Etiket: Atso

  • ATSO üyeleri ‘Kişisel Verilerin Korunması’ hakkında bilgilendirildi

    ATSO üyeleri ‘Kişisel Verilerin Korunması’ hakkında bilgilendirildi

    Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 22. Grup (Bilişim) Meslek Komitesi öncülüğünde tüm ATSO üyelerine yönelik, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) ve Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi (VERBİS) bilgilendirme toplantısı yapıldı.

    Çok sayıda ATSO üyesinin ilgi gösterdiği toplantıda, Uluslararası Gizlilik Profesyonelleri (IAPP) Türkiye Başkanı ve KVKK Uzmanı Av. Serhat Turan ile Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı ve Kişisel Verilerin Korunması (ISO 27001) Başdenetçisi Yusuf Kelpetin sunum yaptılar.

    Toplantının açılışında konuşma yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Atılgan, Oda olarak Endüstri 4.0 ile dijital dönüşüme çok önem verdiklerini ve bu konularda yoğun biçimde çalışıldığını söyledi. Atılgan, “İnovasyon merkezimiz mekanik, elektronik ve yazılım alanlarıyla ve eğitim çalışmalarıyla üyelerimize hizmet vermektedir. E-ticaret ve e-ihracat alanlarında danışmanlık hizmetlerimiz devam etmektedir. Önümüzdeki dönemde de dijital dönüşüm danışmanlığı gibi çalışmalar planlamaktayız” dedi.

    ATSO Başkan Yardımcısı Mustafa Atılgan konuşmasına şöyle devam etti: “Kişisel verilerin korunması dijital çağın en önemli konularından birisidir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık her insan, her makina veri üretir hale gelmiştir. Geleceğin ekonomisi veri üretimine ve verilerin işlenmesine bağlı olacaktır. Kendi sektörü ve işiyle ilgili veri analizi yapan şirketler hızla öne geçmektedirler. Veri uzmanlığı, veri analizi, veri sorumlusu işleri geleceğin önemli sektörü, mesleği olacaktır. Verinin alınması, işlenmesi kadar önemli diğer konu verinin korunmasıdır. Cep telefonumuzla, sosyal medyayla sürekli olarak kişisel verilerimiz alınmakta, izlenmektedir. Bilgisayar korsanları şirket bilgisayarlarına sızarak en önemli bilgileri ele geçirebilmektedir. Dolayısıyla veri analizi yanında veri güvenliği de günümüzün önemli sorunlarından birisi olmuştur. Siber güvenlik devletler ve şirketler için hayati bir konu haline gelmiştir”

    Bu alanda Kanunun 2016 yılında çıkarıldığını ve Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun kurulduğunu dile getiren Atılgan, “Kanun özel nitelikteki kişisel verilerin, ilgilinin rızası olmadan işlenmesini yasaklamıştır. Kişinin giyimi, dernek üyeliği, varsa ceza mahkumiyeti bilgisi, sağlığı, biyometrik ve genetik bilgileri özel nitelikli bilgidir. Kişisel veriyi hukuka aykırı olarak kullanan, gerektiği biçimde silmeyen kişiye hapis cezası hükmü getirilmiştir. Veri sorumlusu tanımıyla sicil sistemi getirilmiştir. Ayrıca ciddi para cezaları da öngörülmüştür. Bu nedenle şirketlerimiz verilerinin güvenliğine, verilerinin kullanılmasına ve başkalarının verilerini kullanmaya çok dikkat etmek zorundadırlar. Konu girişimcileri, hukukçuları, muhasebe, banka, sigorta, sağlık gibi çok fazla veri işleyen sektörleri yakından ilgilendirmektedir” diye konuştu.

    22. Grup Meslek Komitesi Meclis Üyesi Behçet Ülker de yaptığı konuşmada, “6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları kuralları düzenleme amacı taşımaktadır. Çok yeni bir kavram olan kişisel verilerin korunması kanunu hakkında tüm ATSO üyelerimizin bilgi sahibi olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

  • ATSO Başkanı Çetin: ” Sebze fiyatlarındaki düşüşler gıda enflasyonunu eksiye çekti”

    ATSO Başkanı Çetin: ” Sebze fiyatlarındaki düşüşler gıda enflasyonunu eksiye çekti”

    Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Mevsimsel faktörlerin tüketici enflasyonuna olumlu yönde etki ettiğini belirterek gelecek dönemlere dair sinyaller barındıran çekirdek enflasyon oranlarında ise düşüşün sınırlı kaldığı böyledi.Başkan Çetin, “Sebze fiyatlarındaki düşüşler gıda enflasyonunu eksiye çekti” dedi.

    Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, 2019 Mayıs ayı enflasyonu bir önceki aya göre TÜFE’de %1.25 olan beklentilerin altında bir düzeyde %0,95 oranında kaldığını hatırlatan Çetin, ” Yurtiçi ÜFE ise %2,67 olarak açıklanmıştır. Yıllık enflasyon ise tüketici fiyatlarında %18,71, yurt içi üretici fiyatlarında %28,71 olarak gerçekleşmiştir. Aylık olarak en yüksek artış gösteren seçilmiş maddeler %24,68 ile yer fıstığı, %24,34 ile limon ve %20,76 ile umreye gidiş ücreti, en fazla düşüş gösteren seçilmiş maddeler %54,56 ile sivri biber, %45,42 ile kuru soğan ve %33,30 ile salatalık olmuştur.” dedi.

    Sebze fiyatlarındaki düşüşler gıda enflasyonunu eksiye çekti

    Sebze fiyatlarındaki düşüş sayesinde gıda fiyatlarının Mayıs ayında artmamış, aksine %1.18 oranında düşmüş göründüğünü söyleyen Davut Çetin, biber, domates, salatalık, patates, kuru soğan gibi ürünlerde sert fiyat düşüşleri gerçekleştiğine dikkat çekti. çetin, ” Erik, kavun, karpuz, kiraz gibi ürünler henüz enflasyon sepetine girmemiştir. Böylece, ekmek, et ve et ürünleri, peynir, yağ gibi ürünlerdeki fiyat artışlarına rağmen gıda enflasyonu düşüş gerçekleşmiştir. Giyim fiyatları artışının Nisan ayındaki %5.46 artışın ardından Mayıs ayında da %4.16 artışla sınırlı kaldığı anlaşılmaktadır.” diye konuştu.

    Mayıs ayında sigara zammının enflasyonu %0.39 oranında artırdığını kaldeden ATSO Başkanı Davut Çetin, akaryakıt fiyatlarındaki artışın ulaştırma grubu fiyatlarını %2.18 artarak enflasyona %0.36 oranında katkı yaptığına dikkat çekti. Çetin, sonuç olarak tüketici enflasyonunda mevsimsel faktörlerin olumlu yönde etki ettiğini, ancak gelecek dönemlere dair sinyaller barındıran çekirdek enflasyon oranlarında düşüşün sınırlı kaldığının görüldüğünü ifade ettti.

    Yıllık enflasyon gıdada %28.4, hizmet sektöründe %15.1, enerji ve gıda dışı mallarda %17.45 düzeyinde olduğunu hatırlatan Çetin, ” Giyimde yıllık enflasyonun %4.55’de görünmesi TUİK’in kalite düzeltmeleri ve fiyat alım yöntemi ile açıklanabilir.” dedi.

    Gıda’da TÜFE düştü, Yİ-ÜFE arttı

    Ekonomideki durgunluğa ve kur artışının yavaşlamasına rağmen Yİ-ÜFE artışı Mayıs ayında aylık %2.67, yıllık %28.7 oranlarıyla yüksek kalmaya devam ettiğini kaydeden Çetin şöyle devam etti: ” Gıda fiyatlarındaki artışın TÜFE’de eksi %1.18 iken, Yİ-ÜFE’de %4.26 olması dikkat çekicidir. Üretici fiyatları petrol fiyatına ve döviz kuruna bağlı kalmaya devam etmektedir. Dolayısıyla yaz sezonunda sebze-meyve fiyatları ve döviz kurundaki düşüşe bağlı olarak enflasyonda bir süre daha olumlu bir seyir bekleyebiliriz. Bununla birlikte enflasyonun halen yüksek düzeyde kaldığı, üretici maliyetlerindeki yüksekliğin ekonomideki durgunluk nedeniyle tüketici fiyatlarına tam yansımadığı dikkate alınmalıdır.”

    Batı Akdeniz Enflasyonu Türkiye ortalamasının üzerinde

    Batı Akdeniz’de TÜFE oranının, aylık bazda %1,29, beş aylık bazda %5,68 ve yıllık bazda %19,06 olarak gerçeklşetiğini hatırlatan Çetin, “TR61 Bölgesi (Antalya-Isparta-Burdur), 26 bölge arasında aylık enflasyonda 5., beş aylık enflasyonda 5. ve yıllık enflasyonda ise 19. sırada yer almıştır. Bu oranlara göre Antalya, Isparta ve Burdur illerini kapsayan Batı Akdeniz Bölgesi’nin, aylık, beş aylık ve yıllık değerlendirmede turizmdeki canlanmanın da etkisi ile Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu görülmüştür. ” diye konuştu.

  • ATSO Başkanı Çetin: “Enflasyonun riskleri devam ediyor”

    Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkan Davut Çetin, enflasyonda yavaşlamanın ve Aralık’ta kaydedilen düşüşün sevindirici olduğunu, fakat mevcut enflasyon risklerinin devam ettiğini söyledi.

    ATSO Yönetim Kurulu Başkan Davut Çetin, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Enflasyonda yavaşlamanın ve Aralık’ta kaydedilen düşüşün sevindirici olduğunu belirten Başkan Çetin, diğer taraftan mevcut enflasyonun çok yüksek olduğunu ve risklerin devam ettiğini kaydetti.

    Aralık ayı enflasyonunun beklentiler doğrultusunda bir önceki aya göre düşüş gösterdiğini kaydeden Başkan Çetin, “2018 Aralık ayı enflasyonu TÜFE’de yüzde 0,40, Yurtiçi ÜFE’de yüzde 2,22 düşüş göstermiştir. Yıllık enflasyon ise tüketici fiyatlarında yüzde 20,30, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 33,64 olarak gerçekleşmiştir” dedi.

    “En fazla fiyat dalgalanması Antalya ürünlerinde”

    Başkan Çetin, “Aylık olarak en yüksek artış gösteren seçilmiş maddeler yüzde 36,82 ile patlıcan, yüzde 32,97 ile salatalık ve yüzde 29,38 ile kabak olurken, en fazla düşüş gösteren seçilmiş maddeler yüzde 17,64 portakal, yüzde 12,80 ile domates olmuştur. Bir başka deyişle, en fazla fiyat dalgalanmasına tabi olan ürünler Antalya ürünleri olmuştur. Aralık ayında TÜFE’de düşüşü motorlu taşıt ÖTV ve akaryakıt fiyat indirimleri ile giyimdeki indirimler sağlamış, gıda fiyatlarında artış devam etmiştir. Yıllık enflasyondaki en fazla artış yüzde 31,36 ile ’ev eşyası’, yüzde 28,80 ile ’çeşitli mal ve hizmetler’ ve yüzde 25,11 ile ’gıda ve alkolsüz içecekler’ gruplarında gerçekleşmiştir. Üretici fiyatlarında düşüş, elektrik ve doğal gaz tarifelerinde indirim, petrol ve demir-çelik fiyatlarındaki düşüşün sonucudur. Nitekim bir önceki aya göre en fazla düşüş; yüzde 22,56 ile ham petrol ve doğal gaz, yüzde 13,14 ile kok ve rafine petrol ürünleri, yüzde 8,47 ile elektrik, gaz üretim ve dağıtımında gerçekleşmiştir. Buna karşılık tütün ürünleri yüzde 1,99, içecekler yüzde 1,74, diğer ulaşım araçları yüzde 1,59 ile bir önceki aya göre endekslerin en fazla arttığı alt sektörler olmuştur.”

    “Düşüş sevindirici ama enflasyon çok yüksek”

    Enflasyonda geçtiğimiz ay başlayan yavaşlama ve Aralık ayında kaydedilen düşüşün sevindirici olduğunu ifade eden Çetin, “Dünya ekonomisinin içinde bulunduğu durumda bu düzeyde enflasyonun çok yüksek kaldığını ve risklerin devam ettiğini gözden kaçırmamalıyız. Normal koşullar altında enflasyonun yılın son aylarında baz etkisiyle düşerek yüzde 17 düzeyine gerilemesi genel beklentidir, ancak önümüzdeki aylarda bir çok faktör önemli olacaktır. Petrol fiyatı dolar bazında Ekim ayından bugüne yüzde 35 düşmüştür, bu düşüş döviz kuruna bağlı olarak önümüzdeki aylarda yurtiçi enflasyonu da olumlu etkileyecektir. Çekirdek enflasyon oranlarının hafif gerileme göstermekle birlikte yüzde 20 düzeyinde kalması ve yılın ilk yarısında baz etkisinin enflasyonu yükseltici yönde olması ise olumsuz faktörler arasındadır. Döviz kurunun küresel gelişmelerle dalgalanacağı bir dönemde bulunmamız belirsizliği ve enflasyonu artırıcı rol oynayacaktır. İstihdam üzerindeki prim ve vergiler düşürülmediği için asgari ücret artışının enflasyon üzerindeki etkisi de olumsuz olacaktır. Dolayısıyla henüz aşırı iyimserliğe kapılmamak gerekir. Bir başka önemli husus, enflasyonun toplu taşıma tarifelerinin ve ekmek fiyatının sabit tutulması, tütün gümrük vergisi indirimi, KDV ve ÖTV indirimleriyle baskılanmasıdır. Bu önlemlerin piyasanın işleyişini ve mali dengeleri bozmaması kadar, ne kadar sürdürülebileceği de önemli konudur” diye konuştu.

    “Ekonomideki yavaşlama işletmeleri zorluyor”

    Çetin, “Enflasyonun önümüzdeki aylardaki seyri kadar önemli olan diğer konu, ekonomideki yavaşlamadır. Ekonomide durgunluk ve yüksek finansman maliyetleri karşısında fiyatlarını ve cirolarını artıramayan işletmelerin çok zorlandığı bir dönemdeyiz. Bu nedenle dış finansman kaynağı sağlanarak reel sektörün finansman ihtiyacının karşılanması önemli hale gelmektedir” dedi.

    Batı Akdeniz’de yıllık enflasyonun Türkiye ortalamasının 1,1 puan üzerinde olduğunu belirten ATSO Başkanı Çetin, “Bölgemizdeki TÜFE oranı, aylık yüzde -0,64, yıllık bazda yüzde 21,41 olarak gerçekleşmiştir. Bölgemizde yıllık enflasyon Türkiye ortalamasının 1,1 puan üzerindedir. TR61 Bölgesi (Antalya-Isparta-Burdur), 26 bölge arasında aylık enflasyonda 22. sırada, yıllık enflasyonda ise 13’üncü sırada yer almıştır.”

  • ATSO İnovasyon Merkezi “İNOVATSO” açıldı

    Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Antalya Çevre Yolu Üzerindeki Hizmet Binası içerisinde kurulan ATSO İnovasyon Merkezi “İNOVATSO” törenle açıldı.

    ATSO İnovasyon Merkezi “İNOVATSO” törenle açıldı. “İNOVATSO”nun açılışı nedeniyle ATSO Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta dijital dünyanın fenomen ismi Serdar Kuzuloğlu “İyi Fikir Taze Yenir” konulu bir sunum yaptı. Konferansa Vali Vekili Hamdi Bolat, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, ATSO Yönetim Kurulu, Meclis ve Komite Üyelerinin yanı sıra, STK başkanları, siyasi parti temsilcileri, iş dünyası ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

    Törende ATSO Başkanı Davut Çetin, “Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2016 yılında endüstri 4.0 konusunu gündemimize aldık. 2017 yılını ATSO inovasyon yılı ilan ettik ve inovasyonu gündeme aldık. Ben o günlerde ATSO’da inovasyon merkezi kuralım dediğimde, bazı arkadaşlarımız odada zor olur demişlerdi. 2018-2020 dönemimizin temasını Antalya 4.0 olarak belirledik, hem araştırma projesini başlattık hem de inovasyon merkezi açılışı hedefini koyduk. Ve işte yıl sonunda her iki hedefimize ulaşmış bulunuyoruz” dedi.

    ATSO Başkanı Davut Çetin konuşmasını şöyle sürdürdü;

    “Biz Antalya 4.0 ismini geçen yılın sonunda belirlemiştik. Dünya Ekonomik Forumu 2019 Davos Zirvesi temasını küreselleşme 4.0 olarak seçti. Antalya olarak bu konuda dünyaya örnek olduğumuzu söyleyemeyiz, ama artık dünyayı yakından takip ettiğimizi rahatlıkla söyleyebiliriz. Antalya’da 4 yıl önce ar-ge merkezimiz yoktu, bugün 15’e çıkmış durumdayız. Bugün inovasyon merkezimizi açıyoruz. Üniversitemiz kurdu, belediyelerimiz inovasyon merkezi kuruyorlar, bunun da arkası gelecektir. Merkezimizde mekanik, elektronik ve yazılım atölyeleri yer almaktadır. Mekanik atölyemizde 4 eksenli CNC router ile bilgisayarda hazırlanan tasarımların prototipi yapılabilecektir. Elektronik atölyemizde 3 boyutlu yazıcı bulunmaktadır. Yazılım atölyesinde NVIDIA Jetson Geliştirme Kiti yapay zekaya dayalı yazılım yapma imkanı vermektedir. Dolayısıyla endüstri 4.0 teknolojilerinin bir kısmını üyelerimizin, şirketlerimizin, girişimcilerin hizmetine sunmuş olmanın gururunu yaşıyoruz. Sanayide çalışanlar prototip üretmenin zorluklarını iyi bilirler. Antalya’da prototip yaptırmak zor olduğu için, İstanbul’a, İzmir’e, Konya’ya gidilir. KOBİ’lerimiz, genç girişimciler bazen bir kez kullanacakları için bu cihazları alamazlar. Merkezimizin maliyeti 1 milyon lirayı aştı. Bundan sonra da bu yatırım bütçesi artmaya devam edecektir, fakat üyelerimize ve girişimcilere sağlayacağımız fayda zamanla on milyonları, hatta ümit ederim ki, yüz milyonları bulacaktır.”

    “Ar-ge de geri kaldığımızda yenilik ve patent alanında da geride kalıyoruz”

    Growtech Fuarı’nda tarım inovasyon ödüllerini hatırlatan Çetin, “Orada da ar-ge ve patent konusuna değindim. Türkiye olarak geçen yıl ar-geye 8 milyar dolar harcadık. Bu yıl Amazon’un ar-ge harcaması ise 22 milyar dolara yükseldi. Geçen yıl koskoca tarım sektöründeki özel sektör ar-ge harcaması 53 milyon lira görünüyor, turizm sektöründe ar-ge harcaması 450 bin TL görünüyor. Sağlık sektöründe özel sektör ar-gesi 10 milyon liradır ve elbette çok düşüktür. Artık her kurumun bile ar-ge birimi olmalıdır, herşeyi devletten bekleyemeyiz. Ar-ge de geri kaldığımızda yenilik ve patent alanında da geride kalıyoruz. 2016 yılında Avrupa patent ofisine ülke olarak sadece 510 başvuru yapmışız, İsviçre ve Hollanda’nın her biri 7 bin başvuru yapmış. ABD patent ofisine 343 başvuru yapmışız. Çin’de bir üniversite ABD’ye bizim 5 katımız patent başvurusu yapmış. Antalya’nın nüfusu 2.5 milyondur, ama geçen yılki patent tescili sayımız 12’dir. İşte bunun için, inovatso’nun aynı zamanda bir eğitim merkezi, üniversite-sanayi işbirliği platformu ve bir inovasyon ağı platformu olmasını arzu ediyoruz. Antalya’da sanayi sitelerinde, Organize Sanayide, Serbest Bölgede birçok sanayici birlikte ürün ve hizmet geliştirebileceği komşusunu tanımamaktadır. Türkiye’de iş insanlarını biraraya getiren çok sayıda platform, dernek bulunuyor. Fakat bilimsel ve teknik bilgi ve uzmanlık alışverişine imkan sağlayan network yapıları, yani ağ yapıları yok denecek kadar azdır. Birçok deneyimli mühendis, yenilikçi girişimci varolan ağların dışındadır. Avrupa’da 80 yaşında emekli insanlar halen atölyelerde, laboratuvarlarda yenilik projelerinde çalışmaya devam ediyorlar. Biz tecrübeden yararlanmayı bilmiyor, gençlere öncülük yapmıyor, yer kavgasıyla zaman kaybediyoruz. İNOVATSO bu kısır döngüyü kıracak, burada araştırma, geliştirme, yenilik kültürüyle işbirliğini oluşturacak, teknoloji girişimlerinin önünü açacak bir kuluçka merkezi de olmalıdır” diye konuştu.

    “21. Yüzyıl’da küçük olsun, benim olsun anlayışıyla devam edemeyiz”

    Antalya’da 15 ar-ge merkezinin çoğunluğu tarım sektöründe olduğunu ifade eden ATSO Başkanı Çetin, “biz bu merkezler arasında işbirliğinin olmasını arzu ediyoruz. Antalya’da yazılım ve tasarımda, biyoteknoloji, biyomedikal, fotonik, yapay zeka, ileri malzeme, gıda işleme teknolojisi alanlarında ar-ge ve inovasyon merkezleri artmalıdır. Ortak merkezler kurma ve işletme aşamasına, ortak ar-ge ve yenilik aşamasına da geçmeliyiz. 21. Yüzyıl’da küçük olsun, benim olsun anlayışıyla devam edemeyiz. Antalya 4.0 projesi kapsamında gördük ki, dünyada kentler açık veri merkezleriyle, şirketler açık inovasyon platformlarıyla ilerliyor. Kafalarımızı kumdan çıkarmalıyız. Antalya içinde birbirimizle rekabet etmenin anlamı yoktur. Bu çağda rekabet ölçeği küreseldir. Artık 21. Yüzyıl kültürüne doğru ilerlemek zorundayız. Gençlerimizi 1970’lerin dünyasından 2020’lere getirmek için çaba harcamalıyız. Gençlerimizi bilime yönlendirmeli, bilim müzeleri, bilim parkları kurmalı, günlük hayatımızda, televizyonlarımızda, medyamızda bilim ve yenilik kültürüne yer açmalıyız. Hep birlikte bu çabalarımızla bir ışık da biz yakmış oluyoruz. inovasyon merkezimizin Antalya ve Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum.”

    Konuşmanın ardından Serdar Kuzuloğlu “İyi Fikir Taze Yenir” konulu bir sunum yaptı. Kuzuloğlu’nın konuşmasının ardından ATSO Hizmet Binası içinde oluşturulan ATSO İnovasyon Merkezi “İNOVATSO”nun resmi açılışı gerçekleştirildi.

  • ATSO İnovasyon Merkezi “İNOVATSO” Açılıyor

    Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Antalya Çevre Yolu Üzerindeki Hizmet Binası içerisinde kurulan ATSO İnovasyon Merkezi “İNOVATSO” törenle açılıyor.

    “İNOVATSO”nun açılışı dolayısıyla Avrupa İletmeler Ağı Projesi’nin katkılarıyla düzenlenecek konferansta dijital dünyanın fenomen ismi Serdar Kuzuloğlu “İyi Fikir Taze Yenir” konulu bir sunum yapacak. ATSO Başkanı Davut Çetin, İNOVATSO’nun Antalya ve bölgesinde, girişimci adaylarının fikirlerini katma değer oluşturacak marka ürünlere dönüşmesine aracılık edecek bir ön kuluçka merkezi olarak tasarlandığını söyledi.

    Mekanik, yazılım ve elektronik atölyeleri

    Davut Çetin, “Antalya 4.0 vizyonu çerçevesinde, yenilikçi ve katma değeri yüksek bölgesel girişimcilik ekosistemini oluşturmak amacıyla kurduğumuz ATSO İnovasyon Merkezimizi, Antalya’ya ve ülkemize kazandıracak olmanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Inovasyon merkezimizde mekanik, yazılım ve elektronik atölyeleri oluşturduk. Ayrıca girişimciler için kübik ofislerimiz ve toplantılar için belirlenmiş alanlarımız mevcut. Odamız hizmet binası içerisinde 24 saat hizmet verecek İNOVATSO bünyesinde üç boyutlu yazıcıdan cnc tezgahına kadar pek çok ekipman girişimcilerin kullanımına sunulacak. İNOVATSO, fikirlerini geliştirmek, prototipe dönüştürmek isteyen ancak yeterli ekipmanı bulamayan veya yatırımcılarla bir araya gelemeyen girişimcilerin buluştuğu bir yer olacak. INOVATSO’yu yenilikçi fikirler için bir başlangıç noktası olarak tanımlıyoruz, Antalyalı girişimcilerin fikirlerini markaya ve katma değeri yüksek ürünlere dönüştürdüğü bir platform olmasını umut ediyoruz. Önümüzdeki süreçte bu merkezin Antalya girişimcilik ekosisteminin önemli bir parçası haline geleceğine inanıyoruz” dedi.

    Kuzuloğlu’ndan “İyi Fikir Taze Yenir” Konferansı

    İNOVATSO’nun açılış töreni kapsamında, KOBİ ve girişimcilerin uluslararası pazarlara açılmasını sağlamak amacıyla ATSO tarafından yürütülmekte olan Avrupa İşletmeler Ağı Projesi’nin katkılarıyla ATSO Atatürk Konferans Salonu’nda 26 Aralık Çarşamba günü saat 14.00’te M. Serdar Kuzuloğlu tarafından “İyi Fikir Taze Yenir” konulu konferans gerçekleşecek.