Etiket: Başarısı

  • OMÜ öğretim üyelerinin proje başarısı

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) öğretim üyelerinin 2016 yılı içinde yürüttüğü bilimsel araştırma projelerinin bütçesi 21 milyon 392 bin 556 lira oldu.

    OMÜ’de 2016 yılında destek alan toplam 214 bilimsel araştırma projesinin 191 adedi OMÜ’nün kendi öz gelirlerinden sağlanan desteklerle finanse edildi. Bu projelerin toplam bütçesi 10 milyon 362 bin 81 lira oldu.

    Diğer ulusal fonlardan sağlanan desteklerle yürütülen 16 adet projenin 14’ü TÜBİTAK tarafından desteklenirken, bu projelerin toplam bütçesi 8 milyon 330 bin 600 liraya ulaştı. Uluslararası destek alan 4 adet projenin bütçesi de 2 milyon 348 bin 778 TL olarak gerçekleşti. Üniversite-Sanayi AR-GE proje ortaklığı olarak yürütülen 3 projenin bütçesi ise 351 bin 117 TL oldu. OMÜ’de 2016 yılında AR-GE için ayrılan bütçenin toplam üniversite bütçesi içerisindeki payı yüzde 3,26 olarak gerçekleşti.

    “Hedefimiz Üniversite-Sanayi AR-GE iş birliğini daha da geliştirmek”

    Ondokuz Mayıs Üniversitesince yürütülen projelerin ve sağlanan desteklerin önemine dikkat çeken Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, “Üniversitemizde yürütülen projelerin hem sayısı hem de bütçesi her yıl artmaya devam ediyor. 2016 yılında üniversitemizde yürütülen proje çeşitliliği incelendiğinde, Üniversite-Sanayi iş birliğinin daha da artırılmasının gerektiği görülmektedir” dedi.

    “Başaracağımızdan eminiz”

    Prof. Dr. Kuran, hedeflerinin üniversitenin sanayi ile AR-GE’ye dayalı iş birliğini TEKNOPARK ve Teknoloji Transfer Ofisi aracılığıyla geliştirmek olduğunu açıklayarak, “Üniversite öğretim üyelerinin ve girişimci çalışmalarının önünü açarak yapılan AR-GE çalışmalarının sanayimiz ve ülkemiz için ekonomik faydaya dönüştürülmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Üniversitemizin bilim insanı kalitesini göz önüne aldığımızda bunu başaracağımızdan eminiz” şeklinde konuştu.

  • (Özel Haber) Tek kollu şefin büyük başarısı

    15. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Gastronomi Festivali kapsamındaki yarışmada, tek koluyla üçüncü olarak büyük bir başarıya imza atan şef, gözünü Mayıs’ta yapılacak olan ’Master Of Cake Türkiye’ finalindeki altın madalyaya dikti.

    Edinilen bilgiye göre, 5 yıl önce sağ kolunu, AVM’nin kapısına çarpınca oluşan tümör sebebiyle kaybeden 34 yaşındaki Hamza Taşdemir, 15. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Gastronomi Festivali’ne damga vurdu. Tek koluyla, ’Artistlik Pastacılık’ dalında girdiği yarışmada, 33 rakibini geride bırakan Taşdemir, bronz madalya almaya hak kazandı. 3 çocuk babası Taşdemir, bundan sonraki hedefinin 20-21 Mayıs’ta Samsun’da yapılacak olan Master Of Cake Türkiye yarışmasında altın madalya kazanmak olduğunu söyledi.

    “Mesleğime ve hayatıma daha sımsıkı sarıldım”

    Kolunu kaybetmesine rağmen mesleğinden kopamadığını belirten Hamza Taşdemir, “İlk olarak baklavacı olarak çalışıyordum. 5 yıl iyi bir baklavacılık eğitimi aldıktan sonra başka bir işletmede pastacı olarak görev aldım. Buradaki işyerinin bulunduğu AVM’de geçirdiğim iş kazası sonucu sağ kolumda tümör oluştu. Yaklaşık 3 yıl süren ameliyat ve tahliller sonrasında kolumu kaybettim. Ancak mesleğim olan pastacılıktan hiçbir zaman kopmadım. Mesleğime ve hayatıma daha sıkı sarılarak, çalışmaya devam ettim” dedi.

    “Başarım beni hırslandırdı”

    İşini yaparken çok mutlu olduğunu ifade eden Taşdemir, “En son geçen hafta İstanbul’da yapılan bir yarışmada, yapmış olduğum ’Sultan Alparslan ve Askerleri’ adlı çalışmamla bronz madalya almaya hak kazandım. Bu tabi beni daha da hırslandırdı. Artık önümde daha büyük hedeflerim var. Memleketime ve milletime daha faydalı olmak istiyorum. Bundan sonra daha dikkatli ve titiz olarak çalışarak İnşallah daha büyük başarıları elde etmek istiyorum” diye konuştu.

    “Tecrübelerimi gelecek nesillere aktarmak istiyorum”

    Kendini engelli biri olarak görmediğini belirten Taşdemir sözlerini şöyle sürdürdü:

    “Ben aslında engelli değilim, kendimi öyle görüyorum. 22 yıldır bu mesleğin içerisindeyim. Çok farklı işletmelerde çalışarak büyük tecrübe edindim. Kolumun yokluğu bana hiçbir zorluk oluşturmuyor. Kolumu kaybetmeden önce sağ elimle çalışıyordum. Allah’ın bir lütfu inayeti olacak ki sol elimi kullanmakta hiç zorluk çekmedim. Sanki doğuştan beri solaktım. Kendi evimde küçük bir atölyem var. Orada işlerimi yürütüyorum. Başta insanlar bana ’yapamazsın, zor olur’ gibi şeyler söylüyordu. Ama bunlar beni yıldırmadı. Sonuç olarak iki kolu sağlam çok sağlıklı insanların gittiği yarışmada hem de onlarla aynı kategoride değerlendirilerek bir madalya kazandım. Bu, bana ’yapamazsın’ diyen insanlara aslında bir cevaptır.”

    “Hedefim altın madalya”

    Şu andaki hedefinin altın madalya kazanmak olduğunu dile getiren Taşdemir, “Önümüzdeki 20-21 Mayıs’ta, Samsun’da yapılacak olan Master Of Cake Türkiye yarışmasından altın madalya ile dönmek istiyorum. Şimdi bu yarışma için hazırlıklara başladım. Gaziantep Aşçılar Derneği (GAPDER) bana verdikleri destekte inşallah yapılacak olan tüm yarışmalara katılmak istiyorum. Kendime öyle bir hedef koydum” şeklinde konuştu.

  • Ordu Ticaret Borsası’nın büyük başarısı

    Ordu Ticaret Borsası Proje Ofisi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na sunulan ‘Examination of Traditionaland Modern Applications in HazelnutProduction’ (Fındık Üretiminde Geleneksel ve Modern Yöntemlerin İncelenmesi) başlıklı proje, AB tarafından kabul edilerek hibe desteği almaya hak kazandı.

    Ordu Ticaret Borsası’nın Proje Ofisi tarafından hazırlanan ve fındıkta geleneksel üretim teknikleri ile modern üretim yöntemlerinin ele alındığı proje 2016 yılı Erasmus kapsamında 287 projenin içinden ‘İyi Uygulamaların Değişimine Yönelik Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar’ faaliyeti kapsamında kabul edilen 11 proje içerisine alındı.

    İtalya, İspanya ve Türkiye arasında bir stratejik ortaklık kurularak Türkiye’den Ordu Ticaret Borsası, Ordu Valiliği, Ordu Üniversitesi ve Altınordu Ziraat Odası, İtalya’dan TUSCİA Üniversitesi, İspanya’dan IRTA Araştırma Enstitüsü’nün paydaş kurumlar olduğu proje kapsamında örnek bir fındık bahçesi oluşturulacak.

    Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, hazırlanan bu projede kalite ve verimi artırmak amacıyla çiftçilerin mesleki kapasitelerinin uluslararası boyutta yeni teknolojilerin ve iyi uygulama örneklerinin paylaşımı ile geliştirilmesine odaklanıldığını belirtti.

    Kahraman, “Proje ile birlikte, Türkiye, İtalya ve İspanya arasında stratejik bir işbirliği oluşturularak yapılan çalışmalar uluslararası boyuta taşınacak ve iyi uygulamaların, teknoloji ve etkili tarımsal üretim mekanizmalarının çiftçilere indirgenerek paylaşımı sağlanacaktır. Proje sonunda akademisyenlerin desteği ile sektöre yenilikçi yaklaşımlar içeren ve sektörü bir bütün olarak değerlendiren 4 dilde tercüme edilen bir kitap ve beş dönüm arazi üzerine tesis edilen örnek bir bahçe oluşturulacaktır” dedi.

  • Genç mimarın Türkiye’den ABD’ye uzanan başarısı

    Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden birincilikle mezun olan İdil Kantarcı, kısa zamanda dikkat çeken bir kariyerin sahibi olarak dünyanın en önemli mimarlık ve tasarım firmalarından biri olan Perkins+Will’in bünyesinde iş hayatına başladı.

    Geçen yıl Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun olan İdil Kantarcı, eğitimine İtalya’nın Universite Studi Degli Di Sassari ile Amerika’nın University of North Carolina Charlotte üniversitelerinde devam etti. Ayrıca Fransa ve İtalya’da yaz stajları yaparak mesleki deneyimleri elde eden Kantarcı, üniversite yaşamı boyunca katıldığı ulusal ve uluslararası birçok yarışmadan ödüllerle döndü. Genç tasarımcı ve mimar, Lufthansa, Philips ve W Hotel gibi kendi alanında önde gelen firmaların açtığı yarışmalarda da çeşitli dereceler elde etti.

    İstanbul Topkapı Fold Community gibi Türkiye’de de büyük ölçekli çalışmalara imza atan ve Perkins+Will’de iş hayatına atılan İdil Kantarcı, başarılı projelere imza atmak istediğini belirtti. Kantarcı, “Üniversitemin son senesini University of North Carolina, Charlotte’ta okudum. Bitirme projemin final sunumuna çeşitli firmalardan profesyonel olarak çalışan mimarlar geldi. Final sunumum sayesinde mezun olmadan birçok firma ile görüşme fırsatım oldu. Bu firmalardan biri de işlerini yakından ve çok beğenerek takip ettiğim Perkins+Will idi. Amerika’daki mezuniyetimin ardından Perkins+Will’in teklifini kabul ederek Charlotte ofisinde çalışmaya başladım. Firma, tasarımın yaşamı ve toplumu değiştirebilecek güce sahip olduğu inancı üzerine kurulan bir felsefeye sahip. Dünya genelinde 20’nin üzerinde ofis ile mimarlık, iç mimarlık, şehir planlama ve peyzaj mimarisi üzerine farklı ölçekte hizmet veriyor. Türkiye’de de aktif bir şekilde çalışılıyor. Benim de amacım uluslararası projelerde deneyim elde etmek ve ülkem için başarılı projelere imza atmak” dedi.

    Serbest olarak konsept, mobilya ve obje tasarımı da yaptığını belirten başarılı genç, New York’ta yeni bir mobilya markası olan Naturalist’in kreatif direktörlüğünü de üstleniyor. Naturalist için marka ve sergi salonu konsept çalışmaları yapan İdil’in tasarımlarının bu sene içerisinde Naturalist New York ve Washington DC sergi salonlarına çıkarılması planlanıyor.

  • Ordu’da HES başarısı

    Ordu’nun su kaynaklarından enerji elde edilmesi amacıyla Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan hidroelektrik santralı (HES) çalışmalarında hedeflenen kapasitenin yüzde 52’sine ulaşıldı.

    DSİ 7. Bölge Müdürü Ahmet Kanık, Ordu’daki su kaynakları üzerinde bugüne kadar 27 HES planlandığını, bunun 12’sinin inşaatının tamamlanarak enerji üretmeye başladığını, 1 HES’in inşaat aşamasında ve 14 HES’in ise planlama aşamasında olduğunu belirtti.

    Kanık, “Ordu’da planlanan 27 HES’in kurulu gücü 666 MW, üretilmesi planlanan enerji miktarı ise 2 bin 112 Gwh/yıl olarak belirlenmişti. Halen devreye alınarak enerji üretmeye başlayan 12 HES’in kurulu gücü 346,236 MW, üretilen toplam enerji miktarı ise 1123,569 Gwh/yıl olarak belirlenmiştir. Bu rakamlar 27 HES’in tam kapasite faaliyete geçtiğinde üretmesi beklenen enerjinin yüzde 52’sidir. İnşaat aşamasında olan bir HES’in faaliyete geçmesiyle yüzde 11 oranında bir artış olacak ve üretilmesi planlanan enerjinin yüzde 63’üne ulaşılmış olacaktır” dedi.