Etiket: Ete

  • Kasaplar Federasyonu Başkanvekilinden ete zam çıkışı: “Vatandaşı rahatsız etmez”

    Kasaplar Federasyonu Başkanvekilinden ete zam çıkışı: “Vatandaşı rahatsız etmez”

    Tavuk ve yumurta fiyatlarına gelen zamdan sonra ete de zam geldi. 3 ila 5 lira arasında gelen zam, kasaplar tarafından normal karşılanırken Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanvekili Osman Yardımcı, “1 yıldır dünyada her şeye zam gelmişti ete gelmemişti. Ete 1 yıl sonunda 3 TL geldi bu zam yüzde 5 bile etmiyor” dedi.

    Geçen hafta Antalya Hali’nde 4 tane eriğin 60 TL satıldığını söyleyen Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanvekili Osman Yardımcı, bir kilo kıyma fiyatıyla yarışan erikten sonra 3-5 TL gelen zammın lafının edilmemesi gerektiğini söyledi. Yardımcı, 1 yıldır ete zam gelmediğini belirterek vatandaşın zam karşısında rahatsız olmadığını savundu.

    “Yine söylüyorum, et Türkiye’deki en ucuz gıda maddesi”

    Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanvekili Osman Yardımcı, Türkiye’de en ucuz gıda maddesinin et olduğunu söyleyerek, “Semtine göre et fiyatları değişiklik gösterebilir. 3-5 TL büyük bir zam değil 1 senede. 5 lira zam gelse bile biz 3 lira koyduk üzerine. Kıyma 57 liraydı 60 lira oldu. 1 kilo kuşbaşı et de 62 lirayken 65 liraya çıktı. Ben bu zamana kadar vatandaşın et fiyatına bir tepki gösterdiğini görmedim. Vatandaş bu zammın geleceğini biliyordu. Tavuğa 1 lira zam geldi bu olayı çok büyüttüler. Yediğimiz, içtiğimiz et. İnsan sağlığı için en önemli madde et. Yine söylüyorum, et Türkiye’deki en ucuz gıda maddesi” diye konuştu.

    “Ben iğne, aşı falan bilmiyorum. Pandeminin en büyük ilacı et”

    Etin korona aşısından daha faydalı olduğunu savunan Osman Yardımcı, “Zam bizim için her zaman zarardır. Bence gelen 3 TL zam çok normal. 3-5 lira arası iyi ondan fazlasının gelmesini istemiyoruz. Çünkü vatandaşın alım gücü olmalı. Biz sadece kendimizi değil tüketiciyi de düşünüyoruz. Geçen gün 4 tane erik, 60 TL idi. Bir kilo kıymada 60 TL. Et yine ucuz. Vatandaş, etini alıyor. 4 tane erik bir kişiyi doyurmaz ama 1 kilo kıyma 10 kişiyi doyurur. Biz vatandaşın yanındayız, etin fiyatı gayet uygun. Devlet, vatandaş ve esnaf bir. Biz vatandaşa ucuz vereceğiz, o da gıdasını alacak. Ben iğne, aşı falan bilmiyorum. Pandeminin en büyük ilacı et. Etini, kelleni, kokorecini, sakatatını yiyeceksin. Sabah, öğle, akşam bana et verin yerim” şeklinde konuştu.

  • Zabıta 400 kilo bozulmuş ete el koydu

    Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde denetim ve kontrollerini arttırarak sürdüren zabıta ekipleri, yaptığı denetimler sonucunda bir iş yerinde 400 kilogram bozulmuş ete el koydu.

    Vatandaşın sağlıklı et tüketmesi için çalışmalarını sürdüren Şahinbey Belediyesi zabıta ekipleri, rutin olarak yapmış olduğu denetimler sırasında bir iş yerinin hava deposunda bozulmuş halde 400 kilogram et tespit etti. Ekipler iş yerindeki bozulmuş etlere el koyarken, iş yeri kapatıldı. İş yeri sahibine ise idari ceza işlemi uygulandı.

    Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, halkın sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak için zabıta ekiplerinin denetim ve kontrollerini aralıksız bir şekilde sürdürdüğünü belirterek, “Ekiplerimiz yaptıkları rutin denetimler sırasında bir iş yerinde 400 kilogram bozulmuş ete el koyarak imha etmiştir. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz vatandaşlarımızın sağlığı için 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşımızın sağlığını tehdit eden hiçbir olayı affetmeyeceğiz” diye konuştu.

  • Ucuz Ete Devletten Önce Esnaf Desteği!

    Burdurlu esnaf Serkan Özçelik, hükümetin et fiyatlarını düşürmesi konusundaki kampanyasına devletten önce destek verdi.

    Burdur – Fethiye Karayolu üzerinde faaliyet gösteren işletmesinde kuzu ve oğlak tandır etinde yüzde 40’a varan bir indirim başladı. ’Herkes et yesin, bu lezzetleri herkes tatsın’ diyerek yola çıktığını söyleyen işletme sahibi Özçelik, “Et fiyatı öyle düşmez, böyle düşer” sloganıyla bugünden itibaren geçerli olmak üzere kuzu ve oğlak tandır fiyatını 120 TL’den 80 TL’ye düşürdü.

    Özçelik ayrıca, talep olması halinde pişmemiş hali ile et satışı da yapabileceklerini ifade etti.

  • Tarihi geçmiş 8,5 ton beyaz ete el konuldu

    Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde beyaz et satışı yapan firmanın deposunda yapılan baskında 8,5 ton tarihi geçmiş ete el konuldu. Firmanın deposunda 3 kamyon tarihi geçmiş et çıkarıldı.

    19 Mayıs Gıda, Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, 19 Mayıs Belediyesi ortaklaşa düzenlediği denetimler sonucu, firmanın deposunda tarihi geçmiş 8,5 ton beyaz ete el konularak yasal işlem yapıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerine teslim edilen tarihi geçmiş etlerle ilgili 19 Mayıs Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yasal işlem başlattı.

  • Karesi’de kaçak ete geçit yok

    Karesi ilçesinin Maltepe Mahallesi’nde, polis tarafından şüpheli bir araçta yapılan aramada, 250 kilogram kaçak et bulundu. Torbalar halindeki menşei ve kaynağı belli olmayan hayvansal ürünler Karesi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından imha edildi.

    Balıkesir’in Karesi ilçesi Maltepe Mahallesi’nde devriye gezen polis ekipleri, H.T.’ye ait 10 LF 105 plakalı aracın arka koltuğunda ve bagajında torbalar halinde paketlenmiş 250 kilogram ağırlığında dana ciğeri, et, kuyruk yağı ve sakatat ele geçirdi. Araç sahibi H.T. ve etlerin sahibi olduğunu belirten L.Ö.’nün menşei ve kaynağı belli olmayan hayvansal ürünleri İstanbul’dan belgesiz olarak araç bagajında insan sağlığına uygun olmayan şekilde Balıkesir’e getirdikleri öğrenildi.

    Olay yerine gelen Karesi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Karesi Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri ve veteriner hekim kontrollerinde aracın belgesiz olarak insan sağlığına uygun olmayan şekilde etleri taşıdığı tespit edildi. Araç sahibi H.T. ve etlerin sahibi L.Ö. hakkında Karesi Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerince 2 bin 202 TL idari para cezası uygulandı.

    Karesi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kaçak ürünler Balıkesir çöplüğünde imha edildi.