketilmesi gerekir” dedi.

    Saklarken, pişirirken dikkat

    Balık satın alma, saklama, hazırlama ve pişirme kurallarına dikkat edilmediğinde kolaylıkla bozularak sağlık açısından riskli sonuçlara neden olabileceğini hatırlatan Dr. Fadıloğlu, “Mümkün olduğunca her balık bol bulunduğu mevsimde tüketilmeli. Taze balıklar oda ısısında fazla bekletilmemeli, pulları ve içi temizlendikten sonra buzdolabına konulmalı. Bu şekilde buzdolabında 1-2 gün bekletebilir. Dondurucuda ise 3-6 ay kadar saklanabilir. Taze balık kokusuzdur, bayatladıkça asidik koku yayılır. Balığın pullarına elinizi sürdüğünüzde kolayca elinize gelmemesi, dökülmemesi gerekir. Taze balığın gözleri parlak ve dışa bombeli olur. Tazeliğini yitirdikçe gözler buğulanmaya başlar ve içeri çöker. Solungaçları canlı kırmızıdır. Balığın derisi gergin olmalı, balığa parmakla dokununca meydana gelen çukurluk anında düzelmelidir. Bayat balıkta bu iz kalır” diyerek uyarıda bulundu.

  • Bünyan Belediyesi Araç Filosunu Güçlendiriyor

    Bünyan Belediyesi araç filosunu yenileyerek güçlendirmeye devam ediyor. Bünyan Belediyesi 2016 makine garajını 2016 model sıfır bir kepçeyle güçlendirdi. Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu yeni iş makinesi ile test sürüşü yaparken yeni bir aracın ilerleyen günlerde hizmete sunulacağını müjdeledi.

    Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Bünyanlı vatandaşlara daha etkin ve verimli hizmet sunabilmek amacı ile araç parkını ve makine garajını her geçen gün yeni alınan araçlarla genişleterek güçlendirdiklerini söyledi. Başkan Gülcüoğlu; makine garajına 2016 model Sıfır bir kepçe daha eklediklerini belirterek geçtiğimiz günlerde 1 yol süpürme aracı, 1 sıkıştırmalı çöp kamyonu, 1 yol süpürme aracı ve bir ilaçlama aracı ile ilaçlama makinesini filoya dâhil ettiklerini hatırlattı.

    Başkan Şinasi Gülcüoğlu yaptığı değerlendirmede “Bünyan her geçen gün hızlı büyümekte ve gelişmekte. Buna paralel olarak hizmetlerimiz de ayın şekilde artarak devam ediyor. Bu hizmetleri zamanında ve kaliteli şekilde vermek için teknik ekipmanlarımızı sürekli yeniliyoruz. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde birçok yeni aracı garajımıza kazandırmıştık. Bugünde 2016 model “CAT” marka sıfır bir kazıyıcı yükleyici kepçeyi filomuza dâhil ettik. Yeni gelen bu iş makinesiyle, bu alanda hizmet veren araç sayımızı 9’a yükselttik. İnşallah bu sayı artarak devam edecek. Yeni iş makinesi ilçemize hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.

    Başkan Gülcüoğlu Müjde Üstüne Müjde Veriyor

    Gelen her aracın akabinde bir müjde vermeyi gelenek haline getiren Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu bu geleneği bozmayarak ilerleyen günlerde yeni araçların ilçeye ulaşarak hizmet vermeye başlayacağını müjdeledi. Başkan Gülcüoğlu “ Mesele memleket meselesi. Bünyan’da değişim ve dönüşüm devam edecek. İnşallah kısa zaman sonra bir cenaze yıkama ve nakil aracını da hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” ifadelerinde bulundu.

    Başkan Gülcüoğlu başlattıkları değişim, dönüşüm ve hizmet atağında birçok destekçileri olduğunu ifade ederek; “Millete hizmet yolunda birçok kurum kuruluş ve yöneticilerimizin desteğini hissediyoruz. Bu manada desteklerini her zaman hissettiğimiz başta Bünyanlı hemşehrilerimize, Adalet ve Kalkınma Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Özhaseki beyefendiye, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Sayın Kadir Topbaş Beyefendiye, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Çelik beyefendiye Milletvekillerimize, Adalet ve Kalkınma Partisi Bünyan İlçe Başkanımıza ve Belediye Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. İlçemizi hep birlikte kalkındırarak geleceğe hazırlayacağız “ şeklinde konuştu.