Etiket: açık

  • Köroğlu, “Geleceği açık bir meslek”

    DÜZCE(İHA) – Düzce Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Necmi Köroğlu, sosyal güvenlik mesleğinin geleceğinin de açık olduğunu söyledi.

    SGK İl Müdürü Necmi Köroğlu, “Sosyal Güvenlik ve Mesleğin Geleceği” başlıklı konferansta, Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sosyal Güvenlik Programı öğrencileri ile bir araya geldi.

    Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren öğretim görevlisi Muzaffer Çabukoğlu, sosyal güvenliğin hem ülkemizde hem dünyada önemli bir alan olduğunu belirterek bu bağlamda Sosyal Güvenlik Kurumu başta olmak üzere dış paydaşlar ile iş birliği içerisinde konferansı düzenlediklerini ifade etti.

    SGK Müdürü Necmi Köroğlu verdiği konferansta, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yapısı, önemi ve vatandaşlarımıza verdiği hizmetler hakkında bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Sosyal güvenlik alanında meslek elemanı olacak öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Necmi Köroğlu, öğrencilerin hem kamu sektöründe, hem de özel sektör sigorta işletmelerinde çalışma fırsatlarının olduğunu belirterek mezuniyet sonrası bu alanda görev alacak öğrencilerin çok çalışması gerektiğini ifade ettiği konuşmasında sosyal güvenlik mesleğinin geleceğinin de açık olduğunu vurguladı.

    Konferansın sonunda kısa bir konuşma gerçekleştiren Doç. Dr. Yunus Biçen, Sosyal Güvenlik Programının önemini vurgulayarak, düzenlenen konferansın çok faydalı olduğunu dile getirdi. Soru-cevap bölümünün ardından, Doç. Dr. Yunus Biçen tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu Düzce İl Müdürü Necmi Köroğlu’na teşekkür belgesi takdim edildi. Program, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

  • ODTÜ akademisyenleri açık mekanda bilimsel söyleşiye katıldı

    ODTÜ’lü akademisyenlerin halka açık mekanlarda bilimsel söyleşilerinden oluşan ’Bilim Kafe’ etkinliğinde, Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mecit Halil Öztop, ’Mutfakta bilim mi olurmuş?’ başlıklı konuşmasıyla gıda maddeleri ve mutfak deneyimleri hakkında Mardin’de söyleşi gerçekleştirdi.

    ODTÜ Bilim Kafe etkinliğinin dokuzuncusu insanlığın ilk mutfak kültürünün oluştuğu Mezopotamya’da yer alan Mardin’de yapıldı. Mardin Müzesi-Müze Kafe’de yapılan etkinliğe ODTÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Eren Kalay, Doç. Dr. Mecit Halil Öztop ile Mardin Müzesi Müdürü Nihat Erdoğan ve çok sayıda bilim meraklıları katıldı. Öztop, Bilim Kafe katılımcılarını ’Mutfakta Bilim mi Olurmuş?’ başlıklı konuşmasıyla gıda maddeleri, mutfak deneyimleri ve gıda mühendisliği hakkında bilgilendirdi. Etkinliğin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öztop, her gıdanın içerisindeki besin öğelerinin birbirleriyle farklı şekillerde reaksiyona girdiğini ve bu reaksiyonların mutfağın bilimini oluşturduğunu belirtti. Sokak sütü ile pastörize süt kullanımına ilişkin açıklamalarda bulunan Öztop, sokak sütünün fazla kaynatılması halinde besin değerlerinin nispeten kaybedileceğini vurguladı. Sokak sütüne bazı durumlarda nişasta ya da su gibi maddelerin karışımının katılmasının kimyasal bir zararının bulunmadığına ancak sütün besin değerini düşürdüğüne işaret eden Öztop, “Bu maddeler sokakta satılan sütün raf ömrünü uzatmak veya seyreltiği için kıvamını artırmak için kullanılıyor. Biz sütten protein almak isterken aslında nişasta almış oluyoruz. Bu da sütün ’sihirli’ içecek özelliğini kaybolmasına sebep oluyor” dedi.

    Sütün doğru şekilde kaynatıldığı takdirde evde de yoğurt yapılabileceğini dile getiren Öztop, ev yoğurtlarının mayalanması sırasında içine süt tozunun eklenmesiyle daha koyu kıvamlı yoğurt elde etmenin mümkün olduğunu anlattı. Öztop, “Evde sütü kaynatma işlemi sırasında yüksek sıcaklıklara çıkılabiliyor ve süt 10 dakikadan fazla kaynatıldığında besin değerinde azalma oluyor. Ancak mikropları öldürmek için de kaynatmak gerekiyor. Bu yüzden diyoruz ki pastörize süt tüketimi daha güvenilir ve sütün değerini daha iyi koruyor“ diye konuştu.

    Mısır şurubu veya nişasta bazlı şekerin normal şartlarda ekstra bir katkı maddesi barındırmadığını ancak şeker tüketiminin artmasına yol açtığından olumsuz bir imaja sahip olduğunu söyledi.

    Konuşmaların ardından Mardin’de ODTÜ’ye ev sahipliği yapan Mardin Müze Müdürü Nihat Erdoğan’a hediyeler takdim edildi.

  • Minibüsçülerden Başkan Hasan Karabağ’a açık destek

    Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Taner Uğuz, yönetim kurulu üyeleri ve minibüsçü esnafı ile bir araya geldi. Oda Başkanı Uğuz, Başkan Karabağ’ın her zaman esnafın yanında olduğuna dikkat çekerek, Bayraklı gibi zor bir bölgede kurucu başkanlık yapmanın marifet olduğunu söyledi.

    Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Taner Uğuz, yönetim kurulu üyeleri ve minibüsçü esnafıyla buluştu. Hasan Karabağ ile uzun süre sohbet ederek sorunlarından söz eden oda başkanı ve yöneticileri, metropolde kırmızı çizgileri olduğunu, kent merkezinde, İnönü Caddesi, Girne Bulvarı gibi bazı arterlerde olmadıklarını, minibüsçülerin bir toplanma alanına ihtiyacı olduğunu belirtti. Başkan Karabağ da, esnafın sorunlarının ilçe belediyelerinin çabası ile köklü olarak çözülemeyeceğini söyleyerek, İzmir genelinde faaliyet gösteren bin 117 minibüsçü esnafının kent içi ve dışı ulaşımda büyük bir rol üstlendiğini belirtti. Karabağ, kendisine aktarılan sorunları bildiğini ve büyükşehir bünyesinde çözülebileceğini hatırlatarak, “Kendi ilçemizde de görüyorum. Gerçekten dışarıdan suiistimale açık bir iş yapıyorsunuz. 20 kişinin 10 kişilik ücret verdiğini gördüm. Bir denetim mekanizmasının işletilmesi gerekiyor” dedi.

    Üniversite öğrenciliği döneminde, aynı zamanda bakkal dükkanı olduğunu ve esnaflığı bildiğini söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Mühendislik okurken bakkallık yaptım. Kısa süre de olsa esnaflığı deneyimledim. Esnaf, toplumun ve ekonominin önemli bir denge unsuru. Özellikle, halkın içinde olmaları esnafa başka bir duyarlılık da kazandırıyor. Örneğin; onların yaptığı anketler çok daha gerçekçi. Halkın nabzını birebir tutan esnaf, öngörüsünde çok yanılmıyor” dedi.

    İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Taner Uğuz de, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yola çıkan Karabağ’ın açıkça yanında olduklarını ifade ederek, “Başkanımızı, İzmir’de görmek istiyoruz. Oraya siyasetçi değil, başkanımız gibi bir yönetici gerekli. Bayraklı yeni ve zor bir ilçeydi. Orada koordinasyon sağlamak, sıfırdan bir belediye kurmak marifet işi. Başkanımız, bunu başarıyla yaptı. Bizler de dahi emeği var. Ne zaman ne istesek asla geri çevirmedi, kendisine çok teşekkür ediyoruz”

  • Emniyetten umuma açık iş yerlerine denetim

    Zonguldak Emniyet Müdürlüğü, umuma açık iş yerlerine denetim gerçekleştirdi.

    İl Emniyet Müdürlüğü, umuma açık iş yerlerine yapılan uygulamalar kapsamında 46 iş yerini kontrol etti. 7 iş yerine ve 4 kişiye kapalı alanda sigar içilmesi nedeniyle idari para cezası uygulanırken ruhsatsız 2 iş yerine idari, kumar oynatan 2 iş yerine ise adli işlem yapıldı. Kumar oynayan 6 şahsa ise ayrı ayrı 259 TL idari para cezası uygulandı.

    Öte yandan Kilimli’de izinsiz canlı müzik yapan, bildirimsiz işçi çalıştıran ve kapalı alanda sigara içilmesine müsaade eden bir iş yeri hakkında da idari işlem başlatıldı.

  • Emniyetten umuma açık iş yerlerine denetim

    Zonguldak Emniyet Müdürlüğü, umuma açık iş yerlerine denetim gerçekleştirdi.

    İl Emniyet Müdürlüğü, umuma açık iş yerlerine yapılan uygulamalar kapsamında 46 iş yerini kontrol etti. 7 iş yerine ve 4 kişiye kapalı alanda sigar içilmesi nedeniyle idari para cezası uygulanırken ruhsatsız 2 iş yerine idari, kumar oynatan 2 iş yerine ise adli işlem yapıldı. Kumar oynayan 6 şahsa ise ayrı ayrı 259 TL idari para cezası uygulandı.

    Öte yandan Kilimli’de izinsiz canlı müzik yapan, bildirimsiz işçi çalıştıran ve kapalı alanda sigara içilmesine müsaade eden bir iş yeri hakkında da idari işlem başlatıldı.